Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

Color blocking v móde: Výstrednosť sa v tomto roku nosí

Život nie je len čierno-biely! Ak si nasadíte ružové okuliare, svet môže byť hneď krajší. Toto leto nuda v móde rozhodne nehrozí. S jeho príchodom totižto ožívajú aj ulice, ktoré sú postupne zapĺňané farbami. A nielen farbami rozkvitnutých stromov a kvetov, ale aj farbami módy. Preto teraz je ten najlepší čas začať experimentovať a odviazať sa aj v móde.

Aj keď na prvý pohľad tento trend môže pôsobiť zastrašujúco, verte či nie, farby priťahujú viac pozornosti, vďaka čomu môžete byť skutočnou divou. Nebojte sa teda odviazať a vsaďte na trend tohto leta – color blocking.

Pozri aj: Plavky podľa celebrít: Dala by si prednosť tým od Gigi alebo Kim?

móda 2022

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk

Čo to ten color blocking vlastne je?

Tento módny trend môžeme definovať ako mixovanie farieb v outfitoch. Nie jednej farby tón v tóne, ako tomu bolo pár rokov dozadu. Ale častokrát výrazných a odvážnych farieb, ktoré by ste možno nikdy spolu nenakombinovali. Pokojne sa odviažte a v outfite skombinujete dve alebo tri odvážne farby, aby ste vytvorili pútavý look.

Aj keď je to trend tohto roka a môžeme ho vídať v móde alebo aj beauty sfére (napr. pri líčení, manikúre,...), jeho korene siahajú do 60. rokov minulého storočia, kedy takýmto kombinovaním farieb ohúril módny dom Yves Saint Laurent na módnej prehliadke. Možno niekde tu začali dizajnéri posúvať svoje hranice, kombinovať nekombinovateľné a vytvárať kúsky, ktoré nie vždy sú určené na bežné nosenie. Už vtedy módny dóm odštartoval novú éru módy, ktorá nás ovplyvňuje v súčasnosti.

Ako na color blocking?

Aj color blocking má svoje pravidlá. Nie je totižto vhodné kombinovať úplne všetky farby medzi sebou. Pri tomto trende by ste mali všetko ponechať na jednej úrovni, a teda v jednom spektre farieb. To znamená, že ak kombinujete neónové kúsky, tak ich kombinujte len s inými neónovými farbami. Ak siahnete po pastelových farbách, tak ich kombinujte len s módnymi kúskami v pastelových farbách. Nepúšťajte sa do mútnych vôd a nemiešajte neónové a pastelové navzájom.

Ak ste v kombinovaní nováčikmi, tak najskôr začnite kombinovaním dvoch farieb, ku ktorým môžete doladiť neutrálnejšie doplnky v nude odtieňoch, alebo v odtieňoch šedej a žltej. Keď pochopíte, ako farby medzi sebou kombinovať, tak sa pustite aj do odvážnejších outfitov.

Ružová, zelená, žltá, modrá, fialová, oranžová a pod. sa stávajú symbolom tohto leta. Kombinujte ich navzájom, nebojte sa experimentovať a užívajte si veselé outfity, ktoré k letu neodmysliteľne patria. Inšpirujte sa color blocking kreáciami z Pinterest-u v nasledujúcej galérii a odviažte sa rovnako, ako mnohí influenceri či milovníci módy.

- Farebná móda
1 z 14

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Katarína Konečná 08.06.22 10:47

KK
karma
105.00

toto nie je moja šálka kávy, ale na mladých dievčatách sa mi to páči

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 09.06.22 13:56

IM
karma
100.00

Ja osobne by som si takto neobliekla, ale v pohode každý sa oblečie ako sa cíti

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 09.06.22 14:21

SH
karma
123.00

ja by som si taký odvážny outfit asi nedala, ale inak sa mi to páči

  • 0
Odpovedať

Simona Káčerová 10.06.22 10:47

SK
karma
107.00

Milujem lila farbu či už na oblečení alebo na manikúre a s dokonalou jemnunko žltou krása.

  • 0
Odpovedať

Katarína Kačuriková 13.06.22 14:52

karma
113.00

Ooo, to je krásna kombinácia :)

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 10.06.22 13:24

karma
-1.00

Pre mladé slečny prečo nie

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 10.06.22 22:18

MR
karma
114.00

k letu farby patria, páčia sa mi no ja nemám odvahu nosiť výrazne oblečenie

  • 0
Odpovedať

Katarína Kačuriková 13.06.22 14:53

karma
113.00

Treba ju nazbierať :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 14.06.22 15:31

ZJ
karma
-1.00

Farbičky patria tak nejako prirodzene k letu:), ale aj outfity iných ročných období sa dajú farbou skvele spestriť:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní