Česko USA hokej ONLINE o 3. miesto MS v hokeji 2022

29. 5. 2022 |
 

Zápas Česko USA dnes rozhodne o 3. mieste na MS v hokeji 2022. Online prenos súboja českých a amerických hokejistov začína dnes už od 14:20. 

Českí hokejisti zľava Matěj Blümel, Michal Jordán a Hynek Zohorna sa tešia po strelení gólu počas zápasu základnej B-skupiny USA - Česká republika na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Tampere v pondelok 23. mája 2022. FOTO TASR/AP  

Zápas Česko USA dnes rozhodne o 3. mieste na MS v hokeji 2022. Online prenos súboja českých a amerických hokejistov začína dnes už od 14:20. 

Česko USA hokej ONLINE o 3. miesto MS v hokeji 2022

Vo včerajšom semifinálovom dueli sa hokejistom Česka nepodarilo uspieť a zahrajú si tak dnes proti USA o bronzové medaily. Američania v prvom semifinále podľahli domácemu Fínsku a Česko potom podľahlo Kanade.

Česi viedli v súboji s Kanadou 1:0 presilovkovým gólom Davida Krejčího, Kanaďania však v závere prvej časti vyrovnali a ďalšia tretina už patrila im. V priebehu troch minút strelili tri góly, čím si vypracovali rozhodujúci náskok. V záverečnej časti si ho bez väčších problémov postrážili a pridali ďalšie dva góly.

Pre Američanov bola prehra s Fínskom už 11. po sebe v semifinále MS. Američania mali k dispozícii iba štyroch čistokrvných obrancov a v treťom defenzívnom páre alternovali útočníci Barber a Lafferty. Do zápasu však mali ideálny vstup, keď už na začiatku 2. minúty išli do vedenia.

Po zápase vyhlásili najlepšiu trojicu hráčov z oboch tímov na MS. Z tímu USA sa do najlepšej trojky dostali obranca Seth Jones, brankár Jeremy Swayman a útočník Adam Gaudette.

"Som sklamaný z výsledku, ale hrdý za snahu celého tímu. Je ťažké prijať takúto prehru, ale musíme sa rýchlo vzchopiť. Zajtra budeme mať zase o čo hrať a vždy je motivácia byť ten tím, ktorý odíde z turnaja s medailou," povedal po prehre s Fínskom Jeremy Swayman, brankár USA.

Američania sú aj miernym favoritom dnešného zápasu podľa rozloženia stávok v Tipsporte. Celkovo 49 percent tipujúcich stavilo na ich výhru, Česku verí 43 percent. Len 8 percent sa rozhodlo natipovať remízu.

MS v hokeji 2022

Česko - USA -:-, online prenos a výsledok dnes od 14:20

Česko
8 : 4
(1:3, 1:0, 6:1)
USA

Góly & zostavy

Góly a asistencie: 16. Černoch (Flek, Stránský), 33. Smejkal (Sklenička, Kundrátek), 41. Pastrňák (Hertl, Zohorna), 43. Červenka (Krejčí), 44. Pastrňák (Jordán, Hertl), 55. Kämpf (Smejkal), 59. Kämpf (Šimek), 60. Pastrňák (Hertl, Červenka) – 10. Kuhlman (Meyers, Peeke), 13. Gaudette (Boldy, Tynan), 20. Kuhlman (Schmidt, Lafferty), 59. Bordeleau (Watson, Hayden). Rozhodca: Heikkinen (FIN), Lawrence (CAN) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN).
Česko: Vejmelka (21. Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Sklenička, Šimek, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.
USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Galchenyuk, Hartman – Tynan, Gaudette, Bellows – Kuhlman, Farrell, Meyers – Hayden, Watson (A), Lettieri – Bordeleau, Barber, Lafferty.
Aktualizuj online prenos
časová značka Koniec zápasu.
59:46 Česi na striedačke už sa radujú. Američania majú puk, už si ho ale len prihrávajú vo vlastnej obrannej tretine.
59:23 gól Česko dalo gól!
DAVID PASTRŇÁK zavŕšuje v tretej tretine svoj hetrik! Červenka prihral puk do rohu útočného pásma, odkiaľ ho Hertl z prvej poslal do pravého kruhu na voľného Pastrňáka a ten ho z prvej usmernil za chrbát presúvajúceho sa brankára Swaymana. Asistencie: Tomáš Hertl, Roman Červenka.
59:12 Vylúčenie v tíme USA:
Sam Lafferty – 2 min., sekanie.
58:41 gól USA dalo gól!
Američania ešte znižujú skóre! Watson poslal puk z otočky z ľavej strany pred české bránkovisko, kde ho tečoval THOMAS BORDELEAU a aj keď puk nezasiahol ideálne, tak oblúčikom ponad pravý betón doletel za českého brankára Langhamera. Asistencie: Austin Watson, John Hayden.
58:08 gól Česko dalo gól!
A je definitívne hotovo! Šimek vyhodil puk odrazom od mantinelu z vlastného obranného pásma do stredného pásma, kam za ním vyrazil DAVID KÄMPF. Ten ho dostal do útočného pásma a bekhendom z pravej strany namieril do prázdnej americkej bránky. Asistencia: Radim Šimek.
57:35 Farrell prihral puk na modrú čiaru k Bellowsovi, ktorý minul českú bránku. Puk sa znovu odrazil k Američanom, ktorí pokračujú v nápore.
56:55 Americký tlak pokračuje. Hughesovo nahodenie od pravého mantinelu tečoval jeden z hráčov pred Langhamerom, puk sa ale našťastie pre Čechov odrazil mimo českej bránky.
56:17 Česko v plnom počte.
56:15 Jones prihral puk krížnou prihrávkou do ľavého kruhu Schmidtovi, ten ale z prvej namieril len do oblúku českej bránky.
55:59 USA sa konečne dostali do útočného pásma a Černoch navyše prišiel o hokejku. Američania obliehajú oslabenú štvoricu Česka.
55:36 Američania si potom neporozumeli pri prechode do útočného pásma a Kempný im znovu puk odpálil až do ich obrannej tretiny.
55:15 Černoch hneď z vhadzovania odpálil puk z vlastného obranného pásma.
54:57 dôležité Američania sa dostali do útočného pásma a už skúšajú hru bez brankára!
54:42 gól Česko dalo gól!
Aj Česi skórujú v oslabení a výrazne sa približujú bronzu! Smejkal zobral Američanom puk v strednom pásme a dostal sa do samostatného nájazdu. Jeho bekhendový blafák do pravej strany zazvonil o ľavú žŕdku Swaymanovej bránky, od ktorej sa odrazil do bránkoviska a odtiaľ ho dorazil do odkrytej americkej bránky DAVID KÄMPF. Asistencia: Jiří Smejkal.
54:30 Česi na úvod oslabenia vyhrali buly a vyhodili puk za americkú bránku.
54:17 Vylúčenie v tíme Česko:
Tomáš Hertl – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
53:50 Pastrňák prenikol do útočného pásma z pravej strany a nahadzoval puk pred americkú bránku. Tam sa ho snažil tečovať neúspešne Hertl.
53:14 Peekeovo nahodenie do útočného pásma zastavil český brankár Langhamer, ktorý hneď rozohral útok svojho tímu. Ten sa nateraz zasekol pri mantineli za americkou bránkou.
52:45 dôležité Kämpf sa elegantne dostal z pravej strany pred bránkovisko, puk ale za betón ležiaceho amerického gólmana Swaymana pretlačiť nedokázal.
52:23 Stránský doslova dotlačil puk z vlastného obranného pásma do stredného, kde mu ho zobrali Američania. Tí ale potrebujú striedať, a tak s ním zacúvali do vlastného obranného pásma.
51:58 USA v plnom počte.
51:26 Až tretí pokus bol úspešný. Akciu českého národného tímu zakončil tvrdou strelou z pravého kruhu mimo americkej bránky Vrána.
50:55 Čechom sa nedarí sa vrátiť do útočného pásma a dvakrát za sebou sa ich akcia zasekla na zoradenej americkej štvorici na modrej čiare.
50:30 Krejčího strela bola zablokovaná a Pastrňák pri ľavom mantineli o puk prišiel. Hughes ho pohotovo odpálil za Langhamerovu bránku.
49:59 dôležité Pastrňák krásnou prihrávkou z ľavého kruhu našiel pri zadnej žŕdke Krejčího, proti nemu ale skvele zasiahol ľavým betónom americký brankár Swayman.
49:40 USA potom opäť odpálilo puk do útočného pásma a oba tímy rýchlo prestriedali. Čes sa následne vrátili do útočnej tretiny.
49:11 Ščotka prihrávkou od modrej na vrchol ľavého kruhu pripravil strelu Kundrátkovi, ktorý z voleja namieril do hrude amerického brankára Swaymana.
48:43 Česi sa rýchlo vrátili do útočného pásma, ich kombinácia ale dlho netrvala a puk sa znovu dostal k českému brankárovi Langhamerovi.
48:20 Američania začali oslabenie vyhodením puku z vlastného obranného pásma.
47:58 Vylúčenie v tíme USA:
Ryan Hartman – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., hrubosť.
47:50 Schmidtovu strelu z pravého kruhu český brankár Langhamer vyrazil do rohu vlastného obranného pásma, kde puk vybojovali Američania.
47:24 Hronek sa dostal pod tlak napádajúcich Američanov a pod tlakom vyhodil puk popri mantineli na zakázané uvoľnenie.
46:45 Vrána netrafil Smejkalovu prihrávku a Američania sa konečne dokázali dostať svojím protiútokom do útočného pásma.
46:14 Kämpf z ľavého kruhu poslal puk do amerického bránkoviska, kde sa ho ešte snažil tečovať Smejkal. To sa mu ale nepodarilo a puk americký gólman prikryl lapačkou.
45:59 Pastrňák od modrej minul americkú bránku a puk mu odskočil až k brankárovi Langhamerovi. Ten rozohral s menšími problémami na svojich obrancov.
45:35 Američania pokračujú v mdlom výkone v tretej tretine a ďalšou nepresnou rozohrávkou vyhodili puk len na zakázané uvoľnenie.
45:06 Česi sa preto rýchlo dostali do útočného pásma, kde tvrdo bojujú o puk pri mantineli na pravej strane.
44:27 Američania sú týmto vývojom zjavne zaskočení a v tejto chvíli sa im nedarí vôbec nič. Lettieri tvrdou strelou z pravej strany úplne minul Langhamerovu bránku.
43:37 gól Česko dalo gól!
Česi pokračujú v skvelom výkone a už vedú o dva góly! Jordán krásnou prihrávkou od ľavého mantinelu našiel pri zadnej žŕdke úplne voľného DAVIDA PASTRŇÁKA, ktorý puk z prvej usmernil medzi betóny presúvajúceho sa amerického brankára Swaymana. Asistencie: Michal Jordán, Tomáš Hertl.
43:20 dôležité Pastrňák sa tlačil cez amerického obrancu do samostatného nájazdu, puk ale len prenechal za sebou na Krejčího, ktorého vychytal brankár Swayman.
43:03 Krejčího bekhend na amerického brankára neprešiel, Galchenyuk ale následne pod tlakom puk len vyhodil cez všetky čiary.
42:29 Oddychový čas pre tím USA.
42:29 gól Česko dalo gól!
Česi hneď na úvod tretej tretiny otáčajú skóre! Krejčí vyhral buly po pravici amerického brankára Swaymana čisto za seba k ROMANOVI ČERVENKOVI, ktorý okamžitou strelou prekonal Swaymana. Asistencia: David Krejčí.
42:27 Kempný z pozície obrancu podporil útok a strelou zápästím z ľavého kruhu vyskúšal pozornosť amerického brankára Swaymana, ktorý úspešne zasiahol.
42:02 Vrána bekhendom nahodil puk pred americkú bránku, ani jeden z jeho spoluhráčov ho ale nezasiahol a Američania môžu otočiť hru na opačnú stranu.
41:32 Ďalšia rozohrávka českého útoku sa dvojici Jordán – Kämpf nevydarila, druhý menovaný hokejista bol totiž v ofsajde.
40:51 gól Česko dalo gól!
Je vyrovnané! Hertl uhral puk na útočnej modrej čiare, odkiaľ ho posunul do útočného pásma na DAVIDA PASTRŇÁKA a ten prudkou strelou zápästím k bližšej žŕdke cez obrancu Peekea prepálil amerického gólmana Swaymana. Asistencie: Tomáš Hertl, Hynek Zohorna.
40:34 Prvý útok Čechov v tretej tretine viedol Krejčí, ktorý sa však nedostal so spoluhráčmi do útočného pásma.
40:01 časová značka Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:06.
Česi predviedli v druhej tretine lepší výkon ako v prvom dejstve a svojou vyššou aktivitou dostali v niektorých úsekoch Američanov pod veľký tlak. Američanov však pri českých gólových možnostiach buď podržal brankár Swayman alebo Čechov zradila koncovka, preto sa ako jediný presadil v 33. minúte Jiří Smejkal. Aj Američania však mali svoje príležitosti a predviesť sa musel i český gólman Langhamer, ktorý vystriedal po prvej tretine v českej bránke Vejmelku. Langhamer však gól neinkasoval, Česi tak strácajú pred treťou tretinou na svojho súpera len jediný gól a bronz majú stále na dosah.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 9:9 (15:17)
40:00 časová značka Druhá tretina sa skončila.
39:28 Hartman dostal puk po ľavom krídle do útočného pásma, kde ho posunul na modrú čiaru na Jonesa. Jeho strelu zrazil nad svoju bránku Blümel.
38:55 Kempného nahodenie Američania zastavili, puk ale z vlastného obranného pásma nedostali a opäť sa tak začínajú dostávať pod český tlak.
38:30 Sklenička pri striedaní svojich spoluhráčov dostal puk do útočného pásma, kde však pri mantineli oň prišiel. Gaudette ho potom nepresnou kolmicou vyhodil na zakázané uvoľnenie.
38:02 dôležité Boldy sa peknou zasekávačkou dostal do streleckého priestoru a jeho strelu zápästím pod hornú žŕdku vyrazil nad svoju bránku ramenom český gólman Langhamer.
37:33 Krejčí sa nepretlačil cez Haydena v strednom pásme, Američania však nedokázali dokorčuľovať nahodenie na zadný mantinel a puk tak znovu získali Česi.
36:59 Farrell však trafil len Černocha, ktorý hneď vyštartoval so Stránským do útoku. Ich akcia skončila len stratou puku za americkou bránkou.
36:28 Vysoký forčeking Čechov výrazne zdržal americkú rozohrávku, zámorskí hráči si ale i tak poradili a dostali puk do útočného pásma.
35:54 Česi sú v týchto chvíľach výrazne aktívnejší. Vrána sa pretlačil do zakončenia bekhendom z pravého kruhu, tento pokus ale chytil americký brankár Swayman.
35:25 dôležité Blümel sa dostal v útočnom pásme k odrazenému puku, ktorý si naviedol medzi kruhy a odtiaľ tesne minul americkú bránku.
34:55 Tynan sa potom snažil dostihnúť nahodenie z vlastného obranného pásma na zadný mantinel, nestihol to však a USA je tak odpískané zakázané uvoľnenie.
34:30 Pastrňák dostal po ľavej strane puk do útočného pásma, kde ho prenechal zadovkou za sebou Krejčího. Ten si však puk spracovať nedokázal.
34:05 Jones nahodil puk v ideálnej výške na teč a Hartmanovi chýbalo pár centimetrov na to, aby hrací predmet zasiahol.
33:33 Šimek potiahol puk medzi amerických obrancov a z vrcholov kruhov nahodil puk tak, že americký brankár Swayman ho musel na dvakrát prikryť lapačkou.
32:55 dôležité Puk sa zo súboja v rohu českého obranného pásma dostal medzi kruhy na voľného Bordeleaua, proti nemu ale skvelým zákrokom zasiahol brankár Langhamer.
32:12 gól Česko dalo gól!
Česi znižujú! Sklenička nahodil puk od modrej cez cloniaceho spoluhráča na amerického brankára, pred ktorým puk zrazil blokujúci Peeke. K puku sa ako prvý potom dostal JIŘÍ SMEJKAL, ktorý ho pohotovo dorazil do americkej bránky. Asistencie: David Sklenička, Tomáš Kundrátek.
31:56 Vrána sa pokúsil zaskočiť amerického gólmana Swaymana nečakanou strelou z ľavého kruhu. Tú síce Swayman chytil, nebol si však istý, kde v jeho výstroji puk je.
31:33 Hertlovu strelu od modrej tečoval pred americkou bránkou Zohorna, puk ale skončil mimo. Američania potom dostali puk z vlastného obranného pásma.
30:59 Červenka dostal výbornú prienikovú prihrávku na ľavé krídlo, Krejčí sa však pri prechode útočnej modrej čiary dostal do ofsajdu a hra je tak prerušená.
30:40 To sa im podarilo a českú útočnú akciu zakončil nahodením od modrej Hronek. Letiaci puk nikto netečoval, čierna guma tak skončila na hrudi amerického brankára Swaymana.
30:13 A nevyšlo to ani Jones pri jeho pokuse o individuálny prienik. Česi sa opäť snažia prebiť do útočného pásma.
29:37 Stránského nahodenie za americkú bránku zastavil za svojou bránkou Swayman, ktorý hneď rozohral na svojich obrancov. Tí sa cez stredné pásmo nedostali.
29:05 Ščotka zastavil americké nahodenie a spolu s Jordánom si prihráva puk vo vlastnom obrannom pásme, kým ich spoluhráči nevystriedajú.
28:26 dôležité Černoch sa prekľučkoval od ľavého mantinelu až medzi kruhy, odkiaľ zakončil strelou po ľade tesne mimo pravej žŕdky Swaymanovej bránky.
27:54 Smejkal dostal puk za americkú bránku, odkiaľ ho po rýchlej výmene so spoluhráčom dostal i na modrú čiaru. Jeho strela cez blokujúcich Američanov na brankára Swaymana neprešla.
27:16 Američanom sa každopádne podarilo puk vybojovať a kombináciou v útočnom pásme sa snažili dostať do zakončenia. Česká obrana ale zafungovala dobre a k strele ich nepustila.
26:50 Šimkovo nahodenie na zadný mantinel zastavil Peeke, ktorý chcel hneď rozohrať americký protiútok. Aj jeho nahodenie však bolo nepresné.
26:08 Česi prišli o útočné pásmo a Američania ich výborným forčekingom vytlačili až do obranného pásma.
25:35 Hertl sa hneď zapojil do hry, keď vyslal do útoku po ľavom krídle Černocha. Ten sa s pukom pred americkú bránku nepretlačil.
25:12 Česko v plnom počte.
24:47 Jones prihral zľava na modrú čiaru na Schmidta, ktorého tvrdú strelu z prvej zastavil brankár Langhamer. Jeho obrancovia sa ešte snažia odtlačiť z bránkoviska dotierajúcich Američanov.
24:24 Tlak Američanov pokračuje. Boldy našiel prihrávkou od pravého mantinelu Gaudettea, ktorý z prvej minul Langhamerovu bránku.
23:57 USA sa však rýchlo vrátilo do útočného pásma. Gaudette s Jonesom si vymieňali na ľavej strane puk a ten nakoniec poslal na českú bránku Jones. Gólman Langhamer úspešne zasiahol.
23:38 Američania úvodné presilovkové buly vyhrali, nepresnou prihrávkou dozadu na modrú čiaru sa ale sami vyhnali z útočného pásma.
23:12 Vylúčenie v tíme Česko:
Tomáš Hertl – 2 min., podrazenie.
22:44 Američanom sa podarilo rýchlo prejsť cez stredné pásmo a tento útok zakončil tvrdou strelou od modrej do striedajúceho českého brankára Langhamera Hartman.
22:17 Vrána viedol český útok, kombinácia, ktorú založil ale skončila nepresnou prihrávkou dozadu na modrú čiaru na Šimka.
21:47 USA v plnom počte.
21:19 Presilovková kombinácia Česka skončila až nepresnou prihrávkou Pastrňáka, ktorú vystihol Kuhlman a ten zaviezol puk až do útočného pásma.
20:48 dôležité Hronkovu bombu od modrej tečoval Hertl a brankár Swayman vyrazil puk len pred seba, kde sa snažil ešte dorážať Hertl. Jeho pokus skončil mimo americkej bránky.
20:33 Česi pokračujú v prerušenej presilovke z konca prvej tretiny a na jej úvod sa usadili v útočnom pásme.
20:01 striedanie Striedanie brankárov v tíme Česko:
z klziska odchádza Karel Vejmelka, prichádza Marek Langhamer.
20:01 časová značka Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 15:18.
Po prvej tretine vykročili za bronzom Američania, ktorí idú do šatne s dvojgólovým náskokom. Doňho dostali USA zhruba v polovici úvodnej tretiny Kuhlman a gólom v presilovke Gaudette. Česi sa z týchto dvoch úderov oklepávali len veľmi ťažko, do hry ich však vrátil svojím gólom Černoch a po jeho presnom zásahu sa obraz hry úplne zmenil. Česi boli aktívnejší, viac strieľali, dostali Američanov pod tlak a v závere prvej tretiny získali presilovú hru, v ktorej ale inkasovali veľmi tvrdý úder. 13 sekúnd pred koncom prvého dejstva skóroval druhýkrát v zápase v oslabení Kuhlman a uvidíme, ako sa tento gól do šatne prejaví na českom tíme v ďalšom priebehu zápasu.

Strely na bránku v 1. tretine: 6:8
20:00 časová značka Prvá tretina sa skončila.
19:47 gól USA dalo gól!
Američania navyšujú svoj náskok gólom v oslabení! Lafferty dostal puk z vlastného obranného pásma na Kuhlmana. Ten ho v útočnom pásme vrátil doľava na Laffertyho, ktorý ho ešte posunul doľava na Schmidta a amercký obranca ho prihral k ľavej žŕdke práve na KARSON KUHLMANA, ktorý puk dorazil do odkrytej českej bránky. Asistencie: Nate Schmidt, Sam Lafferty.
19:34 Vylúčenie v tíme USA:
Andrew Peeke – 2 min., podrazenie.
19:34 Šimek založil ďalší český útok nahodením do útočného pásma, za ktorým sa tlačil po ľavom krídle Červenka. K puku sa nedostal, avšak len kvôli faulu amerického obrancu Peekea.
19:05 dôležité Hertl našiel prihrávkou spoza bránky medzi kruhmi Blümela, ktorý ale puk z prvej usmernil len do betónu amerického gólmana Swaymana.
18:27 Puk sa ale zastavil za českou bránkou v súboji pri mantineli, odkiaľ ho Česi dostali do stredného pásma. Galchenyuk sa potom pri snahe o zrýchlenie amerického útoku dostal do ofsajdu.
17:55 Po dlhšej dobe mali Američania možnosť založiť svoj útok, napádajúci Česi ich ale vytlačili do útočného pásma a pripravili o puk.
17:20 Puk sa po nepresnej prihrávke Krejčího spoza bránky dostal k americkému brankárovi Swaymanovi, ktorý ho okamžite prikryl lapačkou.
16:54 Pastrňák nahodil puk pred americkú bránku, žiadny z českých hokejistov ho ale nezasiahol. Pri mantineli ho potom Česi znovu vybojovali.
16:26 Česi sú ale teraz aktívnejší a tlačia sa k americkej bránke. Ich aktivitu ukončil až chytením nahodenie Skleničku od modrej americký gólman Swayman.
15:57 Smejkal ustál za americkou bránkou súboj s Laffertym, jeho prihrávka ale šla medzi jeho spoluhráčov v útočnom pásme.
15:19 gól Česko dalo gól!
Česi znižujú na rozdiel jediného gólu! Stránský bojoval o puk v rohu útočnej tretiny, kde ho nakoniec vydoloval Flek a ten ho posunul pred bránku na JIŘÍHO ČERNOCHA. Ten si puk spracoval a svojou strelou ho poslal pod pravý betón amerického brankára Swaymana. Asistencie: Jakub Flek, Matěj Stránský.
14:45 dôležité Bellows sa dostal k puku na ľavom krídle, potiahol si ho do ľavého kruhu a odtiaľ strelou zápästím opečiatkoval žŕdku Vejmelkovej bránky.
14:21 Kempný vybojoval puk za svojou bránkou, Česi však puk posunuli len do stredného pásma a odišli striedať.
13:56 Česi si napriek vysokému forčekingu Američanov prihrávajú puk vo vlastnom obrannom pásme. Teraz sa im nedarí rozohrať akciu, ktorou by prešli cez stredné pásmo.
13:18 dôležité Šimek však potom zastavil prihrávku jedného z Američanov vo vlastnom obrannom pásme a pohotovou kolmicou vysunul do úniku Blümela. Jeho strelu z ľavého kruhu vyrazil brankár USA Swayman.
12:52 Pastrňák sa neprekľučkoval do útočného pásma a v súboji s Jonesom o puk prišiel.
12:14 gól USA dalo gól!
Američania využívajú presilovku a navyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Tynan prihral puk k ľavej žŕdke českej bránky na Boldyho, ktorý ho z prvej posunul medzi kruhy na ADAMA GAUDETTEA a ten tiež z prvej namieril presne k pravej žŕdke Vejmelkovej bránky. Asistencie: Matthew Boldy, T.J. Tynan.
11:59 Schmidt krížnou prihrávkou z ľavej strany našiel v pravom kruhu Tynana, ktorý ešte posielal strieľanú prihrávku k pravej žŕdke. Tam jeho prihrávku nikto nezasiahol.
11:33 Američania začali svoju prvú presilovku v zápase vyhraným vhadzovaním, po ňom však o puk prišli a Kämpf ho dostal až do českého útočného pásma.
11:06 Vylúčenie v tíme Česko:
Jiří Černoch – 2 min., nedovolené bránenie.
10:40 Černoch ho ale dokázal pri pravom mantineli vybojovať a posunúť medzi amerických obrancov na Fleka, ktorý pohotovou strelou minul Swaymanovu bránku.
10:15 Čechov inkasovaný gól zaskočil a hneď po vhadzovaní odovzdali puk nepresnou rozohrávkou Američanom.
09:33 gól USA dalo gól!
Američania otvárajú skóre! Puk sa po vyhranom vhadzovaní v americkom útočnom pásme dostal na modrú čiaru k Peekeovi, ktorý ho vypálil na českú bránku. Od blokujúceho českého obrancu sa puk odrazil pred bránkovisko k voľnému KARSONOVI KUHLMANOVI, ktorý ho dorazil do českej bránky. Asistencie: Ben Meyers, Andrew Peeke.
09:09 Sklenička našiel prihrávkou od modrej v ľavom kruhu Pastrňáka, ktorého ranu z prvej zastavil betónom americký brankár Swayman.
08:50 Česi sa dostali spod tlaku pri svojej rozohrávke, prechod do útočného pásma sa im ale nevydaril a puk získal Jones.
08:23 Šimkovi sa otvoril priestor na strelu od modrej a jeho bombu musel vyraziť nad svoju bránku americký gólman Swayman.
07:48 Ščotka nedokázal odpáliť puk z vlastného obranného pásma, a tak sa k nemu dostal americký kapitán Jones. Ten vypálil z pravého kruhu bekhendom mimo.
07:11 Zakončenie amerického útoku ale neprišlo a do útoku opäť vyrazili Česi. Zohorna našiel peknou krížnou prihrávkou z pravej strany v ľavom kruhu Blümela, ten však puk netrafil.
06:31 dôležité Hertl sa obtočil okolo americkej bránky, jeho strela ale skončila tesne mimo. K puku sa potom dostali Američania a tí zakladajú svoj rýchly protiútok.
06:00 Česi sa dostali pod tlak napádajúcich Američanov a puk len vyhodili z vlastného obranného pásma. USA chcelo zrýchliť svoju rozohrávku, vyhodilo však puk len na ďalšie zakázané uvoľnenie.
05:26 Hronek z pozície obrancu vyštartoval do individuálneho prieniku. Puk síce dostal do útočného pásma, na spoluhráčov ho ale posunúť nedokázal.
04:53 Oba tímy rýchlo prestriedali. Vrána potiahol puk po ľavom krídle do útočného pásma, strelou zápästím z ľavého kruhu však minul Swaymanovu bránku.
04:16 Američania sa nasťahovali do českého obranného pásma, Boldyho nahodenie od modrej ale na českého brankára neprešlo a Česi následne puk získali.
03:44 Boldy hneď po buly nahodil puk na brankára Vejmelku, pred ktorým tečoval puk Hartman. Český brankár hrací predmet zastavil.
03:37 Červenka tvrdou strelou príklepom z ľavého kruhu minul americkú bránku a Hartman sa dostal so spoluhráčom do prečíslenia 2 proti 1. To zakončil sám, jeho pokus však vyrazil český gólman Vejmelka.
03:05 Američania puk vyhodili nepresným nahodením na zakázané uvoľnenie.
02:55 Flek zaviezol puk do útočného pásma, kde našiel svojou prihrávkou za americkú bránku Stránského. Ten mu puk do streleckej pozície vrátiť nedokázal.
02:27 Tímu USA sa podarilo Čechov vytlačiť do stredného pásma a tam sa Američania puku zmocnili. Ich útok vedie po pravej strane Hayden.
01:59 Smejkal udržal v súboji v rohu českej útočnej tretiny puk a založil útok svojho tímu. Jeho spoluhráči sa zatiaľ nedokážu dostať od mantinelu.
01:29 Kundrátek sa po pravom krídle pretlačil až pred bránku, ktorú minul. V súboji s Peekeom potom stratil rovnováhu a svojím pádom posunul americkú bránku.
01:11 Česi puk dokázali vyhodiť z vlastného obranného pásma a následne puk získali. Ich útok sa však zastavil v strednom pásme.
00:45 Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom a napokon ho Američania nahodili na zadný mantinel.
00:21 Američania zastavili prvý útok Červenku, rozohrávka ich protiútoku sa však skončila ofsajdom.
00:01 časová značka Stretnutie sa práve začalo.
Česi budú hrať v červených dresoch, Američania v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na ľadovú plochu k svojmu poslednému zápasu v sezóne, zápas o bronz sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Česko: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Sklenička, Šimek, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.

Tréner: Kari Jalonen

USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Galchenyuk, Hartman – Tynan, Gaudette, Bellows – Kuhlman, Farrell, Meyers – Hayden, Watson (A), Lettieri – Bordeleau, Barber, Lafferty.

Tréner: David Quinn

Rozhodcovia: Heikkinen (FIN), Lawrence (CAN) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN).


Vzájomné zápasy

Tieto dva národné tímy sa na MS doteraz stretli 17-krát a vzájomná bilancia je vyrovnaná – Česko vyhralo 8-krát, USA tiež 8-krát a jeden zápas ešte v roku 1993, kedy sa hralo na remízy, sa skončil nerozhodným výsledkom. Oba tímy sa už v zápase o bronz stretli v roku 2015, kedy Česi na domácej pôde v Prahe nedali v tomto medailovom súboji Američanom ani jeden gól a prehrali 0:3. Česko a USA sa na tomto turnaji stretli už v pondelok ešte v rámci skupiny B a Česi vyhrali gólom Matěja Blümela 1:0.

Posledných 5 vzájomných zápasov na MS:
MS 2014 (štvrťfinále): USA – Česko 3:4
MS 2015 (o 3. miesto): USA – Česko 3:0
MS 2016 (štvrťfinále): Česko – USA 1:2 po nájazdoch
MS 2018 (štvrťfinále): USA – Česko 3:2
MS 2022 (skupina): USA – Česko 0:1


USA

Američania, ako je u nich zvykom, zobrali skupinovú fázu ako prípravu na play-off, a tak vo svojich skupinových zápasoch striedali lepšie a horšie momenty. Horšími boli nečakaná strata bodu s Rakúskom (3:2 po predĺžení) alebo pomerne jasná prehra s domácim Fínskom (1:4), naopak za svetlý okamih sa dá považovať výhra nad silným Švédskom (3:2 po predĺžení). V konečnej tabuľke skupiny B obsadili Američania štvrté miesto, kvôli čomu sa vo štvrťfinále postavili proti suverénnym Švajčiarom. Tých ale nečakane porazili 3:0 vďaka výbornému výkonu brankára Jeremyho Swaymana (ktorý sa pripojil k tímu po vypadnutí Bostonu v play-off NHL) a tím, ktorý do tej doby neprehral ani jeden zápas, poslali domov. Vo včerajšom semifinále potom predviedli v porovnaní so zápasom v skupine výrazne vyrovnanejšiu bitku s Fínskom, nakoniec ale semifinálové prekliatie neprelomili a prehrali 3:4. Dnes tak budú bojovať o tretí bronz za posledné štyri MS, problémom ale bude veľká maródka medzi obrancami. Včera proti Fínom hrali Američania len na štyroch obrancov.

Zápasy USA na MS:

Skupina B
USA – Lotyšsko 4:1
Rakúsko – USA 2:3 po predĺžení
Fínsko – USA 4:1
Veľká Británia – USA 0:3
USA – Švédsko 3:2 po predĺžení
USA – Česko 0:1
USA – Nórsko 4:2

Štvrťfinále
Švajčiarsko – USA 0:3

Semifinále
Fínsko – USA 4:3


Česko

Vstup Česka pod vedením fínskeho trénera Kariho Jalonena do turnaja bol veľmi rozpačitý, vrcholom čoho bola šokujúca prehra s Rakúskom (1:2 po nájazdoch). Potom však tím posilnili z NHL David Pastrňák a David Kämpf a naši západní susedia sa chytili fantastickou prvou tretinou v ďalšom zápase proti Lotyšsku (5:1). Relatívne s prehľadom si následne zaistili postup, pričom porazili i svojho dnešného súpera USA (1:0) a prehra v poslednom zápase skupiny B s domácim Fínskom (0:3) ich nasmerovala z tretieho miesta tejto skupiny na Nemecko. S ním si Česi vo štvrťfinále vďaka trom presilovkovým gólom poradili výsledkom 4:1, v semifinále ale narazili na Kanadu, ktorá skvelou druhou tretinou definitívne zničila sen Čechov o finále MS po 12 rokoch výsledkom 1:6. Keďže Česi hrali včera večer, tak mali menej času na prípravu ako Američania, výhodou ale môže byť ich rozohranosť. K zisku prvej medaily od roku 2012 ich svojím výkonom navyše môže vyburcovať kapitán Roman Červenka, ktorý je s 15 gólmi za 4 góly a 11 asistencii lídrom kanadského bodovania šampionátu.

Zápasy Česka na MS:

Skupina B
Česko – Veľká Británia 5:1
Česko – Švédsko 3:5
Česko – Rakúsko 1:2 po nájazdoch
Česko – Lotyšsko 5:1
Nórsko – Česko 1:4
USA – Česko 0:1
Fínsko – Česko 3:0

Štvrťfinále
Nemecko – Česko 1:4

Semifinále
Kanada – Česko 6:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu o 3. mieste na Majstrovstvách sveta v hokeji, v ktorom sa stretnú Česko a USA. Stretnutie sa začne o 14:20.
 
ČO SA DEJE
  • Najnovšie
  • |
  • Mesiac
  • Týždeň
  • Celkovo