Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smrť legendárneho člena skupiny Depeche Mode zasiahla celý svet: Podrobnosti o jeho úmrtí

Andy Fletcher Zobraziť galériu (4)
Andy Fletcher

LONDÝN - Andy Fletcher, člen britskej synth-popovej skupiny Depeche Mode, zomrel vo štvrtok vo svojom dome v Spojenom kráľovstve prirodzenou smrťou. Pod podmienkou zachovania svojej anonymity to potvrdil zdroj blízky kapele.

O úmrtí svojho 60-ročného spoluhráča informovali ako prví na Twitteri zvyšní členovia tejto formácie – Martin Gore a Dave Gahan. V danom príspevku však neboli uvedené iné podrobnosti o jeho smrti okrem toho, že bola "predčasná". Andy Fletcher bol členom Depeche Mode viac ako 40 rokov; od oficiálneho vzniku skupiny v roku 1980. Hral v nej na klávesové nástroje a staral sa aj o zákulisné záležitosti vrátane manažmentu, marketingu, financií a propagácie.

Ako hudobník sa sústreďoval prevažne na nenáročné popové melódie, ktoré pomohli rozšíriť charakteristický štýl temných a náladových skladieb Depeche Mode.Mimo kapelu mal Fletcher i úspešnú kariéru dídžeja. Absolvoval niekoľko medzinárodných turné, pričom počas setov často hrával exkluzívne remixy piesní Depeche Mode.  Skupinu z anglického Basildonu, ktorej členmi boli aj Vince Clarke (1980–81) a Alan Wilder (198–95), uviedli v roku 2020 do Rockandrollovej siene slávy. Andrew Fletcher po sebe zanechal manželku Gráinne, s ktorou sa zosobášil v roku 1993, dcéru Megan a syna Joea.

Viac o téme: HudbaSmrťDepeche ModeAndy Fletcher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu