ONLINE: Fínsko - USA

ONLINE: Fínsko - USA

Fínsko - USA (semifinále MS v hokeji 2022)

ŠPORT.sk • 28. máj 2022 o 09:20
Fínski hokejisti postúpili na domácich MS 2022 už do semifinále. USA sa postupne zlepšujú a jedného favorita v podobe Švajčiarov už vyradili. Sledujte ONLINE prenos zo zápasu na ŠPORT.sk!

Online Prenos

28.05.2022 | Majstrovstvá sveta | 13:20 | Semifinále
Fínsko
4:3
USA
Refresh

GÓLY

57' Gaudette, 45' Armia, 29' Vatanen, 26' Farrell, 24' Manninen, 16' Heiskanen, 01' Schmidt

ONLINE PRENOS

Domáce Fínsko je vo finále. Suomi sa však poriadne nadreli proti oslabenej USA, ktorá pracovala do poslednej sekundy. Na postup do boja o najcennejší kov to nestačilo. Večer pokračujeme druhým semifinále medzi Kanadou a Českom. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:10USA oddychový čas!
58:00Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
57:09USA dalo gól! Fantastická akcia a americký vabank prináša želaný efekt. Signál, resp. kombinácia na jeden dotyk, z čoho profituje strelou po ľade medzi nohy Olkinuoru ADAM GAUDETTE. Asistencie: Matthew Boldy a T.J. Tynan.
56:24Atte Ohtamaa si pripisuje prvý fínsky pokus zasiahnuť prázdnu bránu USA cez celé ihrisko! Icing!
56:10USA hrá power-play! Je to buď alebo!
Reklamná prestávka.
55:38Odpískané postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku. Bol to T.J. Tynan.
54:53Američania idú jednoznačne na absolútny dôraz a siahajú na maximum síl. Každá druhá návšteva v pásme predstavuje pre Fínov riziko.
53:42Luke Hughes to napálil na Olkinuoru! Fínsky brankár nechal dostatok odkrytej bránky, do ktorej to chceli posielať Hartman či Boldy!
53:08Teemu Hartikainen si vynucoval miesto pred bránkou Swaymana. Zľava sa presadil, avšak nedotiahol to k poisťovaciemu presnému zásahu.
51:48Swayman očakával zásah, no puk vyletel a zakotvil v ochrannej sieti.
50:00Desať minút do konca. Fínsko kráča za posledným kolom play-off. USA ešte nehádže flintu do žita.
Reklamná prestávka.
49:12Anttilu neobmedzuje ani extrémna výška vyše dvoch metrov! Unikol do kooperácie s Filppulom! Rozhodol sa však vymiešať obrancu, položiť na ľad a zakončiť! Aréna zhúkla, ale gól neoslavovala!
48:06Cez dve ideálne prihrávky prešli Suomi do pásma. Pesonen mal ako posledný puk pod svojou kontrolou. Uhol sa brániacemu súperovi, ale nepreveril Swaymana podľa predstáv.
Reklamná prestávka.
47:19Matthew Boldy hľadal cestu, ako na to, aby USA dosiahla kontaktný gól, ktorý by jej dodal nové sily. Friman mu odstrelil puk z hokejky na poslednú chvíľu.
45:42V poslednom období veľký fínsky miláčik Marko Anttila zavaril Suomi v obrannej tretine. Zákonitý trest sa nedostavil.
45:03Fínsko dalo gól! JOEL ARMIA cez viacerých hráčov zamieril až do bránky Swaymana. Asistencie: Miro Heiskanen a Sami Vatanen.
44:45Jeremy Swayman rýchlo vysúval vyrážačku do strely Heiskanena.
43:54Pekný presilovkový zámok Fínov. Naskytlo sa viac šancí na streľbu, ale Lehtonen to dokázal a pálil. Išlo o zrazenú strelu.
43:01Vylúčenie v tíme USA: Vinni Lettieri – 2 min., hákovanie.
42:40Účinná robota fínskych obrancov, ale následne Armia prenikol do ofsajdu.
41:53Fíni dostávajú útočnú tretinu. Miro Heiskanen ohrozil Swaymana, ktorý to radšej podržal vo svojej moci.
41:11Teemu Hartikainen pripravoval streleckú pozíciu Pokkovi, ktorý už viackrát opustil čiaru a vybral sa vo veľkej miere podporovať útok.
40:46Fínska striedačka obsahuje aj puk, a tak rozhodcovia zapískali.
40:01Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 15:02.
Američania v každom prípade poslali signál, že sa nemienia vzdať bez následného boja. Fíni ešte budú mať čo robiť, aby nepustili z rúk postup do finále. Možno sa dá čakať v ďalšej časti hry silový deficit USA. Uvidíme. Všetko je otvorené.
40:00Druhá tretina sa skončila.
39:00Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:45Obraz hry sa mení. Sledujeme vysokú ofenzívnu aktivitu Ameriky. Chýba čo najväčšie množstvo pukov nasmerovaných do bránkového priestoru.
37:56Dobrú šancu mal na hokejke Lafferty. Napokon však vyprodukoval taký nemastný – neslaný pokus, ktorý nevyrušil Olkinuoru.
37:07Zápas sa znova dostáva do štádia, kedy fínsky lev útočí a americký odvážlivec dôsledne bráni.
35:36Jones si premyslel ďalší príchod k bránke! Vpadol k Olkinuorovi, no ten mu znemožnil gólové zakončenie betónom aj lapačkou!
35:13Parádne prenesenie hry poza fínskych obrancov. Seth Jones si nakorčuľoval zozadu a poslal výstrahu Olkinuorovi.
Reklamná prestávka.
33:32Miro Heiskanen povodil za sebou všetkých amerických hokejistov. Následne mal v pláne vrátiť hru medzi kruhy, no stroskotal.
Reklamná prestávka.
30:00Oslabená USA bojuje zo všetkých síl. Prehráva, ale jej práce na ľade je veľmi sympatická. Po polovici duelu je to veselšie pre domácich Fínov.
29:40Fínsko dalo gól! Poriadne zatavená defenzíva USA ide do kolien po fínskom tlaku. SAMI VATANEN sa trafil medzi Swaymanove betóny a Suomi opäť vo vedení. Asistencie: Harri Pesonen a Miro Heiskanen.
29:12Pesonen našiel Pokku, ktorý si podišiel bližšie k bráne. Ideálne zakončovať mu bolo zabránené. Pomoc pre Swaymana.
26:52USA dalo gól! Irónia je, že Olkinuora v doterajšom priebehu tretiny nemal žiadny zákrok. SEAN FARRELL vyslal strelecký pokus, po ktorom je stav vyrovnaný 2:2. Asistencie: Ben Meyers a Seth Jones.
26:27Fíni robia tlak na protivníka každou strelou, ktorá je vždy nebezpečná a pravidelne zasahuje Swayman v krátkych časových intervaloch.
Reklamná prestávka.
24:27Americký gólman Swayman bol aj v tejto chvíli v permanencii. Lapačkou zabránil streleniu tretieho gólu.
24:11Fínsko dalo gól! Miesto vľavo si našiel SAKARI MANNINEN, ktorý sa nemýlil proti Swaymanovi. Za jeho chrbát zapadla strela zápästím. Suomi v tomto semifinále prvýkrát vyhrávajú. Asistencie. Mikko Lehtonen a Teemu Hartikainen.
23:45Do ťažkej pozície dostali Fíni svojho hráča Lehtonena. Puk mu preskočil čepeľ hokejky a strácajú pásmo.
23:18Jednoduché prevedenie presilovkovej akcie. Brankár Jeremy Swayman drží puk v lapačke.
22:29Náročná strela fínskeho obrancu a autora vyrovnávajúceho gólu Heiskanena. Pri žŕdke bol aj Pesonen, ale odraz puku bol príliš rýchly.
22:14Vylúčenie v tíme USA: Alex Galchenyuk – 2 min., hákovanie.
21:12Fínsko hrá s piatimi hráčmi.
20:01Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 14:12.
Priebeh odzrkadľuje momentálne skóre po prvých dvadsiatich minútach. USA vstúpila do semifinále výborne, ale Fíni našli recept na Swaymana a vyrovnali. Úvod druhej tretiny zvýhodní Američanov, keďže budú pokračovať v presilovke.
20:00Prvá tretina sa skončila.
19:12Vylúčenie v tíme Fínsko: Atte Ohtamaa – 2 min., podrazenie.
19:00Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:09Na Olkinuoru poslal pokus Andrew Peeke. Puk sa jemne obtrel o tyčku.
16:53Fínsko dalo gól! MIRO HEISKANEN vyrovnáva po úspešnej kľučke a jeho bekhend neprečítal brankár Swayman. Asistencia: Harri Pesonen.
16:09Pesonen sa obetoval pre mužstvo a vložil sa do ťažkého súboja za americkou bránkou. Fíni sa držia v pásme zubami – nechtami.
15:16Američania musia rozumne narábať so silami. Každá uplynutá sekunda a minúta je pre nich veľmi cenná v ťažkej situácii s kádrom.
Reklamná prestávka.
14:08Valtteri Filppula mal ťažkosti so spracovaním puku pred svojim brankárom Olkinuorom. Toho ihneď ohrozil razantnou strelou Farrell. Hra je prerušená.
12:28Fíni už prenikli dovnútra! Harri Pesonen bojoval a do gólovej koncovky sa tlačil spred bránky Juho Lammikko! Swayman stopercentný!
11:49USA poriadne obsadila svoju modrú čiaru. Veľké problémy Suomi s jej zdolaním.
10:58Čakáme na nejaké šance, ktoré by stáli za zmienku. Lenže treba brať na vedomie výraznú oklieštenosť americkej obrany a zase menší ofenzívny prejav Fínov.
Reklamná prestávka.
09:30Sakari Manninen neprešiel do streleckej pozície. Severania už pracujú pri svojej bránke, aby nedostali druhý gól.
Reklamná prestávka.
07:48USA hrá s piatimi hráčmi.
07:39Matador Valtteri Filppula z hranice bránkoviska nevyrovnal! Zradila ho trochu ťažšia nahrávka, avšak Swayman sa zapotil!
07:03Američania sa rozostavili do vynikajúceho obranného bloku, ktorý je prakticky nemožné pokoriť. Fíni doteraz vystrelili raz, aj to mimo bránky.
06:21Kuhlman veľmi dobre vystúpil proti súperovi a ešte si ho dovolil zahnať na jeho stranu. Je to zisk cenných sekúnd pre Američanov.
05:48Vylúčenie v tíme USA: Austin Watson – 2 min., vrazenie na mantinel.
05:16Strelecký pokus putoval z hokejky Seana Farrella. Strieľal cez dvoch Fínov a jeden z nich poslal puk do hľadiska.
04:29Výborný forčeking na fínskych hráčov. Domáca reprezentácia sa pokúsi zaútočiť z hĺbky vlastnej obrannej tretiny.
03:42Suomi vybehli na americkú zdecimovanú obranu, no tá si dokázala poradiť v náročných chvíľach. Hra sa presúva do stredného pásma.
02:27Zakázané uvoľnenie. Fíni nakuknú do pásma pred brankára Swaymana.
01:04USA dalo gól! Skvelý štart Američanov do semifinále. Druhého puku sa už Olkinuora nedotkol. USA dnes len so štyrmi obrancami a skóre otvára jeden z nich – NATE SCHMIDT strelou švihom. Asistencie: Andrew Peeke a T.J. Tynan.
00:45Po náznaku fínskej šance obrovitého Anttilu, rovnaká možnosť pre amerického súpera, ktorý aj zakončil na Olkinuoru.
00:01Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy: Fínsko: Olkinuora (Säteri) – Hietanen, Lehtonen, Heiskanen, Pokka, Vatanen, Friman, Ohtamaa, Lindell – Hartikainen, Manninen, Granlund (A) – Sallinen, Filppula (C), Rajala – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila (A), Björninen, Mäenalanen. Trenér: Jukka Jalonen. USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Hartman, Galchenyuk – Bellows, Tynan, Gaudette – Kuhlman, Meyers, Farrell – Barber, Lafferty, Watson (A) – Lettieri, Hayden, Bordeleau. Trenér: David Quinn.
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní prvého zápasu semifinále na MS 2022 v Tampere medzi Fínskom a USA. Fínsko dvadsať štvrťfinálových minút prehrávalo so Slovenskom 1:2. Fíni trpezlivým a najmä obranným výkonom docválali k otočke 4:2 a majú zaslúženú odmenu v podobe zápolenia s Amerikou. Suomi sú vicemajster sveta. USA mala v prvom kole play-off proti sebe stopercentné Švajčiarsko, ktoré až vo vyraďovacej časti prehralo a toto zaváhanie sa dostavilo v najhoršom čase, pretože Helvéti už sú doma. Bravúrne brázdenie A-skupiny im bolo málo platné. Američania zvíťazili hladko 3:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:20.