Ovocie podľa znamenia zverokruhu: Ktoré je to vaše?

Ovocie podľa znamenia zverokruhu: Ktoré je to vaše?
  • 28.05.2022
  • Lenka Biba Slovak

So znameniami zverokruhu sa spájajú mnohé prirovnania a prívlastky – ktorá farba, ktoré jedlo, ktoré druhy zeleniny či mäsa, ktoré obdobie v roku, ktoré mená, ktoré profesie, .... sú pre konkrétne znamenia tie najvhodnejšie. Keďže sa ale nezadržateľne blíži obdobie čerstvého, zdravého, chutného a lokálneho ovocia, pripravili sme si pre vás zoznam ovocia, ktoré sa k vám hodí na základe vášho znamenia. Presvedčte sa sami – je to vaše najobľúbenejšie naozaj pre vás to naj?

Odporúčame: Výživná polievka zo šťaveľa na každý deň

ovocie

Zdroj: Shutterstock®

Baran – BROSKYŇA

Kto má vo svojom okolí blízkeho v znamení BARANA, tak vie, že títo ľudia sú stelesnením energie. Baran vyniká v mnohých oblastiach a príznačné obdobie je preňho obdobie narodenia a detstva. A rovnaká je predsa aj broskyňa! Tá symbolizuje mladosť a rovnako ako ju, tak aj Baranov čaká dlhý, energický a najmä šťavnatý život.

Býk – HRUŠKA

Ľudia narodení v znamení Býka milujú potešenie v každom smere. Potešenie, ktoré sa spája so všetkými našimi zmyslami, ktorými vnímame okolitý svet. Rovnako aj tvar hrušky je nielen zmyselný, ale predovšetkým jej chuť je nezameniteľná a naozaj možno povedať, že sa rozplýva na jazyku. Vychutnajú si ju naozaj iba „fajnšmekri“, akými ľudia v znamení Býka nepochybne sú.

Blíženci – CITRÓN

Citrón reprezentuje nielen prebudenie, ale aj pozitívnu energiu a silu. Hovorí sa, že nemožno nájsť lepšie ovocie, ktoré by vystihovalo povahu Blížencov tak, ako práve citrón. Ľudia narodení v tomto znamení sa totiž vždy vydajú tým optimistickejším smerom, ak práve kolíšu medzi svojimi rozhodnutiami a zvažujú, ktorý ich verdikt má byť do budúcnosti tým správnym.

Neprehliadnite: Trápia vás nechty, vlasy a pleť? Máme jednoduché riešenie!

figy

Zdroj: Shutterstock®

Rak – FIGA

O rakoch je všeobecne známe, že je to veľmi rodinne založené znamenie. Ženy, matky račice majú silné sklony k materstvu a vo všeobecnosti sú ľudia narodení v tomto znamení úzko spätí s teplom rodinného krbu. Práve preto je pre nich príznačná práve figa, ktorá symbolizuje plodnosť a hojnosť. Figy boli prítomné už v starovekom Egypte a dokonca aj v rajskej záhrade pri zrode muža a ženy. Silný duch Rakov odzrkadľuje práve toto, čoraz viac aj v našich končinách obľúbené, ovocie.

Lev – MELÓN

Ľudia narodení v tomto znamení stelesňujú všetko, prečo sa oplatí žiť. Levy a levice stoja na vrchole zábavy a rozkoše! Zároveň stelesňujú aj radosť zo života a pôžitkárstvo. A presne tak aj melón je ovocie, ktoré bolo kedysi symbolom hojnosti, luxusu, kreativity, bohatstva, ale aj obžerstva. Tak čo, je podľa vás táto paralela medzi Levmi a melónom naozaj pravdivá?

Panna – POMARANČ

Panna je znamenie, ktorého nositelia sú zväčša kreatívni a elegantní. V ovocí tieto vlastnosti predstavuje pomaranč. Zároveň reprezentuje aj nevinnosť a plodnosť, pričom aj v tomto odzrkadľuje charakteristiku ľudí narodených v tomto znamení.

Váhy – JAHODA

Ľudí nerodených v znamení Váh ovláda planéta Venuša, ktorá vládne láske, romantike, priateľstvu a harmónii. Tieto vlastnosti vo svete ovocia reprezentujú jahody, ktoré svojim tvarom pripomínajú srdce a svojou chuťou lásku.

Neprehliadnite: Chceli by ste byť múzou umelca? Picassove ženy to nemali ľahké

granátové jablko

Zdroj: Shutterstock®

Škorpión – GRANÁTOVÉ JABLKO

Nie je žiadnym tajomstvom, že znamenie Škorpión je jedným z najtajomnejších znamení zverokruhu. Je akousi „spojkou“ medzi nebom a zemou. A prečo sa s ním spája granátové jablko? Práve to podľa mytológie povstalo z krvi Adonisa, a preto sa granátové jablko stalo ovocím podsvetia.

Strelec – HROZNO

Strelci, ako nositelia tohto znamenia zverokruhu, milujú užívať si život so všetkým, čo k nemu patrí. Milujú dobrodružstvá, ale aj víno a hrozno! A práve to miloval aj rímsky boh Bacchus, ktorý bol bohom zhýralosti. Preto žiadne iné ovocie nevystihuje ducha Strelcov lepšie, ako práve hrozno.

Kozorožec – JABLKO

Ľudia narodení v znamení kozorožca sú odhodlaní, vytrvalí, múdri a chcú sa neustále zlepšovať. Toto si však vyžaduje svoju cenu. Aj preto sa ku Kozorožcom priraďujú jablká, keďže to je podľa biblických príbehov ovocie, ktoré v sebe obsahuje všetku múdrosť sveta, ale zároveň aj pokušenie, ktorému Kozorožci z času na čas veľmi radi podliehajú.

Vodnár – SLIVKA

Slivka je dôkazom sily, ktorá sa v nositeľoch tohto znamenia ukrýva, aj keď o nej často sami nevedia. V čínskej mytológii predstavuje práve slivka vytrvalosť, ktorá je potrebná na prežitie zimy a vítanie prichádzajúceho tepla.

Ryby – ČEREŠNE

Pre Ryby je charakteristické trvalé putovanie duše a múdrosti, ktorá k nim prichádza ruka v ruke so starobou. Z ovocia sú práve čerešne symbolom nesmrteľnosti a renesancie života. A preto sú čerešne presne tie, ktoré k nositeľom tohto znamenia jednoznačne patria.

Odporúčame aj: Ako byť dokonalou matkou? A je to vôbec potrebné či dokonca možné?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Elena Švachová 29.05.22 22:10

karma
109.00

Ryby – ČEREŠNE ...môže byť :-)

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:08

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:08

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 09:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 23:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 09:10

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní