Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2022 06:29 | Šport | Hokej
Video

Colorado po dvadsiatich rokoch do finále konferencie: Rozhodol gól 5 sekúnd pred koncom!

Hokejisti Colorada prvýkrát od roku 2002 postúpili do finále Západnej konferencie NHL. V noci na sobotu zvíťazili v šiestom dueli 2. kola play off na ľade St. Louis 3:2 a v celej sérii triumfovali 4:2 na zápasy.

Dva góly Avalanche dal J.T. Compher, víťazný gól strelil 5,6 sekundy pred koncom riadneho hracieho času Darren Helm.

Domáci Blues viedli 1:0 i 2:1 vďaka gólom Jordana Kyroua a Justina Faulka, no hostia v tretej tretine strhli víťazstvo na svoju stranu. V 51. minúte Compher svojím druhým presným zásahom v zápase vyrovnal, keď sa presadil strelou z pravého kruhu po prihrávke obrancu Bowena Byrama. Rozhodnutie prišlo v záverečných sekundách tretej tretiny, keď už oba tímy pomaly mysleli na predĺženie. Helm si v útočnom pásme počkal na odrazený puk od mantinelu po krížnom pase od Logana O'Connora a 5,6 sekundy pred sirénou presnou delovkou z ľavého kruhu ukončil drámu. Pre centra štvrtého útoku "lavín" to bol prvý gól v tohtoročnej vyraďovačke, celkovo prvý v play off od apríla 2016, keď ešte hral za Detroit.
 

"Traja spoluhráči išli do bránky, ja som za nimi korčuľoval z druhej vlny. Puk sa ku mne odrazil od bočného mantinelu, iba som ho chcel poslať na bránku a padlo to tam," opísal Helm rozhodujúci moment. Skúsený útočník rozhodol o postupe svojho tímu druhýkrát v profiligovej kariére, prvýkrát sa mu to podarilo ešte pred 13 rokmi v drese Red Wings. Obaja strelci denverského tímu skórovali premiérovo v prebiehajúcich bojoch o Stanleyho pohár.

Colorado tak prekročilo svoj tieň, v uplynulých troch sezónach zakaždým vypadlo v 2. kole play off. "Znamená to pre nás veľa. Musíme si užívať túto jazdu. V tejto fáze bojujú už len štyri najlepšie tímy, pričom našu prácu sme ešte neukončili. Každopádne, je to pre nás obrovský úspech," povedal pre nhl.com jeden z lídrov ofenzívy Avalanche Nathan MacKinnon. Jeho tím prestrieľal súpera jasne 39:20. Colorado je jediný tím, ktorý v tohtoročnej vyraďovačke ešte neprehral na ľade súpera (5-0).

Pre Blues sa sezóna skončila. Nestačilo im ani 36 úspešných zásahov Villeho Hussa. V konferenčnom finále hrali "bluesmani" naposledy v roku 2019, keď napokon aj získali Stanleyho pohár. "Mali sme možnosť vyhrať tento zápas. Dal nám ju 'Huus', ktorý predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Do zápasu sme však vstúpili pomalšie, to nám uškodilo. Taký máme dojem zo všetkých domácich zápasov v tejto sérii. V nej sme prehrali všetky domáce stretnutia, čo je pre nás veľkým sklamaním," smutne konštatoval kapitán Blues Ryan O’Reilly.

Brankár Darcy Kuemper pomohol k úspechu hostí 17 úspešnými zákrokmi. Hráči Avalanche v konferenčnom finále narazia na Edmonton, ktorý v piatich zápasoch vyradil rivala z Calgary. Séria sa začne v noci na stredu.

2. kolo play off NHL
semifinále Západnej konferencie - 6. zápas:
St. Louis Blues - Colorado Avalanche 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 19. Faulk (Thomas, Mikkola), 30. Kyrou (Schenn) - 26. Compher (Manson, Burakovsky), 51. Compher (Byram, Toews), 60. Helm (O'Connor, E. Johnson). Brankári: Husso - Kuemper, strely na bránku: 20:39, 18.096 divákov.
/konečný stav série: 2:4, Colorado postúpilo do konferenčného finále/

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!