Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2022, 7:48
Čas čítania 0:52
Eduard Starkbauer

Gucci predstavilo spolu s firmou Oura 18-karátový inteligentný prsteň. Tep srdca vraj dokáže merať lepšie ako hodinky

Gucci predstavilo spolu s firmou Oura 18-karátový inteligentný prsteň. Tep srdca vraj dokáže merať lepšie ako hodinky
Zdroj: Gucci
TECH GUCCI
Uložiť Uložené

Prsteň Gucci x Oura so žltým zlatom váži len 4 gramy.

Technologický start-up Oura, ktorý podľa portálu Engadget neustále posúva možnosti inteligentných doplnkov, sa spojil s luxusnou značkou Gucci a predstavili 18-karátový inteligentný prsteň. Povrch Gucci x Oura Ringu je zdobený čiernym minerálom korundom, legendárnymi symbolmi G a ornamentálnym lemom zo žltého zlata.

Podľa COO spoločnosti Oura Michaela Chappa sa firma vždy snaží o presah medzi inováciou a štýlom. „Ako zdravotnícka a wellness platforma si uvedomujeme, že to, čo nosíte, vplýva na to, ako sa cítite. Naše výrobky nás preslávili biometrickou presnosťou, komfortom a štýlovosťou. S prsteňom Gucci x Oura Ring sa nám podarilo dostať svety módy a funkčnosti ešte o čosi bližšie.“

Prsteň rovnako ako inteligentné hodinky monitoruje tep srdca, spánkové cykly a pohyb. Napriek nízkej váhe 4 gramov dokáže vďaka snímaniu tepny v prste podľa firmy Oura vyhodnotiť zdravotný stav nositeľa ešte lepšie ako inteligentné hodinky.

Prsteň na rozdiel od hodiniek nemá displej. Jeho používatelia sa namerané hodnoty spolu s personalizovanými zdravotnými odporúčaniami dozvedia vďaka mobilnej aplikácii Oura App, ktorá stojí 6 dolárov mesačne.

Odporúčané
Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace    Pozri si novú, sexy éru Gucci, ďalšiu perfektnú kolekciu Prada aj moderné siluety Versace 24. septembra 2023, 11:00

Samotný prsteň nie je práve ľudová záležitosť. Už dnes si ho môžu nadšenci vo vybraných obchodoch kúpiť za 950 dolárov. Len na porovnanie, technologicky rovnocenný model značky bez zlatých log Gucci stojí 300 dolárov.

Späť
Zdieľať
Diskusia