Samsung oznámil masívny investičný plán

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 09:13 • 2 min
Samsung oznámil masívny investičný plán

SOUL – Juhokórejská skupina Samsung v utorok predstavila masívny investičný plán vo výške 450 biliónov wonov (334,77 miliardy eur) v nasledujúcich piatich rokoch, aby urýchlila svoj rast v oblasti polovodičov, biofarmaceutických a iných technológií novej generácie.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje na základe správy AFP. Táto suma predstavuje nárast o viac ako tretinu v porovnaní s investíciami v uplynulých piatich rokoch a mala by pomôcť Samsungu podporiť dlhodobý rast v strategických oblastiach, ako je sektor čipov. Investície do biofarmaceutického sektora by mali zabezpečiť, aby bol taký úspešný ako biznis s čipmi.

 

img

 

Technologický gigant je najväčším juhokórejským konglomerátom a jeho celkový obrat zodpovedá pätine národného hrubého domáceho produktu (HDP). Investičný plán má priniesť „dlhodobý rast v strategických podnikoch a posilniť globálny ekosystém kľúčových technológií“, uviedol Samsung vo vyhlásení. Investície prinesú tiež 80 000 nových pracovných miest do roku 2026 „predovšetkým v kľúčových divíziách vrátane výroby polovodičov a biofarmaceutík“ a ďalší pokrok pri masovej výrobe mikročipov novej generácie.

 

img

 

Konglomerát s dcérskymi firmami Samsung Biologics a Samsung Bioepis výrazne investuje aj do biofarmaceutických liekov. Zo 450 biliónov KRW, ktoré Samsung plánuje minúť v priebehu nasledujúcich piatich rokov, investuje 360 miliárd KRW v Južnej Kórei. Oznámenie prichádza po tom, ako americký prezident Joe Biden minulý týždeň navštívil obrovskú továreň na výrobu polovodičov Samsung Electronics v Južnej Kórei, pričom poukázal na úlohu Samsungu pri zabezpečovaní globálnych dodávok mikročipov. Samsung zamestnáva približne 20 000 ľudí v Spojených štátoch a stavia tam nový závod na výrobu polovodičov v Texase. Jeho otvorenie je naplánované na rok 2024.

 

Možno vás zaujme: YouTube odstránil viac ako 70 000 videí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies