Aniston ako prvý a posledný hosť! Ellen DeGeneres ukončila svoju slávnu šou po 19-tich rokoch

Populárna talkshow americkej moderátorky Ellen DeGeneresovej v noci na piatok odvysielala svoju poslednú epizódu, ktorá zavŕšila jej 19 rokov trvajúcu šnúru na televíznej scéne.

28.05.2022 00:00
TV Ellen DeGeneres Foto: ,
Moderátorka Ellen DeGeneres v šou "The Ellen DeGeneres Show".
debata

Rozlúčkový diel agentúra AP označila za „festival lásky“ s hosťami vrátane herečky Jennifer Anistonovej či popových speváčok Pink a Billie Eilish. DeGeneres opisovala zložité začiatky programu či posun v pozícii sexuálnych menšín v Spojených štátoch a nakoniec apelovala na súcit divákov.

„Keď sme s programom začínali, nemohla som hovoriť gay,“ uviedla moderátorka, ktorá v roku 2008 uzavrela sobáš so svojou dlhoročnou partnerkou Portiou de Rossiovou. Nešpecifikovala, kto jej to zakazoval, ale údajne nemohla ani hovoriť o homosexuálnych sobášoch, pretože neboli legálne. „A teraz hovorím ‚manželka‘ stále,“ pokračovala 64-ročná DeGeneres.

zväčšiť Ellen DeGeneres v jej televíznej šou. Foto: SITA/AP, Michael Rozman
The Ellen DeGeneres Show Ellen DeGeneres v jej televíznej šou.

Prvý diel jej popoludňajšej talkshow sa vysielal v septembri 2003, potom nasledovalo asi 3 200 ďalších, rozložených do devätnástich sérií. Program sa preslávil vďaka vtipom o celebritách, rozdávaní darčekov i tanečným kúskom jeho hlavnej tváre.

„Pred dvadsiatimi rokmi, keď sme sa snažili program ponúkať, si nikto nemyslel, že by to mohlo fungovať,“ spomínala moderátorka v poslednej epizóde nakrútenej na konci apríla. Médiá pripomínajú, že jej kariéra bola na prelome tisícročia v problémoch v nadväznosti na koniec jej sitcomu Ellen. V roku 1997 oznámila, že je lesba a seriál bol o rok neskôr ukončený.

Prvým hosťom DeGeneresovej po spustení jej talkshow bola hviezda sitcomu Priatelia, Aniston, ktorá si svojim návratom pri poslednej epizóde pripísala 20. účasť v programe. „Milujem ťa, hrozne si vážim teba a to, čo si dala svetu za posledných devätnásť rokov,“ lúčila sa s moderátorkou. Podobné slová si DeGeneresová vypočula aj od Billie Eilish a Pink, ktorá je autorkou znelky programu.

Medzinárodne licencovaná šou si po väčšinu svojho vysielania udržovala vysokú sledovanosť, píše NBC News. V roku 2020 sa dostala do problémov po tom, čo web BuzzFeed News priniesol výpovede bývalých zamestnancov o „toxickom“ pracovnom prostredí a program opustila trojica producentov. DeGeneresová sa potom vo vysielaní ospravedlnila za „veci, ktoré sa nemali stať“.

TV Ellen DeGeneres Čítajte viac Ellen DeGeneres končí so svojou talk-šou! Diváci sú v šoku, sú za tým obvinenia?

Teraz povedala, že ešte nevie, čomu sa bude venovať v nasledujúcich rokoch. So svojou talkshow sa rozlúčila apelom na divákov. „Dúfam, že som vás inšpirovala k tomu byť sami sebou… A keď má niekto dosť odvahy vám povedať, kým je, majte dosť odvahy na to ho podporovať, aj keď nerozumiete,“ uviedla. „Súciť je to, čo robí svet lepším,“ citovala ju agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jennifer Aniston #Ellen de Generes

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...