Android smartfóny budú môcť analyzovať náš spánok: Táto funkcia sa vám bude určite páčiť!

Google chystá pre smartfóny so systémom Android funkciu, ktorá nám umožní monitorovať spánok pomocou nášho smartfónu.

android smartfon (2)
Zdroj: Pixabay.com (iXimus)

Dnešné smartfóny zvládajú naozaj mnoho funkcií a dokážu zastupovať aj iné zariadenia. V jednom smartfóne tak máme dnes budík, hodinky, poznámkový blok a aj nástroj na hranie hier či vyhľadávanie informácií. Teraz však spoločnosť Google pracuje na ďalšej funkcii, ktorá by dokázala nahradiť inteligentné hodinky či monitory spánku. Do systému Android totiž pribudne funkcia, ktorá bude vedieť analyzovať kvalitu nášho spánku a rovnako upozorniť na rôzne rušivé elementy počas neho. Ako bude nová funkcia fungovať a kedy sa objaví aj v našom Androide? Odpoveď nám prináša portál androidauthority.com a my sa na ňu pozrieme teraz spoločne.

Android smartfóny budú môcť monitorovať naše ukazovatele zdravia

Technologický priemysel veľmi pokročil a naše smartfóny naozaj dokážu nahradiť iné zariadenia, ktoré by sme inak museli využívať. Trendom je dnes aj monitorovať svoje ukazovatele zdravia, akým je tep, dýchanie či spánok. Prvé dve možnosti dnes už niektoré Android smartfóny zvládajú monitorovať pomocou snímača kamery či snímača odtlačku prstov pod displejom. Po novom sa má medzi takéto užitočné funkcie pridať aj spánok, oznamuje spoločnosť Google. Už dnes pracuje na funkcii, ktorá by dokázala monitorovať aj spánok, pričom pôjde zrejme ešte o lepšiu funkciu, akú nám umožňujú inteligentné hodinky či náramky.

Odoberajte Vosveteit.sk cez Telegram a prihláste sa k odberu správ

Monitorovanie spánku sa má podobať práve na monitorovanie tepu či dýchania prostredníctvom aplikácie Google Fit. V tomto prípade sa však kvalita spánku, ktorá sa nám v smartfóne objaví, má odvíjať od okolitého hluku, chrápania či kašľu, ktorý nás v noci sprevádza. Toto všetko dokáže znížiť kvalitu nášho spánku, na čo zareaguje aj náš smartfón a bude monitorovať to, aká je naša kvalita spánku.

Monitorovanie pomocou hodiniek či náramku bude však zrejme kvalitnejšie

Aj keď pôjde o veľmi užitočnú funkciu, ktorá doplní náš Android smartfón, môžeme rátať s tým, že inteligentné hodinky či fitness náramky zatiaľ plne nenahradí. Tie totiž monitorujú kvalitu nášho spánku prostredníctvom senzorov, pričom funkcia v Android smartfónoch sa sústredí čisto len na zvuky v našom okolí. V každom prípade pôjde o užitočnú funkciu a užiť si ju budeme môcť či už budeme mať hodinky alebo nie. Tie totiž tieto elementy zatiaľ nedokážu monitorovať a určite nezaznamenajú či v noci kašleme alebo chrápeme.

Zatiaľ nie je známe, kedy táto funkcia pristane aj v našom Android smartfóne. Jedno je však isté. Google už pracuje na tom, aby novinku priniesol do svojich smartfónov čo najskôr. Nevieme však, či túto funkciu nájdeme v úplne všetkých smartfónoch s Androidom, alebo sa opäť funkcia sústredí len na vybrané modely.

Využijete takúto funkciu aj vo vašom Android smartfóne? Alebo sa aj naďalej spoľahnete na svoje inteligentné hodinky či fitness náramok? Podeľte sa s nami v komentároch!

Prihláste sa k odberu správ z Vosveteit.sk cez Google správy

Komentáre