Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 14:30
Čas čítania 6:22
Lukáš Čelka Kamila Šebestová

Navštívili sme dom hrôzy v Trnave: Necítim ľútosť, máme bonusy ak sa návštevníci pomočia od strachu, hovorí herečka v role mŕtvoly

REFRESHER REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

V opustenom cukrovare na nás čakala večera v podobe živých červov, ale aj lekárska prehliadka ako od Mengeleho.

Keď sa prebrodíme úzkou chodbou, ocitáme sa na toaletách. Modré socialistické kachličky postriekané krvou lemujú steny, z ktorých trčia zhrdzavené a prachom zapadnuté umývadlá. Priestory pôsobia, akoby tu už dlho nikto nebol. Aspoň nie niekto živý.

Za prvou murovanou priečkou zazrieme v tme predmet väčších rozmerov. Podídeme k nemu bližšie a zisťujeme, že ide o vaňu vystlanú odrezanými ľudskými končatinami. Nad ňou visia dve zrkadlá postriekané krvou s ťažko čitateľnými krvavými nápismi. Vykročíme teda vpred – ešte bližšie k oltáru smrti, aby sme si ich mohli prečítať. „Ukry sa!“ stojí na jednom z nich. Skôr, než stihneme rozlúštiť aj druhý nápis, v odraze vidíme, ako sa za našimi chrbtami mihne silueta postavy.

Kúpeľňou hrôzy sa začne ozývať hlboký démonický krik a rinčanie naostrenej sekery. „Musíme sa skryť,“ hystericky vyhlásim a začnem sa brodiť kachličkovým labyrintom. Noha sa mi sem-tam v rýchlosti pošmykne na krvi a rukami narážam do zakrvavených postáv s odťatou hlavou. Keď démon vtrhne do uličky, s Kamilou sa schováme v chladnom kúte niekdajšej sprchy. Nasleduje ticho pred búrkou. Náš hlasný dych a tlkot sŕdc preruší len agresia démona, ktorý hlava-nehlava búši do mŕtvych tiel.

Odporúčané
Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri Bol som na slovenskej fetišistickej párty: na okázalé večierky plné erotiky sa chodia odviazať aj vrcholoví manažéri 17. marca 2024, 12:30

Zastane tesne pri nás. Po chrbte nám prechádza mráz. „Psst,“ ukážem rukou na kolegyňu Kamilu. Už tak-tak sa načahuje smerom k nám, keď ho zrazu niečo vyruší a rozbehne sa opäť do temnej uličky. „Sme v bezpečí. Aspoň nateraz.“

Zakrvavená kúpeľňa hrôzostrašnej školy.
Zakrvavená kúpeľňa hrôzostrašnej školy. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Ešte predtým, než sa s nami vydáš do útrob domu hrôzy, by sme ti radi pripomenuli, že navštevovať tajuplné či zaujímavé miesta môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše dobrodružstvá páčia, môžeš nás podporiť vstupom do klubu Refresher+. Našimi dobrodružstvami ťa počas celého článku budú sprevádzať aj videá priamo zo strašidelného domu. 

Zmluva s diablom

Je krátko po ôsmej hodine a naša posádka práve dorazila do Trnavy – pripravená na desivý zážitok. Do domu hrôzy nachádzajúceho sa v priestoroch bývalého cukrovaru vchádzame cez priemyselný areál, kde nás už čaká náš sprievodca.

Majiteľ Horror House Mário Novák na nás už čakal pred budovou.
Majiteľ Horror House Mário Novák na nás už čakal pred budovou. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Hoci je vonku ešte celkom svetlo, keď uhladený muž s bielymi šošovkami otvorí mohutné kovové dvere smerujúce k recepcii, zaplaví nás tma. Pred nami vidíme len jemne osvetlené priesvitné dvere, po ktorých sa šplhajú tiene rúk. V tom sa na mňa obráti kolegyňa Kamila a zahlási: „Toto bude silná káva.“ Súhlasne prikývnem.  

Odporúčané
Slavomír vyrába sochy z vagín, chodia k nemu aj známe Slovenky. Jeho diela stoja tisícky eur (Reportáž) Slavomír vyrába sochy z vagín, chodia k nemu aj známe Slovenky. Jeho diela stoja tisícky eur (Reportáž) 14. januára 2024, 12:30

Z recepcie sa na chodbu ozýva energická hudba, rovnaká ako tá, ktorá sprevádza na vystúpeniach strašidelných klaunov. Keď do nej vstúpime, ocitáme sa v obrovskej miestnosti plnej stolov, na konci ktorých sa nachádza barový pult a pokladňa. Napravo od pultu je obrovská rakva, ktorú strážia dve kostry.

Pred vstupom do strašidelných priestorov sme museli podpísať zmluvu s diablom.
Pred vstupom do strašidelných priestorov sme museli podpísať zmluvu s diablom. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

Muž, ktorý je zároveň aj hlavou celého Horror House, sa zohne pod pult a vytiahne z neho niekoľko papierov. Podá nám ich aj s perom. „Toto je zmluva s diablom, ktorú musí podpísať každý návštevník,“ dodá s tajomným úškrnom.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115566 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je potrebné pred návštevou Horror House podpísať zmluvu s diablom.
  • Čo nás čakalo hneď na začiatku prehliadky strašidelnej školy.
  • Z čoho nám prišlo na zvracanie.
  • Čo najbizarnejšie sa stalo ľuďom počas návštevy Horror House.
  • Koľko rokov mal najstarší návštevník, ktorý si prešiel týmto „peklom“.
Domov
Zdieľať
Diskusia