MS v hokeji: Dáni šokovali Kanadu, Česko získalo cenný skalp výhrou nad USA

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 22:46 • 2 min
MS v hokeji: Dáni šokovali Kanadu, Česko získalo cenný skalp výhrou nad USA

HELSINKI – Dánski hokejisti sa v pondelok na MS vo Fínsku postarali o veľké prekvapenie, keď v zápase "slovenskej" A-skupiny zvíťazili nad obhajcami titulu z Kanady 3:2. Dáni tak poskočili na tretie miesto tabuľky s 12 bodmi. V záverečnom skupinovom stretnutí nastúpia v utorok o 15.20 SELČ proti Slovensku, ktoré potrebuje na šancu na postup do štvrťfinále vyhrať za tri body. Česi zdolali USA najtesnejším možným rozdielom 1:0.

slovakia

left justify in out

Dáni nakročili k víťazstvu výbornou prvou tretinou

 

Dáni sa dostali do dvojgólového vedenia už v prvej tretine, keď sa presadili Markus Lauridsen a Peter Regin. V druhom dejstve znížili Max Comtois, ale na dvojgólový rozdiel upravil v 53. minúte Mathias Bau Hansen. Kanada v záverečnom nápore dokázala už len upraviť na 2:3 po góle Ryana Gravesa.

 

V prípade, že Kanada nezaboduje vo svojom poslednom stretnutí s Francúzskom (utorok 19.20 h), môže o postupujúcich rozhodovať tabuľka troch dvanásťbodových tímov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Matěj Blümel sa stal hrdinom Česka

 

Českí hokejisti zvíťazili v pondelok v zápase B-skupiny MS vo Fínsku nad USA 1:0. Zabezpečili si tak postup do štvrťfinále. V tabuľke im patrí 3. miesto so ziskom 13 bodov. O jediný gól duelu sa postaral v 8. minúte Matěj Blümel.

Česi sa na záver bojov v skupine stretnú v utorok večer o 19.20 SELČ s domácimi Fínmi. Američania budú hrať od 15.20 h s Nórmi.

 

 

Briti neudržali dvojgólový náskok proti Rakúšanom

 

Hokejisti Veľkej Británie vypadli z elitnej kategórie majstrovstiev sveta. V priamom súboji o udržanie sa podľahli Rakúsku 3:5 a obsadili posledné miesto v základnej B-skupine. Pre oba tímy to bol záverečný duel na šampionáte vo Fínsku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies