Vo svete hudobného šoubiznisu je opäť o jeden obrovský talent menej. Legendárna kapela Depeche Mode, ktorá patrí dodnes k mimoriadne populárnym a predávaným, to ohlásila na svojom konte na sociálnej sieti. Na večný odpočinok totiž odišiel 60-ročný zakladajúci člen skupiny Depeche Mode!

Legendárna postpunková kapela Depeche Mode, ktorú milujú staršie aj mladšie generácie, ohlásila na sociálnej sieti veľmi smutnú správu. Do hudobného neba odišiel ich zakladajúci člen Andrew Fletcher, ktorý poslednýkrát vydýchol vo veku 60 rokov. V statuse, ktorý kapela uverejnila pred pár hodinami, spomína na svojho skvelého priateľa.

Sme šokovaní a naplnení obrovským smútkom z predčasnej smrti nášho drahého priateľa, člena rodiny a kolegu z kapely Andyho ‚Fletcha‘ Fletchera. Fletch mal skutočne zlaté srdce a bol tu vždy, keď sme potrebovali podporu, veselý rozhovor, smiech alebo chladené pivo,” píše. Kapela na záver dodáva, že ich srdcia sú s Andrewovou rodinou, pričom verejnosť poprosili o rešpektovanie súkromia v ťažkých chvíľach.

Fletcher založil v sedemdesiatych rokoch spolu s Martinom Gorom a Vinceom Clarkom kapelu Composition Of Sound. Keď sa k nim pridal aj spevák David Gahan, premenovali sa na Depeche Mode. Gore sa stal po odchode Clarka hlavným skladateľom, pričom na prelome 80. a 90. rokov sa kapela preslávila legendárnymi hitmi ako Personal Jesus, Enjoy The Silence alebo Feel You. V roku 2020 bola skupina uvedená do Rock and rollovej siene slávy. Pred niekoľkými hodinami zrušil svoje koncerty Aerosmith po tom, ako musel slávny spevák nastúpiť na odvykačku.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<

Zdroj: FB/Depeche Mode │ Foto: YT/euronews (deutsch)