Denník N

Ramsay nepovedal, či zostane. Slafkovský: Neviem, či by som tu bol, keby som mal dom v teplučku na Floride

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

„Naše víťazstvo? Reálne sa bavme o nejakom zázraku,“ hovoril deň pred štvrťfinále majstrovstiev sveta proti Fínom Ján Lašák, slovenský tréner brankárov.

Po prvej tretine to vyzeralo, že zázrak sa môže stať skutočnosťou – Slováci prestrieľali Fínov 12:7, na góly vyhrávali 2:1.

„Dobre sme korčuľovali, dávali sme puky dobre dovnútra do ich pásma, dobre sme ich napádali, mali s tým problémy,“ povedal slovenský obranca Martin Fehérváry po tom, ako Slováci prehrali 2:4.

„Presne sme vedeli, ako budú Slováci hrať, no boli veľmi dobrí a skomplikovali nám to,“ uviedol Marko Anttila, ktorý strelil dva fínske góly a na ďalší prihral. „Boli sme trošku nervózni v prvej tretine, ale zlepšili sme sa a nejako sme našli cestu k víťazstvu, na čo môžeme byť hrdí.

Nebola to panika, skôr nervozita, možno sme príliš rozmýšľali. Je to však len hokej, treba si to užiť a baviť sa, zabudnúť na to, aký je práve stav.“

37-ročného Anttilu vyhlásili za najlepšieho hráča fínskeho tímu. „Muž okamihu – keď ho Fíni najviac potrebujú, tak to pre nich zariadi a klobúk dole, že pri takom vzraste je to taký platný hráč,“ povedal Juraj Slafkovský o 203-centimetrovom útočníkovi.

„Úžasný hráč, hrá veľmi bystro a tímovo. Miluje dávať veľké góly vo veľkých zápasoch. Ozajstný hokejista. Nie je to niekto nablýskaný, pri kom si poviete, že aha, pozrite sa na toho chlapíka. Ale chcete ho mať vo svojom tíme,“ dodal Craig Ramsay, tréner Slovenska.

Anttila, ktorého bráni Alex Tamáši. Foto – TASR/AP

Anttila: Slafkovský mi pripomína Rantanena

Ramsay zápasom proti Fínsku ukončil svoju piatu sezónu pri slovenskom tíme. Bude pokračovať? Priamej odpovedi na túto otázku sa vyhol.

„Ja by som bol rád, keby to ťahal čo najdlhšie, ale predsa len, keby som bol na jeho mieste,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie