Slovenskí hokejisti si užili deň voľna aj dobré jedlo. Šatan zasadil lipu

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 08:31 • 2 min
Slovenskí hokejisti si užili deň voľna aj dobré jedlo. Šatan zasadil lipu

HELSINKI - Športovci využili nedeľný voľný deň na MS vo Fínsku na návštevu veľvyslanectva SR v Helsinkách. Veľvyslankyňa Slavomíra Mašurová ich privítala na slávnostnom obede a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan zasadil na záhrade veľvyslanectva tradičný slovenský strom.

slovakia

left justify in out

Výprava hokejovej reprezentácie prišla na slovenskú ambasádu v Helsinkách krátko pred druhou hodinou popoludní. Na stoloch s jedlom nechýbali ani tradičné slovenské jedlá. „Je nám veľkou cťou privítať na pôde Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Helsinkách takýchto vzácnych hostí,“ povedala Mašurová vo svojom príhovore.

 

img

 

Vďaka teplému slnečnému počasiu si reprezentanti vychutnali obed na terase ambasády. „Konečne nejaká zmena. Bolo to pekné spestrenie dňa. Dal som si rezne aj dobrú hovädziu sviečkovicu,“ citoval portál hockeyslovakia.sk útočníka Samuela Takáča.

 

img

 

Potom sa uskutočnil slávnostný akt sadenia lipy na záhrade veľvyslanectva. Česť zasadiť nový strom mal prezident SZĽH.

 

„Na našej krásnej záhrade lipa chýbala. Mali sme pochybnosti, či bude schopná prežiť vo fínskych podmienkach, ale vďaka pomoci miestnych sme prišli na to, že jestvuje prímorská lipa vhodná do helsinského klimatického podnebia. Takisto ako Peťa Vlhová má v Laponsku svojich sobov, Slovenský zväz ľadového hokeja bude mať na pôde ambasády v Helsinkách slovenský národný strom – lipu. Dúfame, že nie jedinú a poslednú,“ uviedla Mašurová.

 

Prečítajte si tiež: MS v hokeji: Získali sme druhé víťazstvo v rade, USA zdolali Švédsko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies