MS v hokeji: Švajčiari si postrážili zápas s Francúzskom, Nemci s odtretými ušami zdolali Kazachstan

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 08:45 • 2 min
MS v hokeji: Švajčiari si postrážili zápas s Francúzskom, Nemci s odtretými ušami zdolali Kazachstan

HELSINKI – Hokejisti Švajčiarska splnili úlohu favorita, keď v nedeľnom zápase A-skupiny MS vo Fínsku zdolali Francúzsko 5:2. Po prvej tretine prehrávali 0:2, od druhej však na ľade dominovali a prevahu potvrdili aj gólmi. Aj po šiestom zápase sú stopercentní a ako jediný tím zatiaľ na turnaji nestratili ani bod. Nemci v tesnom zápase zdolali Kazachstan 5:4.

slovakia

left justify in out

Švajčiari naďalej figurujú na 1. mieste

 

Lídri "slovenskej" skupiny v Helsinkách uzavrú účinkovanie v prvej fáze šampionátu priamym súbojom o 1. miesto v A-skupine, ktorým bude v utorok o 11.20 SELČ zápas s Nemeckom. Francúzi sa s turnajom rozlúčia v rovnaký deň, keď o 19.20 h nastúpia proti Kanade.

 

 

Nemci zdolali Kazachstan 5:4

 

Hokejisti Nemecka dosiahli na MS vo Fínsku piate víťazstvo za sebou, v nedeľnom zápase "slovenskej" A-skupiny zdolali Kazachstan tesne 5:4. Favorit síce v Helsinkách stratil dvojgólový náskok, za stavu 4:4 však dokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu gólom Yasina Ehliza.

 

 

Švédi nastrieľali Nórom 7 gólov

 

Švédski hokejisti zvíťazili v nedeľňajšom zápase B-skupiny MS vo Fínsku nad Nórskom vysoko 7:1. V B-skupine im patrí druhé miesto o bod za domácim Fínskom a oba tímy majú istý postup do štvrťfinále.


V záverečnom skupinovom zápase sa Švédi stretnú v utorok o 11.20 SELČ s Lotyšskom. Nórov, ktorí už nemajú šancu postúpiť, čakajú o štyri hodiny neskôr reprezentanti USA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona