PL: Manchester City otočil zápas s Aston Villou a vyhral anglickú Premier League

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 08:34 • 2 min
PL: Manchester City otočil zápas s Aston Villou a vyhral anglickú Premier League

MANCHESTER – Futbalisti Manchestru City majú záľubu v dramatických ziskoch anglického titulu. Dekádu po tom, ako Sergio Agüero rozhodol v nadstavenom čase o ich prvej ligovej trofeji po 44 rokoch, otočili v nedeľnom záverečnom 38. kole Premier League proti Aston Ville z 0:2 na 3:2 a šampiónmi sa stali už štvrtýkrát za päť rokov a po šiesty raz za jedenásť sezón. Prvé miesto v tabuľke obsadili rovnako ako v ročníku 2018/2019 o bod pred FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

City predviedlo historický obrat

 

"Citizens" stále čakajú na úspech v Lige majstrov, no na domácej scéne v súčasnosti dominujú. V klubovej vitríne majú historicky osem titulov a v rebríčku sa vyšplhali na piatu pozíciu za Manchester United (20), Liverpool (19), londýnsky Arsenal (13) a FC Everton (9). Už sa zdalo, že prvenstvo im uniká pomedzi prsty, keď na vlastnom štadióne ešte v 76. minúte prehrávali dvojgólovým rozdielom.

 

Za hostí pod trénerským vedením liverpoolskeho velikána Stevena Gerrarda skórovali Matthew Cash a ďalší bývalý hráč LFC Philippe Coutinho. V priebehu obdivuhodnej päťminútovky však znížil striedajúci Ilkay Gündogan, vyrovnal Rodri a majstrovské oslavy svojím druhým zásahom v zápase zariadil Gündogan.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)

 

„Títo hráči sú už teraz legendy, Premier League vyhrali štyrikrát za uplynulých päť rokov. Je mi ľúto, ale ľudia to musia uznať. Táto skupina futbalistov sa navždy zapísala do histórie klubu. To, čo sme dosiahli, je neskutočne ťažké. V minulosti to dokázal sir Alex Ferguson dva alebo trikrát s United a opäť som si uvedomil veľkosť jeho úspechov," citovala agentúra DPA trénera Pepa Guardiolu, ktorý doviedol k majstrovským hetrikom FC Barcelona (2009-2011) i Bayern Mníchov (2014-2016). Po zápase žartoval, že návod, ako zvrátiť zdanlivo stratený stav, získal v Madride. Práve Real vyradil City v semifinále LM podobne dramatickým spôsobom: „Zavolal som do Madridu a dali mi dobré rady. Ale nie, neexistuje vysvetlenie na duel v Madride, ani na to, čo sa stalo v nedeľu. Proste sa to deje. Niekedy je dobré prežiť si aj takéto situácie. Mám pocit, že vďaka nim budeme v nasledujúcej sezóne silnejší."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona