REPORTÁŽ Fight Night Challege 2 – Verejný tréning

NETKY.SK • 22 Máj 2022, 17:00 • 2 min
REPORTÁŽ Fight Night Challege 2 – Verejný tréning

„Slabé to je, slabučké,“ prehodil Rytmus motajúci si bandáže na margo svojho súpera Molocha, ktorý už na námestí OC Eurovea verejne dolapoval.

slovakia

left justify in out

 

Keďže druhý večer boxerských duelov Fight Night Challenge 2 sa nezadržateľne blíži, pripravili organizátori pre divákov tzv. verejný tréning, ktorý pozostával z lapovania. Nezúčastnili sa ho síce všetci borci, ktorých uvidíme už 3. júna v bratislavskom NTC, ale zaujímavé to rozhodne bolo. Kto prekvapil a ako sú na tom jednotliví bojovníci? Hneď sa to dozviete, niekoľkých sme vyspovedali.

 

Rany, aké rozdával Vlasto Čepo, bolo počuť široko-ďaleko. Skvelá technika, skvelý pohyb a že by odveta? Vlasto sa totiž už so svojím súperom, veľmi húževnatým Patrikom Jevickým, stretol v Oktagon Underground 2. Hovorí sa, že to bol najkratší zápas v histórii. Stručne povedané, Vlasto ho trikrát „nahulil“ a po treťom počítaní zápas automaticky končí. Na Vlastovi je sympatické, že napriek tomu berie svojho súpera vážne.

 

img

 

„Ľudia chceli tento zápas preto, lebo v tom Undergrounde bol atraktívny, bola to bitka, tam boli malé rukavice, teraz budú veľké, takže už nebude také ľahké ho vypnúť. Vo veľkých rukaviciach znesie ešte viac, takže to určite bude zaujímavý zápas na štyri kolá a uvidíme, ako skončí. Nikdy nehovorím, že vyhrám, spravil som to len raz a prehral som. Hlavne to bude rozbehový zápas v MMA, pretože ja si budujem kariéru hlavne tam,“ prezradil sympatický bojovník. Kde všade trénoval a čo ho čaká, prezradí v našej reportáži.

 

img

 

Medzi bojovníkmi sme vyspovedali aj človeka, ktorý im pomáha s tejpami, v podstate je za ne zodpovedný, a s udržaním borcov v prípade zranenia počas zápasu čo najdlhšie v ringu. Áno, reč je o známom a uznávanom cutmanovi, Marekovi Kudličkovi, jednom z prezidentov ICA (International Cutman Assotiation).

 

„Najideálnejšie je dať im tejpy dve hodiny pred zápasom, aby sme stihli zatejpovať celý galavečer; nerobím to sám, mám na to svoj tím.“

 

Potom sa ocitneme v ringu, chlapci sa pobijú a príde nejaké zranenie, napríklad roztrhnuté obočie, ktoré tečie ako besné. Čo ešte bežne ošetruje?

 

„Najzraniteľnejší je nos, časté sú tržné rany okolo oka, ale vždy sa snažím dať tomu bojovníkovi kolo navyše.“

 

Čo dáva cutman na nos, čo na opuchy a čím rieši roztrhnuté obočie, prezradí v reportáži. Najväčší masaker, ktorý doteraz Marek riešil, sa odohral v Dubaji.

 

„Zápasník mal roztrhnutú hornú peru plus vnútornú časť úst, obrovskú tržnú ranu na boku tváre a k tomu jeden veľký opuch. Keď som  k nemu prišiel, videl som, že tak, ako mu bilo  srdce, s každým jeho úderom, mu z úst vytryskol taký milimetrový prúd krvi... ale nakoniec som ho dal dokopy a zápas vyhral.“

 

 

img

 

Majk Spirit je momentálne obrovský. K jeho impozantnej výške pribudla svalová hmota, má široké ramená a aktuálne váži 91 kilogramov, teda o 10 viac ako mal kedy priemernú hmotnosť. Napriek tomu sa cíti fantasticky, darí sa mu aj tvoriť, na leto má pripravené nové songy a po zápase sa teší na koncerty.  

 

„Prešiel som krásnu cestu, hoci každú chvíľu niečo bolí, každé dva dni preklínam, že som sa na to dal, ale napriek tomu sa cítim fantasticky. Prestal som fajčiť, piť, chodím spať hodinku po mojej malej, okolo deviatej desiatej večer, vstávam ráno siedmej. Pomohlo mi to aj mentálne, výborne sa mi tvorí, samé výhody to má. Áno, je to trochu bolesti a trápenia, ale tam sa brúsi ten diamant,“ povedal nám, okrem iného, v rozhovore. Kde všade trénoval, kedy zhodí bradu a ďalšie zaujímavosti dopovie v reportáži.

 

img

 

Jany Landl, súperom ktorého bude Matúš Kolarovský, urobil na sebe, súdime podľa jeho verejného tréningu, obrovský kus práce.

 

„Svedomito sa pripravujem, mám výborných trénerov, bratov Zoldovcov, berieme to vážne a zodpovedne. Nejdú zo mňa urobiť majstra sveta, ale ideme vyhrať zápas.“

 

V súčasnosti v podstate nemá chvíľu bez pohybu. 

 

„Minule niekto pozeral moje sociálne siete a hovorí mi: Počúvaj, ty tam máš len tréning, tréning, tréning, box, box, box... a mal pravdu. Každé ráno vediem svoje online tréningy, poobede a večer trénujem box.“

 

Ako letí jeho život v súčasnosti, rozpovie detailnejšie v reportáži. Prezradí, kto ho najviac podporuje, čo mu z boxu chutí najmenej a aj to, či pri ňom po zápase zostane.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies