Denník N

300 slov z MS: Tri negatíva, ktoré však nemôžu zatieniť slovenský optimizmus

Foto – TASR
Foto – TASR

Rýchly prehľad diania, aby ste vedeli, o čom všetci rozprávajú.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Tento text vychádza po každom dni MS v hokeji, môžete si ho dať posielať na e-mail a vypočuť aj ako podcast.

Pred majstrovstvami sveta sa hovorilo o historickej slovenskej šanci či o možnej blamáži, ktorou by bola prípadná neúčasť medzi najlepšou osmičkou. Vyradenie Ruska malo hokejistom výrazne uľahčiť cestu do štvrťfinále, čo sa aj potvrdilo a Slováci si v play-off zahrali proti domácim Fínom. Prehrou 2:4 na turnaji končia.

V kontexte predošlých slov by sme mohli sucho konštatovať, že si reprezentanti splnili povinnosť, a uzavrieť šampionát bez ďalších emócií. Bolo by však škoda zostať takto chladný a každý, kto sledoval duel s Fínskom, musí uznať, že vynechať emócie ani nie je možné. Včerajšok, ale aj ostatných sedem zápasov ich priniesli celé spektrum a nech ich rekapitulujeme z akéhokoľvek uhla, prevládajú pozitíva.

Neúčasť Rusov bola síce pre Slovensko objektívnou výhodou, netreba však chodiť ďaleko do minulosti

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS v hokeji

  • finále: Kanada - Nemecko 5:2
  • Slovensko skončilo na 9. mieste

Športové podcasty Denníka N

Súhrn MS v hokeji

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie