foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskí hokejisti odohrali svoj štvrťfinálový zápas.

Slovensko má za sebou štvrťfinálový zápas proti obrovskému favoritovi z Fínska, v ktorom mohli naši hokejisti iba prekvapiť. Naši hokejisti vstúpili do zápasu výborne, po prvej tretine vyhrávali 2:1, keď sa Fínom tesne pred koncom úvodnej časti podarilo znížiť. Nasledujúce tretiny ale Fíni začali hrať oveľa aktívnejšie, a podarilo sa im otočiť skóre. Slovensko prehralo štvrťfinálový zápas s Fínskom 2:4.

Slovensko nastúpilo po zápase s Dánskom v nezmenenej zostave. V bráne teda opäť s Adamom Húskom, na striedačke s Matejom Tomekom. Patrika Rybára stále trápi zranenie. Do obrany tréneri nasadili Čerešňáka, Feherváryho, Nemca, Ivana, Grmana, Jánošíka, Rosandića a Gachulinca.

Prvú útočnú formáciu vytvorili Tatar, Krištof a Slafkovský, druhú Takáč s Regendom a Romanom. V tretej formácii sme opäť videli Lišku, Tamášiho a Lantošiho, v štvrtej Kollára, Sýkoru a Luntera.

Prvá tretina

V úvode zápasu boli naši hokejisti aktívnejší, po dobrom napádaní sme si ako prví vypracovali streleckú príležitosť, strela Romana od modrej čiary však skončila zrazená za bránou. Prvých päť minút sa nieslo v opatrnom hokeji z oboch strán s takmer nulovým počtom príležitostí.

foto: TASR – Martin Baumann

V šiestej minúte prišla naša prvá presilová hra po útočnom faule Granlunda. Fínskeho brankára Olkinuoru dokázali ohroziť peknými strelami Slafkovský aj Regenda, no žiadna z nich za jeho chrbtom neskončila, naša presilová hra tak ostala nevyužitá.

V deviatej minúte Slovensko vyhrávalo 1:0. Lunter so Sýkorom vybojovali puk v obrannom pásme a potiahli ho do útočného pásma. Lunter vystrelil a Sýkora bezprostredne pred Olkinuorom puk tečoval, krásny gól našich hokejistov.

foto: TASR – Martin Baumann

Hneď potom nás ale Fíni na dlhšiu dobu zatlačili v obrannom pásme a vypracovali si niekoľko veľmi zaujímavých príležitostí, iba jedna z nich však mierila na Húsku, ktorý ju s istotou kryl.

V dvanástej minúte sa spoza bránky natlačil pred Húsku Granlund, aj jeho pokus Adam dokázal zlikvidovať. Fíni boli čím ďalej, tým viac nebezpečnejší.

foto: TASR – Martin Baumann

Fínov sme dokázali šokovať aj druhýkrát. Štyri minúty pred koncom vystrelil na Fínsku bránu Takáč, Olkinuora puk iba vyrazil pred seba, dostal sa k nemu Regenda, ktorý už fínskeho brankára prestrelil. 2:0.

foto: TASR – Martin Baumann

Fínom sa ale do konca tretiny podarilo znížiť. 93 sekúnd pred koncom tečoval nastrelený puk Anttila, Húska nemal šancu. Prvú tretinu sme ale napriek tomu vyhrali 2:1, súpera sme prestrieľali 12:7.

Druhá tretina

V úvode druhej časti sme mohli vidieť jednu veľkú príležitosť Fínska, k odrazenému puku sa ale dostal Ivan a puk odpratal do bezpečia. V štvrtej minúte urobil Nemec chybu v obrannom pásme, k puku sa dostal medzi kruhmi Anttila, ktorý svojim druhým gólom v zápase vyrovnal na 2:2.

foto: TASR – Martin Baumann

Fíni boli výrazne aktívnejší ako v prvej tretine a naši hokejisti začali mať problém s presunom cez stredné pásmo. Po vyrovnávajúcom góle ale tempo hry opadlo, väčšie príležitosti na oboch stranách sme mohli vidieť až na začiatku druhej desaťminútovky.

V 14. minúte sme sa museli prvýkrát v zápase brániť po faule Feherváryho v strednom pásme. Fíni nás takmer celých 120 sekúnd držali v obrannom pásme, viacerými skvelými zákrokmi nás zachránil Húska. Oslabovú hru sme prežili bez inkasovania.

foto: TASR – Martin Baumann

V 16. minúte nás druhýkrát v zápase fauloval náš súper, za podrazenie si musel odsedieť dve minúty Heiskanen. Táto presilová hra nám vôbec nevyšla, Fínov sme nedokázali ani na chvíľu zavrieť v ich obrannom pásme. Hneď po jej skončení nás zatlačil súper, Húska v bránke ale opäť čaroval. S obrovským šťastím sme dokázali ubrániť remízový stav do konca druhej tretiny.

foto: TASR – Martin Baumann

Tretia tretina

Prvú strelu na bránku sme mohli vidieť až v štvrtej minúte. Tá za našou bránkovou čiarou ešte neskončila, no nasledujúca dorážka Manninena už áno, Slovensko prehrávalo 2:3.

foto: TASR – Martin Baumann

Slovenskí hokejisti sa snažili vyrovnať, aktívny Slafkovský vyslal v desiatej minúte vynikajúcu strelu, ktorá však skončila iba na žrdi. Náš tlak pokračoval aj v nasledujúcich minútach.

V siedmej minúte sa po nastrelenom puku dostal k dorážke Liška, nebola ale dostatočne dôrazná, Olkinuora kryl.

Fínsko prehusťovalo stredné pásmo, kazili nám rozohrávku, k našim nastreleným pukom sme sa nedostávali tak často, ako by bolo potrebné.

Húska odkorčuľoval na striedačku 100 sekúnd pred koncom zápasu, hrali sme šiesti na piatich. Gól sa nám nepodarilo streliť, naopak, v poslednej sekunde Fíni ešte zvýšili na 4:2.

Uložiť článok

Najnovšie články