Plán obnovy nie je všeliek a nerieši všetky problémy našej krajiny. Darí sa však vďaka nemu presadzovať dôležité zákony, ktoré vytvárajú predpoklad na modernizačný krok vpred v mnohých oblastiach. Na sociálnej sieti to po stretnutí s vedením Národnej implementačnej a koordinačnej autority, ktorá na národnej úrovni koordinuje realizáciu plánu obnovy, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

„Hovorili sme aj o problémoch a výzvach, ktorým títo úradníci čelia. Spomínali mi čakanie na kurikulárnu a dôchodkovú reformu. Na niektorých rezortoch chýbajú skúsení ľudia na implementáciu týchto zmien. Komplikáciou sú aj rastúce ceny, ktoré predražujú projekty," upozornila prezidentka.

Hlava štátu zdôraznila, že ju teší, že plán obnovy dokáže nadchnúť šikovných ľudí k práci pre štát. Zároveň poukázala na to, že jeho súčasťou nie sú len medializované reformy, akými sú nová súdna mapa alebo optimalizácia siete nemocníc, ale aj plán investícií do železníc, obnova rodinných domov, reforma vysokých škôl a Slovenskej akadémie vied či dekarbonizácia priemyslu.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) počas brífingu ku protipandemickým opatreniam v Bratislave 9. novembra 2021. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Naša justícia sa uberá správnym smerom, skonštatoval Eduard Heger