Johnsonov otec získal francúzske občianstvo

NETKY.SK • 21 Máj 2022, 19:00 • 2 min
Johnsonov otec získal francúzske občianstvo

LONDÝN – Otec britského premiéra Borisa Johnsona, Stanley Johnson, oznámil, že sa stal francúzskym občanom a belgickému spravodajskému portálu vysvetlil, že si chce po brexite zachovať „puto“ s Európskou úniou.

slovakia

left justify in out

V piatok večer o tom informovali webová stránka stanice BBC a portál denníka The Guardian. Stanley Johnson (81), ktorého matka bola Francúzka, pre web BFMTV uviedol, že získanie francúzskeho občianstva je preňho „drahocenná“ vec a umožňuje mu „zachovať si časť svojej identity“. „Znovu sa môžem pokladať za člena EÚ – to je veľmi dobré,“ dodal.

 

 

Na rozdiel od svojho syna, ktorý viedol v Spojenom kráľovstve kampaň za vystúpenie krajiny z EÚ, Stanley Johnson hlasoval v referende o brexite v roku 2016 za zotrvanie v Únii. Ostrovný štát následne v roku 2020 odišiel z EÚ. Neskôr Johnson starší zmenil názor a brexitu vyjadril podporu. Johnson starší bol pred takmer 40 rokmi, v rokoch 1979-1984, členom Európskeho parlamentu. Bol jedným z prvých britských štátnych zamestnancov, ktorí po vstupe Británie do EÚ – do vtedajšieho Európskeho hospodárskeho spoločenstva (EHS) – pracovali v Bruseli. Pracoval aj pre Európsku komisiu.

 

Sídlo britského premiéra na Downing Street v Londýne uviedlo, že rozhodnutie Stanleyho Johnsona prijať francúzske občianstvo je „osobnou záležitosťou premiérovho otca“. Francúzske ministerstvo spravodlivosti potvrdilo, že pán Johnson získal francúzske občianstvo v stredu 18. mája a požiadal oň 18. novembra 2021. Dodalo, že sa vzťahuje len na Stanleyho Johnsona, ale nie na jeho potomkov. Stanley Johnson povedal, že od syna Borisa dostal na správu o francúzskom občianstve jednoslovnú odpoveď: „Magnifique“.

 

img

 

Možno vás zaujme: Rusko zakázalo vstup 963 Američanom. Pred McDonald's stoja davy ľudí, ktorí si prišli vychutnať svoj posledný hamburger



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies