Na žilinskej pošte zaistili balíček s prekvapivým obsahom

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 09:30 • 2 min
Na žilinskej pošte zaistili balíček s prekvapivým obsahom

ŽILINA - Podľa hovorkyne Colného úradu (CÚ) Žilina Boženy Chríbikovej chýbalo mužovi z Púchova povolenie na dovoz tohto tovaru.

slovakia

left justify in out

Na žilinskej vyclievacej pošte zaistili príslušníci finančnej správy klobúk zdobený krokodílími zubami z Texasu

 

Hovorkyňa doplnila, že klobúk čiernej farby, po obvode s pásom so vzorom hadej kože a ozdobený 15 zubami z krokodíla, poslal odosielateľ z USA v kartónovej škatuli. „Zásielka sa dostala na preclenie na žilinskú vyclievaciu poštu. Pri kontrole príslušníci finančnej správy zistili, že ide o výrobok z chráneného živočícha, ktorý je zaradený do prílohy dohovoru CITES a pre obchod s ním platia prísne opatrenia. Tie majú zabrániť takému zaobchádzaniu so zvieraťom, ktoré je nezlučiteľné s jeho prežitím,“ uviedla hovorkyňa CÚ Žilina.

 

img

 

Dovozca mal podľa nej pri colnom konaní predložiť potrebné povolenie na dovoz exemplárov, čo ani v stanovenej lehote neurobil. „Pre nesplnenie podmienok na prepustenie mu klobúk s krokodílími zubami, ktorý si objednal za 275 dolárov, nemohol byť doručený. Príslušníci finančnej správy ho zaistili a v budúcnosti ho využijú na edukačné účely,“ dodala Chríbiková.

 

Prečítajte si tiež: SKUTOČNÝ PRÍBEH Správa vo fľaši sa vrátila k pisateľke po 56 rokoch na opačný koniec Zeme

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies