Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šeligu vyzvali aktivisti na odchod z parlamentu, ten to neplánuje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Členovia iniciatívy Za slušné Slovensko v Banskej Bystrici a členovia občianskej platformy Nie v našom meste vyzvali podpredsedu strany Za ľudí Juraja Šeligu, aby sa vzdal mandátu poslanca Národnej rady (NR) SR. Odôvodňujú to tým, že podporil prorodinný balíček spoločne s poslancami z opozičnej strany ĽSNS. Šeliga dôvod na odchod z funkcie nevidí.

Hlasovaním sa Šeliga podľa aktivistov spreneveril všetkému, pre čo stáli v minulosti na námestiach. "Hlasoval si spolu s Marekom Kotlebom, Stanislavom Mizíkom, Petrom Krupom a ďalšími fašistami za nezmyselný zákon, pri ktorom minister financií protizákonne obišiel všetky pravidlá štandardného legislatívneho procesu," odkázali mu v otvorenom liste. Skritizovali aj samotné opatrenia.

Programový snem Za ľudí schválil kandidatúru niekoľkých primátorov a predsedov krajov
Zobraziť galériu (2)
Programový snem Za ľudí schválil kandidatúru niekoľkých primátorov a predsedov krajov  (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Šeliga nevidí dôvod na vzdanie sa mandátu. Zákon by podľa neho prešiel aj bez podpory opozície. "Keby som hlasoval proti, tak aj Mazurek hlasoval proti, a asi by som sa tiež podľa logiky kolegov mal vzdávať mandátu," reagoval na sociálnej sieti. Zavedenie pomoci pre rodiny je podľa neho potrebné.

Viac o téme: AktivistiJuraj ŠeligaParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu