Štýl

Cenu veľvyslanca Japonska získala Bibiana a jej riaditeľ P. Tvrdoň

"Japonsko bolo už od prvého ročníka BIB vždy jeho aktívnym partnerom, uvádza sekcia kultúry a PR japonského veľvyslanectva v Bratislave."

TASR, 26. mája 2022 11:56
Medzinárodný dom umenia Bibiana v Bratislave. Foto: TASR Dano Veselský


Cenu veľvyslanca Japonska získal Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana a jej riaditeľ Peter Tvrdoň. Ocenenie "za dlhoročný prínos pri prehlbovaní priateľstva a vzájomného porozumenia medzi Japonskom a Slovenskou republikou" mu v utorok (24. 5.) v Bratislave odovzdal veľvyslanec Japonska v SR Makoto Nakagawa.

V Slovenskej republike bola Cena veľvyslanca Japonska udelená po prvý raz v roku 2014 združeniu Anime Crew, organizátorovi festivalov Comics Salón a AnimeSHOW, ktoré sú zamerané na japonskú popkultúru. V poradí 12. cenu, ktorú japonský veľvyslanec udeľuje jednotlivcom, telesám alebo inštitúciám, ktorí svojimi aktivitami výrazne prispievajú k vzájomného porozumeniu a prehlbovaniu priateľských vzťahov medzi Japonskom a cudzími krajinami, získala na Slovensku Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti, kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou, ktorá vznikla v roku 1987 ako partner svetoznámeho podujatia Bienále ilustrácií Bratislava (BIB).

"Keď sa stal Peter Tvrdoň riaditeľom Bibiany, nadviazal na dlhoročnú tradíciu mimoriadnych vzťahov Bibiany s Japonskom, japonskými inštitúciami a umelcami. Japonsko bolo už od prvého ročníka BIB vždy jeho aktívnym partnerom," uvádza sekcia kultúry a PR japonského veľvyslanectva v Bratislave.



Komentáre