Svoju pozíciu v jednej z najväčších recyklačných skupín v Európe sa už druhý krát rozhodol kapitálovo posilniť private eqity investor Abris Capital Partners. Finančná injekcia od popredného stredoeurópskeho private equity investora je už druhá v poradí. V roku 2016, kedy Abris získal väčšinovú kontrolu nad rumunskou Green Group

Kapitál v objeme 127 miliónov eur má skupine pomôcť v rozšírení operácií v celom regióne, ale aj vo vývoji jedinečných riešení na recykláciu predtým vyradených materiálov a prienik do nových segmentov. Niekoľkonásobne by sa mali zvýšiť aj kapacity na spracovanie rPET, skla, ale aj OEEZ. Okrem toho sa Green Group rozšíri o recykláciu elektrických motorov a výrobu zvyškového paliva, ako aj o investície do rôznych programov ESG vrátane niekoľkých projektov fotovoltiky.

„Je to dôležitý krok k podpore obehového hospodárstva v regióne, keďže sme teraz pripravení posilniť náš úspešný model na nových trhoch. Udržateľné financovanie je kľúčom k urýchleniu cirkularity a sme vďační našim finančným partnerom za ich odhodlanie zohrávať aktívnu úlohu pri udržateľnosti v regióne,“ uviedol Constantin Damov, generálny riaditeľ Green Group.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa