Prečo sa učia cudzie jazyky lepšie v zahraničí?

Snažíte sa aj vy už dlho a neúspešne naučiť cudzí jazyk? Skúste štúdium priamo v zahraničí a uvidíte, že výsledok bude oveľa lepší. S jazykovým výletom do zahraničia možno optimálne spojiť intenzívne jazykové vzdelávanie, kultúrnu výmenu a voľnočasové zážitky.

Výlet vás možno stojí viac peňazí a je o niečo zložitejší na organizáciu ako jazykový kurz doma, ale je oveľa efektívnejší a zaujímavejší. A pokiaľ budete čítať ďalej, zistíte, prečo je takéto vzdelávanie úspešné a výhodné.

Plusom je nepretržitá komunikácia v cudzom jazyku

V rámci tohto systému vzdelávania sa cudzí jazyk intenzívne učíte počas niekoľkých týždňov na tých najlepších stredných školách v zahraničí, v ktorých zvyčajne vyučujú rodení hovoriaci a odborní pedagógovia.

Okrem toho sa v príslušnej krajine ponoríte do jazyka aj voľnočasovou komunikáciou. Konkrétne to znamená, že cudzí jazyk používate aj mimo jazykovej školy, v typických každodenných situáciách.

Každý, kto sa preto rozhodne pre toto špeciálne štúdium v Anglicku, určite získa neporovnateľne intenzívnejšie školenie a vedomosti ako na jazykovom kurze doma.

Učíte sa z reálnych podmienok

Samozrejme, ponorenie sa do učenia cudzieho jazyka znamená aj to, že ako jazykový cestovateľ v zahraničí spoznávate ľudí a kultúru danej krajiny, pričom oboje je s jazykom priamo pretkané. Spravidla sa odbúravajú nielen jazykové bariéry, ale aj iné existujúce bariéry voči cudzím národom a kultúram.

Jazykový zájazd môžete absolvovať aj špeciálne za účelom prípravy na školské a univerzitné pobyty v zahraničí alebo iné možnosti trávenia času v zahraničí, napr. z dôvodu au pair.

Vzdelávate sa cestovaním

Samozrejme, jazykový výlet je vždy aj dovolenka, na ktorú si treba vziať kvalitné pohodlné dámske tenisky. Veľkou výhodou takejto dovolenky ale je, že sa pri spoznávaní prostredia neustále učíte jazyk nielen počúvať, ale aj používať.

Tu vás nezachráni žiadna delegátky z cestovky, ale osvojená slovná zásoba a jej rozvoj v praxi. Tak na to myslite a využite letný čas dovoleniek na doplnenie týchto vedomostí, aby ste neboli v práci alebo v škole pozadu.

Zdroj obrázka: A StockStudio/Shutterstock.com