ZN.SK
Tuniak Bruschetta

Recepty: Bruschetta s koreneným tuniakom a rajčinkami

Bruschetta v tejto podobe vám bude určite chutiť. Základnou surovinou bude pre chuť práve tuniak s citrónom a s čiernym korením…

Tuniak patrí medzi najdôležitejšie ryby vo svetovej gastronómii. Ponúka kvalitné mäso s mimoriadne pestrým gastronomickým využitím a tepelnou prípravou. Vo voľnom oceáne je rybou so schopnosťou veľmi rýchleho plávania a jej mäso aj preto patrí medzi lahôdky. Tuniak je obľúbenou rybou aj v našich podmienkach. Čerstvý nie je tak dostupný, bežnejší je konzervovaný. Ak siahnete po konzervovanom, nechajte sa inšpirovať sériou receptov, alebo súťažou s tuniakom Rio Mare, v ktorej môžete vyhrať niektorú z panvíc Tefal Ingenio. Bruschetta v tejto podobe vám bude určite chutiť.

Tuniak Bruschetta

Bruschetta s tuniakom a potrebné suroviny na 4 porcie:

  • Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4x 80 g)
  • Ciabatta nebo paradajková bageta
    8 plátkov
  • Rajčiny kríčkové (Kumato) 4 ks
  • Kríčkové rajské jablká 4 ks
  • Červená cibuľa 2 ks
  • Bazalkové pesto (Mutti)
  • Kvety kapár 8 ks
  • Sušené rajčiny 8 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Tymian 1 stvol
  • Olivový olej 1 pol. lyžica

Postup:

  1. Jednotlivé plátky bagety alebo Ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.
  2. Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.
  3. Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.
  4. Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.
  5. Opečenú Ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.

Servírovanie:

Pred konzumáciou Bruchettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.

TIP: Ďalšie recepty s tuniakom nájdete pod kľúčovým slovom „Rio Mare„.

Mohlo by zaujímať tiež:

ZN.SK

Pod autorom ZN.SK vychádzajú články externých redaktorov a články viacerých autorov súčasne. Neraz vám tak prinášame rozsiahlu tému, alebo článok neobvyklý voči ostatnej našej tvorbe.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu