Slovenská média píší o konci Weisse. Sáhne po něm Sparta?

22.05.2022, 23:15
Aktuality
Vladimír Weiss starší (© AFP)
Byť po posledním kole slovenské Fortuna Ligy oslavil už čtvrtý titul v řadě, Slovan Bratislava patrně čeká v létě zemětřesení. Trenér Vladimír Weiss starší má smlouvu jen do konce června a nabídku na její prodloužení dosud nedostal, přičemž server Šport24.sk píše o zájmu Sparty Praha.

Podle posledních informací Deníku Sport pražský klub zvažuje angažmá ex-plzeňského stratéga Adriána Guľy, ve hře by však mohl být také 57letý někdejší lodivod slovenské reprezentace.

Že bude zanedlouho volný, tomu nasvědčují mimo jiné slova generálního ředitele Slovanu Ivana Kmotríka mladšího. "Potřebujeme trenéra, který umí s hráči pracovat. My nejsme Real Madrid a nemůžeme si pokaždé dovolit vyměnit 10-12 hráčů,” rýpl si kontroverzní funkcionář. Slovan přitom nejspíš po konci smlouvy opustí veteráni Kašia, Kankava a Božikov. Zadarmo by mohli odejít také záložník Čavrić nebo obránce Pauschek.

Naproti tomu trenér Vladimír Weiss starší má představy odlišné: "Určitá kvalitu tu je, ale abychom si plnili sny, musíme se poučit z chyb v přestupové politice a doplnit kádr.” Zjevným sporům mezi koučem a vedením nepomohlo ani prohrané finále Slovnaft Cupu s Trnavou, pročež Slovan poprvé za tři roky nepotvrdil suverenitu domácím doublem.

"Platnou smlouvu mám ještě měsíc, oficiální nabídku jsem nedostal a tím je řečeno vše. Tato věc je otevřená. Samozřejmě, jednu perspektivu má majitel klubu, někteří lidé mají jinou, já mám jinou. Pokud se v nějakých intencích shodneme, že by mělo logiku pokračovat, tak budiž, a pokud nikoliv, život půjde dál,” mlžil s kamenným výrazem Weiss starší.

Autor: Tomáš Daníček / sport24.sk

Komentáře (86)

Přidat komentář
Pipo123

Zrovna on je tréner čo má skúsenosti a evidentne všade kde bol tak mal rešpekt v kabíne, hráčov Sparty by asi dal do poriadku.

Reagovat
O.Giroud

no v Slovane by najradsej po kazdej strate predal pol muzstva a nakupil novych

Reagovat
pepa474

zas se mu nemuzete divit, slovan nema takovou kvalitu jako jindy

Reagovat
Mariano13

to nemusela byť ani strata. Ale mal pravdu tie výkony boli veľmi žalostné, bolo vidno, že je tam dosť hráčov, ktorý si užívajú dobrý plat a možnosť hrať na pol plynu proti polovici mužstiev. Ako z tohto pohľadu je jasné, že aj kvalita ligy nepomôže Slovanu byť lepší v Európe, no väčší problém je skôr vedenie tímu.

Reagovat
Salfovic

Rosický coby nadřízený Weisse Na to by mohli prodávat lístky.

Reagovat
pepa474

do prdele...to bych vidět nechtěl

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
flamengo

Myslel som si to, že sa to može stať,nechcem byť prognostik, ale to by bolo pre Spartu lepšie ako Guľa. Nakoniec tej Sparte by som po tých rokoch útrap aj želal niečo lepšie ako som videl prvý polčas vo finále v Uherskom Hradišti.

Ako pamatník starých časov si pamatám pri prvom trnavskom titule zápas 3:3, hrajúci sa v Edene a Trnava za posledných 15 minút stiahla trojgólový náskok a po zápase vbehli sparťania na ihrisko a Malatinského, Adamca ...inzultovali. Trest bol, nasledujúci zápas museli hrať v Kladne

Napriek tomu mám Spartu radšej ako Sláviu, mala v Európe veľa skvelých zápasov, taká Slávia o Európe netušila a Plzeň striedala stále prvú s druhou ligou. No čo už časy sa menia

Reagovat
smazaný uživatel

To zní jako bys měl radši Spartu, protože to byl úspěšnější tým

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek úspěchu

Reagovat
flamengo

Nech ti to znie ako chceš, je mi trocha sympatickejšia, to je všetko.

Reagovat
Antijazvec

Slavia o Europe netušila, že so Spartou komunisti jednali celkom inak,mala iné peniaze, ale to asi vieš v tvojom veku.

Reagovat
flamengo

Viem. Veď ten smiešny trest pre Spartu bol toho dôkazom. Ale povedzme si pravdu, že aj Slávia mala toho poriadne " za ušami". Záchrana na úkor B.Bystrice bol totálny podvod, Slovan mal detto oveľa väčší vplyv ako Trnava ( napr. nezmyselná kontumácia TT-SB 0:3)...Potom časom pochopili, že skrátka musia pridať inde Ale z tých dvoch S si trochu viac obľubujem Spartu. Akože fandiť im nefandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádný SVK kouč v současné době není pro Spartu dost dobrý

Reagovat
KnoxXx

bola by to dalsia katastrofa pre Spartu

Reagovat
xawi

iba trochu mensia ako Gula....

Reagovat
Kily

zajímavé řešení tak na dva měsíce

Reagovat
Witcher

Akorát by vypadl z pohárů a udělal manko v lize do října by nevydržel

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo fajn, schnitzel jednej!

Reagovat
dinss

bereme

Reagovat
ratusek

Reagovat
frankiefcb

to zní dobře

Reagovat
db18

Reagovat
exot12

Povedal by som, že povahou je podobný Vrbovi, možno o niečo málo horšie.

Reagovat
EaP

Náhodou ako jeden z mála trénerov z Česka a Slovenska sa nestratil ani v zahraničí. Dokázal doviesť mužstva ktoré trénoval do Európskych súťaží a podľa mňa má kvalitu aby mohol posunúť Spartu. Nieje to dlhodobý tréner ale výsledky dokáže mať skoro okamžite. Momentálny problém v Slovane je skôr nekoncepčnosť vedenia a to, že priťahujú do klubu nekvalitu zo zahraničia a očakávajú okamžite úspechy . A toto podľa mňa Weissovi vadí . Určite sa aj na niečom inom dohodli pri podpise zmluvy.

Reagovat
PISTOLERO

To snad radši toho Gulu

Reagovat
Beči

To určitě ne.

Reagovat
exot12

Toto sú argumenty detí v MŠ

Ak Sparta chce okamžitý úspech, ale iba krátkodobo, tak je Weiss za mňa dobrá voľba, ak si spomínam SR repre, Slovan 1, Slovan 2, Gruzínska repre, tak pri mužstve vydržal relatívne krátkodobo, nie je to tréner na 5-6 alebo viac rokov, ale na 2-3 roky. Všade dosiahol úspech, ale jeho angažmán sprevádzali nezhody, neustále sťažnosti… a nie je dôvod si myslieť, že by to bolo v Sparte lepšie.

Guľa je za mňa stále mladý, progresívny tréner, ale nie je to tréner, kde by mal očakávať niekto okamžité úspechy, v TN a aj ZA mal možnosť presadiť svoje myšlienky a odmenou boli dlhodobo dobré výsledky. V Plzni to nebolo také ako si to mnohý predstavovali, ale nedali mu ani rok, to isté vo Wisle a ako dopadla Wisla vieme, nemyslím, že on bol ten problém.

Ak Sparta chce okamžité výsledky, tak Guľa nie je dobrá voľba, ak si povie, že odpíše jednu sezónu a začne budovať mužstvo do budúcna, tak Guľa môže byť správna voľba

Reagovat
Aldeano

Gula bude mít v létě 47 let a vyhrál jednu trofej. Není pravda, že v Plzni nedostal ani rok. Od ledna 2020 do května 2021 je to sezóna a půl. A Plzeň skončila na 5. místě, nejhorší umístění za 10 let. Zápasy nezvládal takticky.

Reagovat
O.Giroud

zatial vobec nepresvedcil. Neviem cim si vobec zasluzil co i len spekulaciu o Sparte.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Hyrax

Reagovat
lukass111

on nema ziadnu taktiku. Neustale presadzuje kde je to iste rozostavenie, ten isty herny styl, tvari sa, ako skvelo pracuje s videoanalyzami a podobne a pritom vobec nereaguje na superov herny styl a taktiku...to, ze mu vysla jedna sezona s vtedajsimi talentami Ziliny je krasne, aj to, ako potrapili Bilbao, ale inak v Europe vzdy zhorel ako fakla a viacero vypadnuti ide priamo za nim

Reagovat
$dolar$

Nejhorsi trener co u nas od Vrby byl. Nezvladal takticky, rozesral kabinu, tym srazil totalne psychicky.

Reagovat
ratusek

Reagovat
bartes

máš ho v expresce že už jedná

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ak chce Sparta trénera ktorí bude mať v kabíne rešpekt a spraví tam poriadok ,Weiss je ideálny kandidát. Pre mňa to je ale tréner skôr do národného mužstva ,kde vie prekvapiť a vybudovať tým ktorý bojuje za svoj národ. Na klubovej úrovni nemá zatiaľ väčšie medzinárodné úspechy.

Reagovat
Agent z Melmacu

Petržalka - Liga majstrov

Slovan - Európska liga

Slovan - Kontinentálna liga

so slovenským mužstvom chceš čo viac

akože on je kokot, ale zase úspechy mu neberme

Reagovat
xawi

Weiss je davno za zenitom, zasekol sa niekde v roku 2010 a sem-tam mu nieco vyjde vdaka jeho autoritativnej povahe.

Kontinentalnu ligu sice urobil, ale v predkolach presli len cez trpaslikov, ziadny vacsi klub neporazil. Slovensky pohar nevvyhral, v lige to herne bolo slabe. Hraci pod nim neporastli, skor upadali do sedeho priemeru (s vynimkou Hentyho, ale aj s tym sa nakoniec pohadal a musel ho poslat doprec).

Reagovat
O.Giroud

Tak ale okrem Kodane a prvy zapas s Olympiakosom s kazdym zahrali slusne. Vypadli s Bernom aj to jeden zapas uhrali remizu, ktory sa dostal az do skupiny a tam uhral 5b. Potom s Olympiakosom a aj v tej skupine EKL neprehrali s Paokom, ktory to dotiahol az do stvrtfinale. Mozno im chybal len trosku lepsi brankar, lebo Chovan dostal fakt par lacnych golov.

Reagovat
xawi

Chovana si tam btw dotiahol Weiss a cely rok ho obhajoval.

Ked sa bavime o skupine EKL, tak tam ziskali 6 bodov s absolutnym outsiderom a 1 bod s Bernom. Ale ovela viac mrzi priposraty styl, akym hrali posledne dva zapasy, ked mali hrat na vitazstvo a na postup.

Reagovat
O.Giroud

Nepozeral som vsetky tlacovky, ale mam pocit ze niekde mu nieco aj vycital neviem ci po zapase s Bernom. V skupine mal 8 bodov. Nevysiel mu hlavne Mraz, dopadol uplne presne ako sme cakali snad vsetci.

Reagovat
Agent z Melmacu

ok, nechce sa mi púšťať do argumentácie, vyznelo by to tak, že ho obhajujem a to je posledné čo by som chcel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan v Europskej lige nebola jeho robota ...To bola praca Jarolima ktory odisiel pred zapasom s AS Rim ..odkedy tam bol Weiss tak to slo dole vodou

Reagovat
Spalovač šancí

V kabině sparty podle mě nějaké zásadní bezvládí není, spíše tam chybí kvalita, resp. vyváženost jednotlivých postů

Reagovat
Selänne

Reagovat
bartes

to sice jo, ale pořád nemají trenéra, takže nějakého kvalitního na české poměry musí přivést.

Reagovat
Witcher

To je ocko toho plesatyho Weisse z City?

Reagovat
Agent z Melmacu

plešatý je ocko, nie syn

Reagovat
masina_LFC

je to plešatý ocko plešatého syna

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
misinho7

No to by si teda moc nepomohli...

Reagovat
Tomasso9

Jestli je rozumnej, tak do toho bordelu nepoleze. Tam je jedno koho dosadíš na lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Za mňa keď si zanalyzujete jeho "uspechy" hlbsie tak zistite ze okrem Petrzalky mal vzdy skor stastie ze proti nemu nestali konsolidovani superi 1, Postup na MS Poliaci a Cesi v tej dobe v dezolatnom stave-Cesko obmena kadra Polsko problemy fans nechodili hraci odmietali reprezentovat...Postup cez Talianov(kazdy kto fandi Talianom vie ze na MS 2010 bolo vela problemov v talianskej kabine) Postup do EL bola zasluha Jarolima ...a teraz postup do EKL zas slabi superi (ano Sevela nepresiel ani cez slabych). Za mna Weiss nema herny styl hraci nevedia co maju hrat ziadne nacvicene signaly ziadne automatizmy ktore by super vedel ale boli by tak dobre ze by im neslo zabranit stale. Dnesny futbal je prave o automatizmoch kde lopta lieta naslepo a nie ze sa hraci 3 dni poeraju kto im kam nabehne. Za mna ak ho vezmu do Sparty tak ten kto to schvali je jednoznacny fanusik Slavie a Plzne

Reagovat
r3

Na Weissa sa teda rozhodne daju najst negativa, ale tvrdit o objektivne najuspesnejsom slovenskom trenerovi za poslednych 20 rokov, ze mal viacmenej len stastie je absurdne

Reagovat
smazaný uživatel

A nemal? rozpisal som to slusne..tak mi zakontruj ak sa mylim. AK porazim Boxera ktory je vo forme a nastupil bez problemov ma to iny vyznam ako ked vyplieskam toho isteho boxera so zranenim osobnymi problemami a podobne ci? Ja fandim Slovanu ...ani predtym ani teraz tam nevidim ziadne velke umenie. Urazanie hracov na treningu Bagayoko by vedel rozpravat...AJ teraz v kabine samy problem a viac vyhodenych ako prebudenych hracov Skus mi povedat nejaku charakteristiku tohoto Slovanu ..nejaky signal styl hry. Ja som to za cely cas nenasiel. A v sporte aj v zivote je vela veci o stasti a o tom byt v pravu chvilu na pravom mieste

Reagovat
celeb

Reagovat
Karci64

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodne so Spartou by mohol uspieť aj v Európe nakoľko majú lepši tým rozpočet, nebude jazyková bariéra a určite by som ich začal sledovať

Reagovat
Pablos

S tím němcem to byl jen takový výstřel do tmy ?

Reagovat
oli9

Nechápu ten hate tady, ač je svůj tak prostě výsledky jako trenér měl a má.. Daleko větší komedianti už trénovali Spartu včetně Franze

Reagovat
bartes

tak záleží, kam se Sparta chce posunout. Podle mě není lepší, než Vrba nebo duo Trpišovský, Bílek. Navíc to není žádný mladý progresivní trenér, ale starší konzerva na 1-2 sezóny.

Reagovat
Kostomlat

OT: Chlapi co za song pouští na Baníku, když dají domácí gól?

Reagovat
db18

Darude - Sandstorm

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
db18

Ale jinak je to myslim Gigi D'Agostino - l'amour toujours

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Pablos

Maxim Turbulenc: Ať žijí duchové

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fabec1222

Reagovat
hefy

to snad neni pravda

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xaver

Proboha, jen to ne - pokud tedy nemá někdo v plánu dojebat Spartu ještě víc ...

Reagovat
monkej

Starý Weiss je síce konzerva s despotickými sklonmi a na futbal sa väčšinou nedá pozerať, ale vychádza mu to a má aj nejaké výsledky. Navyše som pri jeho trénovaní v Rusku a Gruzínsku nezaregistroval, že by pôsobil arogantne a otrávene, skôr mám pocit, že to sa mu deje len na Slovensku.

Ale neviem, či práve on by bol pre Spartu správna voľba.

A Guľa už vôbec nie...

Reagovat
Mariano13

Viem si predstaviť, že Weiss pôjde so Sparty a Kmotrík donesie do Slovanu Stramaccioniho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele