V Hlohovci našli obeseného svedka zo známej drogovej kauzy
22.5.2022 15:54

V Hlohovci našli obeseného svedka zo známej drogovej kauzy

Hlohovec - ilustračné foto Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Uložiť článok
V drogovej kauze, v ktorej na jeseň obvinili Dávida Lukáča, polícia donedávna trestne stíhala aj Zuzanu Plačkovú s manželom Reném Strauszom.

V noci zo soboty na nedeľu našli v zámockom parku v Hlohovci obeseného 35-ročného Dávida Lukáča. Dnes o tom informuje TV Markíza s tým, že išlo o dôležitého svedka v drogovej kauze, v ktorej bola donedávna obvinená aj Zuzana Plačková s manželom Reném Strauszom.

Tým nedávno generálny prokurátor v zastúpení jeho námestníka Jozefa Kanderu zrušil uznesenie o vznesení obvinenia prostredníctvom paragrafu 363.

„Môžeme potvrdiť, že v meste Hlohovec bolo v skorých ranných hodinách nájdené telo nezvestného 35-ročného muža. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil súdnu pitvu. Okolnosti úmrtia preverujú policajti ako prečin usmrtenia,“ cituje televízia trnavskú krajskú policajnú hovorkyňu Máriu Linkešovú.

Vlani v septembri skončil Lukáč spolu s ďalšími obvinenými vo väzbe po rozhodnutí sudcu pre prípravné konanie. Z vyšetrovacej väzby ho prepustili vo štvrtok 19. mája.

Podľa TV Markíza začal vo väzbe spolupracovať a poskytovať kľúčové svedectvá na ďalších členov skupiny.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Drogy, Zuzana Plačková
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.