Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.05.2022 03:45

PSK podporuje aktivity ZMOS, obáva sa ohrozenia financovania verejných služieb


PSK - logo


Prešovský samosprávny kraj (PSK) plne podporuje aktivity Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Stotožňuje sa s obavami z vážneho ohrozenia financovania verejných služieb poskytovaných samosprávami. Pre TASR to uviedla hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.


"V tejto téme podnikajú samosprávne kraje spoločné kroky v rámci Združenia SK 8. V každom prípade pripravované vládne opatrenia sa negatívne dotknú i rozpočtov žúp a teda priamo zasiahnu do rozsahu a kvality nimi ponúkaných služieb. Či už ide o oblasť sociálnej starostlivosti, stredného školstva, prímestskej dopravy, kultúry, ale i správy a údržby ciest druhej a tretej triedy," povedala Jeleňová.       

ZMOS od štvrtka (19. 5.) vstúpil do štrajkovej pohotovosti a vyzval k tomuto kroku i samosprávy na Slovensku. Dôvodom sú aktuálne návrhy z dielne rezortu financií, ale aj dlhodobý prístup štátu voči samosprávam. K výzve sa pridalo aj Združenie samosprávnych krajov SK 8. K avizovanému štrajku sa plánuje pridať tiež Únia miest Slovenska.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2022
Samosprávy na východnom Slovensku sú v štrajkovej pohotovosti
Viaceré mestá v Prešovskom samosprávnom kraji sú v štrajkovej pohotovosti, ku ktorej ich vyzvalo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). Ide o reakciu na vládne návrhy, ktoré výrazne zasiahnu do rozpočtov samospráv, ale aj dlhodobého prístupu štátu voči mestám a obciam.
viac
21.05.2022
Hriňová po výzve ZMOS vstúpila do štrajkovej pohotovosti
Mesto Hriňová v Detvianskom okrese sa pripojilo k Združeniu miest a obcí Slovenska (ZMOS) a vstúpilo do štrajkovej pohotovosti. V piatok to potvrdil primátor mesta Stanislav Horník.
viac
24.05.2022
KSK podporuje aktivity ZMOS-u, do štrajku sa však priamo nezapája
Košický samosprávny kraj (KSK) podporuje Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) v jeho aktivitách v súvislosti so štrajkovou pohotovosťou, do štrajku sa však priamo nezapája. O téme plánuje rokovať na stretnutí Združenia samosprávnych krajov SK 8. Uviedla to hovorkyňa KSK Anna Terezková.
viac
24.05.2022
Obce regiónu Jaslovské Bohunice sa pridali k štrajkovej pohotovosti
Obce a mestá, združené v Združení miest a obcí (ZMO) región JE Jaslovské Bohunice, podporujú vyhlásenú štrajkovú pohotovosť a aktivity Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na protest proti návrhom na zníženie daňových príjmov mestám a obciam z dielne rezortu financií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %