Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.05.2022 01:55

V programe Kultúrne poukazy prerozdelia 2,5 milióna eur


Kultúrne poukazy


Ministerstvo kultúry SR spustilo od 19. mája 2022 druhú fázu registrácie v programe Kultúrne poukazy 2022, v ktorom sa prerozdelí 2,5 milióna eur.


Hodnota kultúrnych poukazov na jedného žiaka je stanovená na 3 eurá. Do tohtoročného programu “Kultúrne poukazy” sa cez dotačný systém Ministerstva kultúry SR môžu zapojiť základné a stredné školy.

Prostredníctvom kultúrnych poukazov je možné zaplatiť vstupné do divadiel, múzeí, galérií a kultúrnych stredísk, výlučne však na podujatia vhodné pre deti a mládež, ktoré musia zároveň spĺňať niekoľko ďalších kritérií. Okrem toho môžu byť použité tiež na úhradu zápisného do knižníc a podobných účastníckych poplatkov.

Podujatia sa môžu konať v inštitúciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry SR (múzeá, galérie, divadlá, knižnice) a v kultúrnych inštitúciách zriadených krajmi alebo obcami (kluby, komunitné centrá a pod.). Zapojiť sa môžu tiež prevádzkovatelia kultúrnych inštitúcií, ktorí majú v zriaďovacej listine alebo štatúte v predmete činnosti uvedené poskytovanie umeleckej, kultúrnej alebo kultúrno-vzdelávacej činnosti.

Podrobnosti upravených pravidiel tohto dotačného programu sú zverejnené vo výzve TU a ďalšie informácie nájdete aj TU.

Autor: (Zdroj: MK SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Kultúrny a kreatívny priemysel dostane na rozvoj 50 miliónov eur
Malí a strední podnikatelia, ale aj neziskové organizácie a občianske združenia pôsobiace v tejto oblasti sa budú môcť uchádzať o takýto objem eurofondov z  Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a Prioritnej osi 3 (PO 3) - Mobilizácia kreatívneho potenciálu v regiónoch.
viac
30.12.2020
Ďalšia dotačná výzva pre kultúrno-kreatívny priemysel je určená firmám
O finančnú pomoc, ktorá zmierni straty spôsobené pandémiou nového koronavírusu, môžu po jednotlivcoch z kultúrno-kreatívneho priemyslu (KKP) žiadať aj firmy, pôsobiace v tomto segmente.
viac
23.02.2022
Nitra poskytne na podporu kultúry a kreatívneho priemyslu 120 000 eur
Mesto Nitra poskytne zo svojho rozpočtu aj tento rok dotácie, ktorými podporí kultúru a kreatívny priemysel. Celkovo pôjde na tento účel 120 000 eur.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %