Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.05.2022 11:40

Deň biodiverzity v zoo prinesie komentované kŕmenie i prednášky


Banner.


Komentované kŕmenia zvierat, prednášky či hudobné vystúpenie s africkými bubnami, aj to so sebou prinesie v nedeľu (22. 5.) návštevníkom zoologická záhrada (zoo) v Bratislave pri príležitosti Medzinárodného dňa biodiverzity. Jeho posolstvom je vytvoriť spoločnú budúcnosť pre všetko živé.


Informovala o tom Alexandra Ritterová zo zoo.

Oslava dňa biodiverzity je pre zoo podľa nej veľkou udalosťou, pretože jednou z hlavných úloh zoologických záhrad je aktívne prispievať k zachovaniu biologickej rôznorodosti. Práve zvieratá z nich sú často jedinou nádejou pre zachovanie existencie živočíšnych druhov a ich následné prinavrátenie do divokej prírody.

Návštevníci sa môžu tešiť na komentované kŕmenia nosorožcov tuponosých južných, afrických druhov antilop a žiráf Rothschildových. V originálnej "africkej obývačke" budú pripravené viaceré prednášky. O hudobný program sa postará skupina Afrikana. Pre deti bude pripravený vzdelávací ostrov a tvorivé dielničky, ktoré hravou formou priblížia Afriku a biologickú rozmanitosť prírody. Chýbať nebude ani oficiálne uvítanie mladej samičky hrošíka libérijského.

Zoo v spolupráci s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) otvorí aj street art výstavu. "Pozvali sme desať umelcov, aby zobrazili druhy, ktorých prežitie je ohrozené meniacou sa klímou. Originálne diela, ktorých poslaním je priblížiť príbehy týchto ohrozených druhov, budeme vystavovať počas celej letnej sezóny," doplnila Adriana Brossmannová z BROZ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
17.08.2021
Ľudia môžu navštíviť útulok v rámci dňa otvorených dverí
Pri príležitosti Medzinárodného dňa zvierat bez domova pripravilo mesto Poprad v mestskom útulku deň otvorených dverí. Uskutoční sa v sobotu (21. 8.) v čase od 13.00 do 17.00 h.
viac
25.05.2022
Rezort školstva oslávi MDD bohatým programom na bratislavskej Železnej studničke
Hlavolamy, kvízy, maľovanie na plátno, rôzne športové súťaže či aktivity rozvíjajúce vzťah k ochrane prírody. Na to všetko a ešte veľa iného sa môžu deti tešiť 1. júna pri príležitosti Medzinárodného dňa detí v bratislavskej lokalite Železná studnička.
viac
14.07.2023
Zoo si podujatím pripomenie Svetový deň šimpanzov
Zoologická záhrada v Bratislave si pripomenie Svetový deň šimpanzov (14. 7.). Cieľom je zvýšiť povedomie o ich živote vo voľnej prírode či v ľudskej starostlivosti, ako aj o hrozbách, ktorým čelia. Pri tejto príležitosti pripravuje na sobotu (15. 7.) program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %