4 dôvody, prečo vám nemčina otvorí dvere do sveta kariéry

Znalosť nemčiny má potenciál výrazne zlepšiť vaše pracovné príležitosti. Mať vo vašom životopise medzi zručnosťami znalosť nemeckého jazyka vám môže otvoriť dvere na mnohé pohovory. Viete, aké sú hlavné dôvody?

Nemčina je dôležitým jazykom v akademických kruhoch

Vzhľadom na vysoký počet ocenených vedcov v tejto krajine nie je žiadnym prekvapením, že nemčina zastáva dôležité miesto v akademických kruhoch. V skutočnosti je dokonca druhým najpoužívanejším vedeckým jazykom. Jedným z dôvodov je ten, že nemecký knižný trh je hneď po čínskom a anglickom tretím najväčším na svete. Len časť z týchto kníh bola preložená do iných jazykov, teda k nim majú prístup iba tí, ktorí ovládajú nemecký jazyk.

Nemecko je ekonomickou veľmocou

Nemčina nie je zaujímavá len pre akademických pracovníkov, ale aj pre tých, ktorí sa pohybujú v obchodnom svete. Pokiaľ medzi nich patríte, najskôr by ste mali zvážiť výučbu tohto jazyka. Nemecko totiž predstavuje najväčšiu ekonomickú veľmoc v Európskej únii a štvrtú najväčšiu na celom svete. Dôkazom je aj fakt, že táto krajina je domovom mnohých medzinárodných spoločností.

Napriek tomu, že nemecký školský systém je nastavený tak, aby každý občan ovládal angličtinu aspoň pre bežnú komunikáciu, znalosť nemeckého jazyka je spravidla oceňovaná, najmä medzi pracovnými partnermi. Ovládanie jazyka nemeckých zamestnávateľov teda môže výrazne zlepšiť šance na efektívnu komunikáciu a lepšie profesionálne vzťahy.

V Nemecku takmer všetko funguje online

Všetkých tých 100 miliónov obyvateľov nemusíte vlastne ani stretnúť v skutočnom svete, pretože tak je možné urobiť z pohodlia svojho domova. Nemecké webové stránky pokrývajú značnú časť internetu. Čo sa týka absolútnych čísel, .de zaujíma druhé miesto po doméne .com, ktorá stojí na čele nad všetkými ostatnými. Znalosť nemčiny vám umožní prístup k ďalším 15 miliónom webovým stránkam a to nepočítame ani nemecké stránky končiace na .net, .org a .info.

Nemecké spoločnosti sú jednotkou na svetovom trhu

Chcete pracovať pre firmu, ktorá je vo svojom odbore lídrom na medzinárodnom trhu? Nemecko je domovom veľkého počtu celosvetových hospodárskych hráčov. Napríklad Siemens, Volkswagen, Adidas a Lufthansa sú celosvetovo uznávané značky a korporácie nemeckého pôvodu. V tejto krajine sa tiež konajú niektoré z najznámejších medzinárodných veľtrhov, vrátane CeBIT, najväčšej svetovej výstavy informačných technológií a veľtrhu IFA pre spotrebnú elektroniku. Nemecké hlavné mesto Berlín sa medzitým stáva centrom pre inovatívne startupy. Niektorí ho dokonca nazývajú „Európske Silicon Valley“.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, vimvic, dw

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy