ČLÁNOK




Tím štátnych odborníkov zo Slovensko IT aktuálne pripravuje aplikáciu Slovensko v mobile
9. mája 2022

Tím profesionálov v štátnej spoločnosti Slovensko IT aktuálne pripravuje aplikáciu Slovensko v mobile, s ktorou občania budú môcť vybavovať komunikáciu s úradmi iba cez mobilný telefón. Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) o tom informovala v súvislosti s návštevou štátnej IT spoločnosti v Košiciach.

„Vďaka založeniu spoločnosti Slovensko IT sa štátu otvorila cesta k efektívnejšej tvorbe informačných systémov a lepším elektronickým službám pre občanov,“ uviedla na sociálnej sieti vicepremiérka.

Odborníci zo Slovensko IT podľa ministerstva investícií stoja aj za projektmi GreenPass, najúspešnejšou štátnou mobilnou aplikáciou v histórii, či Covid Automat, ktorý mal viac ako 2,5 milióna používateľov. Tiež expresne pripravili a sprevádzkovali webovú stránku poskytujúcu informácie utečencom z Ukrajiny.

Vláda v apríli schválila vklad do štátnej IT spoločnosti vo výške 1 milión eur, čo má vytvoriť jej primerané kapitálové vybavenie. Ministerstvo financií má tieto peniaze uvoľniť zo štátnych finančných aktív pre rozpočtovú kapitolu ministerstva investícií, a to ich následne presunie ako príspevok jediného akcionára do kapitálového fondu Slovensko IT.


Tento projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu

KURZY

18. 4. 2024

USD 1,068 0,004
CZK 25,254 0,026
GBP 0,856 0,002
HUF 393,930 0,930
CAD 1,469 0,000

SPOLUPRÁCA




SSDS

SAF

ReFIS