Félix Lengyel, streamer, ktorý gambluje.Instagram/xqc/
StoryEditor

Slávny streamer má problém s gamblingom, za mesiac prehajdákal v online kasínach takmer dva milióny

som09.05.2022., 16:00h

Félix Lengyel, aktuálne najsledovanejšia hviezda streamovacej platformy Twitch, priznal, že trpí závislosťou na online stávkovaní. Len za mesiac apríl vraj prehral vyše 1,8 milióna eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Dvadsaťšesťročný Félix Lengyel, známy predovšetkým pod svojou internetovou prezývkou xQc, je najsledovanejším streamerom platformy Twitch za posledné dva roky a nič nenasvedčuje tomu, že by snáď mal čoskoro o toto prvenstvo prísť.

Jeho mesačný zárobok sa odhaduje na 300-tisíc dolárov (približne 283-tisíc eur), celkovo si za svoju kariéru, ktorá začala profesionálnym hraním hry Overwatch, zarobil takmer 8 miliónov eur. Píše portál iDnes.cz.

Volanie o pomoc?

Minimálne pätinu z tejto sumy však podľa svojich vlastných slov prehajdákal v online kasínach. „Je to sranda, môžem si to dovoliť,“ povedal v spoločnom podcaste s kolegyňou Pokimane a potvrdil, že vsádza aj vo chvíľach, keď práve verejne nevysiela. „Som neskutočne náchylný k závislostiam. Je to dobré? Nie, je to strašné. Je to choroba. Tak to je, choroba. Som chorý. Ale vieš čo? Môžem si dovoliť byť chorý. Mám šťastie,“ prezradil podľa magazínu PC Gamer xQc svojim poslucháčom a človeka napadá, či to náhodou nie je istá forma volania o pomoc.

Jeho správa obletela (nielen) celý herný svet. A samozrejme tiež prišla aj k jeho otcovi, ktorý mu potom neváhal zavolať priamo počas streamovania. „Občas prídem o nejaké peniaze. To sa stáva. A čo ako?“ snažil sa ho nepresvedčivo upokojiť slávny streamer.

Negatívny vzor

Nad „ťažkým“ životným údelom internetovej celebrity asi len málokto uroní slzu, avšak na smiech táto situácia rozhodne nie je. Lengyelovo vysielanie má obrovský dosah a jeho pravidelné stávkovanie v online kasínach sledujú milióny divákov. Kým prehráva, tak je to ešte v poriadku, ale náhodný úspech by mohol niekoho inšpirovať k podobným experimentom. Niet divu, že tak mnohí ľudia volajú po absolútnom zákaze hazardných hier na Twitchi.

Twitch needs to ban gambling streams full stop

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:20