TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Kollár vysvetlil, prečo nehlasoval za vydanie Fica spravodlivosti: Som zaujatý

TASR08.05.2022., 13:15h
Hnutie Sme rodina sa v parlamente zdržalo hlasovania o vydaní predsedu Smeru-SD Roberta Fica na prípadné väzobné stíhanie, lebo šéf hnutia Boris Kollár figuruje v prípade ako poškodený, a preto je zaujatý.
Lajkuj Brainee.sk na

Kollár to uviedol v nedeľnej relácii RTVS O 5 minút 12. Nezaradený poslanec a šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini zdôraznil, že nevydanie Fica do väzby nemá vplyv na pokračovanie trestného stíhania.

Kollár podotkol, že sa hnutie zdržalo hlasovania, aby mu nemohli vyčítať, že bol v prípade zaujatý a konal neeticky. ,,Keby som rozhodoval o Ficovi, konal by som nie nezaujato," zdôraznil s tým, že orgány činné v trestnom konaní majú rozviazané ruky.

​Hnutie podľa jeho slov nezatvára dvere pred vylúčenými poslankyňami z klubu OĽANO Romanou Tabák a Katarínou Hatrákovou, ktoré hlasovali proti Ficovmu vydaniu.

„Niektorí hlasovanie prezentujú tak, ako keby došlo k nejakej ujme. Trestné stíhanie ale bude pokračovať, len Fico nebude vo väzbe,“ doplnil Pellegrini. Tvrdí, že za súčasných okolností by nepodporili vydanie na väzobné stíhanie ani v prípade, že by išlo o poslancov OĽaNO.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 06:14