Slova arcibiskupa Carlo Maria Vigana k dnešku


Dnes je největší svátek křesťanstva  vůbec  – velikonoční pondělí. Svátek naděje.Dne , kdy  se  svět očišťuje a  vstává z mrtvých. Odhazuje  smrt  a raduje se  ze  vzkříšení nového života. Se spoustou různých doprovodných radostí. Napříč  křesťanstvem.

Tak  alespoň jsme na to všichni byli uvyklí, co naše  životní pouť, s výjimkou těch úplně  nejstarších – pamatuje.  A  také občanů bývalé Jugoslávie. Nebo Donbasu. Ale pro nás  ostatní Velikonce představovali tu novou víru v život. Ty letošní jsou jiné, to vidíme  všichni. Válečné. Vede  se  válka. Kousek od nás.  Jen malý kousek a vede se tak, že  stačí jeden chybný krůček a  už  žádné  příští  svátky  nových životů na téhle planetě  nikdo slavit nebude. Proto, že  zmizí ta planeta i se  svými obyvateli. Přiznávám, že  mne  trápilo, co vlastně  na velikonoční pondělí  na Kosu umístit. Tohle není obyčejný den abych  vydal nějaký politický  či faktografický  článek s větší nebo menší vazbou na  tu hrůzu na Ukrajině  a o tom, jak papaláši celého světa  do toho naprosto zbytečného a nesmyslného konfliktu    lijí cisterny  benzínu, aby se  ještě  více  rozhořel. Až mi kdosi ze  Slovenska poslal kázání. A rozhodně ne ledajaké. Přednesl jej totiž  arcibiskup Carlo Maria Viganò. Což není jen tak nějaká ledajaká  církevní osobnůstka. Ve Wikipedii o něm nalezneme  například  toto:

 Je to titulární arcibiskup ulpianský (od 1992), bývalý kuriální a vatikánský úředník a diplomat Svatého stolce (v důchodu od roku 2016).

Mimo jiné zastával úřady apoštolského nuncia v Nigérii (1992–1998), delegáta pro papežskou reprezentaci Státního sekretariátu (1998–2009), generálního sekretáře vatikánské vlády (2009–2011) a apoštolského nuncia ve Spojených státech amerických (2011– 2016).

A dnes  jde o velmi , řekněme  nepohodlného pastýře  duší, protože v srpnu 2018 zveřejnil dopis, v němž obvinil papeže Františka a řadu dalších vysokých kuriálních úředníků a amerických biskupů, že dlouhodobě věděli o obviněních ze sexuálního zneužívání proti kardinálu McCarrickovi a drželi nad ním ochrannou ruku. V případě papeže pak ještě přidal obvinění, že přes znalost obvinění, proti McCarrickovi vznesených, dotyčného zbavil trestů, které měl na McCarricka tajně uvalit Benedikt XVI., a zařadil ho mezi své vlivné poradce. Zároveň papeže vyzval k rezignaci.[1]

V březnu 2022 kritizoval Evropskou unii, NATO a americký „deep state“, že podle jeho názoru svými postoji vyvolaly válku na Ukrajině.

Zkrátka někdo, z vysokých kleriků, co  myslí  vlastní hlavou.  Oto zajímavější  je ono jeho kázání,  o němž  se  v našem, podotýkám a jen církevním prostoru  dozvíte pouze toto:

Válka na Ukrajině je součástí plánu na ovládnutí světa, říká papežův oponent

s identifikačními štítky  Konspirační teorie a náboženství,

Takže je na  čase, abyste se  seznámili  s tím, co pan arcibiskup, opravdu  sdělil. Myslím, že nic  vhodnějšího na  pondělí Velikonoční v současné světové situaci Kosa  publikovat nemohla. Věřím, že text sezná zajímavýmm i  zdejší ateistická většina.

Arcibiskup Carlo Maria Viganò:

Spánok Američanov a všetkých národov trval príliš dlho: teraz je čas otvoriť oči, prebudiť sa a pochopiť, čo sa stalo a čo sa deje. Nastal čas konať

Nastal čas nielen vstať, ale aj pokľaknúť: nie tak, ako to robí Black Lives Matter, ale ako to robí každý dobrý kresťan pred Majestátom Božím. Na kolenách, so svätým ružencom v rukách, modliac sa k Pánovi, aby nám odpustil naše hriechy a verejné hriechy národov, prosiac ho, aby sa nad nami zmiloval a sľubujeme mu, že sa najprv my všetci zaviažeme žiť ako dobrí kresťania, ako vlastenci, ako čestní občania, ako zodpovední otcovia a matky rodín, ako poslušné deti, ako udatní vojaci“.

Pochválený buď Ježiš Kristus!

Drahí priatelia, generál Michael Flynn ma požiadal, aby som sa vám prihovoril na vašom stretnutí. S radosťou som prijal jeho návrh, a chcem vás pozdraviť a povzbudiť v tomto opätovnom prebúdzaní svedomia.

Ak sa znova prebúdzate, je to preto, že doteraz vás niekto nútil spať, omámil vás a odvádzal vašu pozornosť od toho, čo prichádza, aby tak nerušene pokračoval vo svojej trestnej činnosti. Ale spánok Američanov a všetkých národov trval príliš dlho: teraz je čas otvoriť oči, prebudiť sa a pochopiť, čo sa stalo a čo sa deje. Nastal čas konať.

Hrozba tretej svetovej vojny dolieha na každého z nás. Povedali nám, že prezident Putin napadol Ukrajinu, aby podporil svoje expanzívne ambície, ale v skutočnosti hlavným cieľom ruskej vojenskej operácie je zabrániť agresii temného štátu a NATO. Putin bojuje proti tej istej globalistickej elite, ktorá nás všetkých drží ako rukojemníkov.

Toto nie je vojna Ukrajincov. Nie je to ukrajinský ľud, kto prenasleduje svojich ruských bratov, ale bábková vláda podporovaná neonacistickými vojenskými milíciami. Skorumpovaná vláda, po ktorej túži globalistická kabala, ktorá sa dnes ocitá s prezidentom závislým na kokaíne, bývalým hercom a tanečníkom, ktorý ukrýva miliardy v daňových rajoch, zatiaľ čo ukrajinské obyvateľstvo patrí k najchudobnejším v Európe.

Nie je to vojna Rusov. Ruská federácia už roky vyžaduje rešpekt k rusky hovoriacej menšine a medzinárodné spoločenstvo sa vždy k tomu obrátilo opačným smerom.

Nie je to vojna európskych štátov. Sú to lídri Európskej únie, ktorí chcú konflikt, aby ospravedlnili uskutočnenie Veľkého resetu a zavedenie diktátorského režimu pozostávajúceho z obmedzovania slobody, zbedačovania obyvateľstva, likvidácie malých podnikov, zavádzania neľudského a technokratického spôsobu života. Ide im o zrušenie identity národov, ich histórie a ich náboženstva.

Nie je to vojna Spojených štátov amerických. Američania bojovali proti nacizmu a je škandalózne, že dnes Biden pomáha vláde, ktorá podporuje a spolupracuje s extrémistickými skupinami, ktoré dvíhajú hákový kríž a propagujú nacistické myšlienky. Je to temný štát so svojimi služobníkmi infiltrovanými do všetkých inštitúcií, ktorý chce vojnu, aby rozšíril svoju nadvládu nad celým svetom pod zámienkou „vývozu demokracie“, zatiaľ čo v skutočnosti myslí len na predaj zbraní a obohacovanie sa a privlastňovanie si zdrojov napadnutých krajín, o rozsievanie deštrukcie, ničenia a smrti.

Nedivme sa, keď sme videli, že 6. januára 2021 boli v Kapitole vo Washingtone prítomní príslušníci práporu Azov: Nepriatelia štátu sa vôbec neštítia spojiť sa s vojnovými zločincami, aby svojho politického protivníka prezidenta Trumpa obvinili zo vzbury. Už tento fakt by mal stačiť na pochopenie ich podvratného projektu a ich zámer nezastaviť sa pred ničím, aby ho dosiahli.

Za touto vojnou je túžba zničiť medzinárodnú rovnováhu, a prinútiť európske národy uvaliť sankcie na Rusko, ktoré postihujú najmä Európu. Je to v dokonalom súlade s cieľmi Veľkého resetu. Deštrukcia hospodárstva národov, ktoré sú závislé na ruskom plyne a surovinách, ich chce prinútiť zásobovať sa z USA (v množstvách oveľa nižších ako je potrebné, pritom za oveľa vyššiu cenu), ale predovšetkým ich chce podriadiť a zotročiť ich, ako pred časom priznala námestníčka štátneho tajomníka pre politické záležitosti Victoria Nulandová.

Nerobme si ilúzie: títo služobníci Nového svetového poriadku, ktorým sa podarilo obsadiť najvyššie pozície národných vlád a medzinárodných organizácií, sú našimi nepriateľmi: sú nepriateľmi dobra a nepriateľmi Boha.

Nezáleží im na tom, koľko z nás bude musieť zomrieť na následky očkovacej látky, od hladu alebo pri bombardovaní: zaujíma ich len moc, osobné výhody a výhody ich pánov, ktorých sa doteraz nikto neodvážil obviniť a odsúdiť.

Táto vojna je poháňaná naliehavou potrebou rodiny Bidenovcov zakryť kolosálne sprisahanie a veľmi vážne zločiny, ktorými si Joe a Hunter pošpinili ruky spolu so svojimi komplicmi. Správy o ich účasti v amerických biolaboratóriách na ukrajinskom území spolufinancovaných Sorosom, v činnosti Burisma, v peňažných tokoch Obamu a Clintonovcov, potvrdzujú obrovský a škandalózny konflikt záujmov, ktorý by sám osebe mal vyvolať otázku: v koho mene hovorí Joe Biden? Hovorí na obranu záujmov Spojených štátov, alebo aby skrýval zločiny, ktoré spáchal so svojím synom? Hovorí ako prezident Spojených štátov alebo ako bábka v rukách temného štátu a globalistickej kabaly?

Toto je vojna: áno, vojna, ktorá začala pred nejakým časom, bola skrytá, v podzemí ale s pandémiou sa stala evidentnou. Je to vojna elít proti celému ľudstvu. Je to nevyhlásená vojna, ktorá si však už vyžiadala milióny obetí v dôsledku odmietnutej liečby a núteného očkovania viac ako zbraňami. Je to vojna Nového svetového poriadku proti vám, proti nám, proti našim deťom, našim hodnotám a našej budúcnosti. Je to vojna temna proti svetlu.

Lux in tenebris lucet, et tenebræ eam non comprehenderunt. Svetlo svieti vo tmách, ale tmy ho neprijali“, ako nám hovorí svätý Ján v evanjeliu (Jn 1,5). Pretože tma nenávidí svetlo. Svetlo je pravda; je to jasnosť; je to úprimnosť. Svetlom je Kristus. Temno to sú lži; to je podvod; to je sprisahanie. Temno je Satanovo kráľovstvo.

Čo Rusko žiada od Ukrajiny? Uznať nezávislosť Krymu, zaručiť práva Donecka a Luganska, potlačiť neonacistické hnutia a zostať neutrálnym štátom. Toto sú veci, ktoré by mala OSN požadovať ako prvé. Aj sám Zelenskyj pod tlakom Putinových vojenských síl povedal, že je ochotný rokovať o mierových podmienkach. Ale Biden to nechce a núti Zelenského klásť odpor, tlačí národy Európy vpred vo vysielaní zbraní a jednotiek a hrozí – v šialenom delíriu – preventívnym zásahom jadrovými zbraňami.

Tento konflikt sa nikdy nemusel začať, ak by skutočne išlo o mier. Ale ako pred niekoľkými dňami Joe Biden pripustil, vojna „je príležitosťou“, tak ako ňou bola aj pandémia. A zatiaľ čo nám pokojne hovoria, že čoskoro budeme musieť čeliť potravinovej núdzi, komplici mocných sa pripravujú profitovať z predaja pšenice a poľnohospodárskych produktov, po tom, čo strávili niekoľko posledných rokov privlastňovaním si miliónov hektárov obrábanej pôdy.

Na čo čakajú sudcovia? Aby v týchto kriminálnych špekuláciách uznali štátny prevrat? Aký dlhý čas ešte nechajú tým, ktorí by mali hájiť národné záujmy a presadzovať dobro svojich občanov a slobodu slúžiť svojim vlastným záujmom?

Možno sa čudujete, prečo biskup hovorí slovami, ktoré by ste očakávali od politika. Možno je to tým, že politici sú takmer všetci prisluhovači systému, zapredaní globalistickej kabale, platenej Big Pharmou, Sorosom alebo temným štátom. Len málokto – a vy to všetci viete, kto je tých pár, a niektorí sú tu dnes – mali odvahu odsúdiť tento celosvetový prevrat, postaviť sa proti mainstreamovému naratívu a pozdvihnúť svoj hlas proti porušovaniu základných práv a ústavných slobôd občanov.

Dovoľte mi prihovoriť sa k vám aj ako biskup. Prvýkrát som počínanie deep statu odsúdil pred dvoma rokmi, ale teraz je tento zúrivý a násilný útok týchto sprisahancov taký zjavný, že sa už ani neskrývajú. Je to útok elity, ktorého cieľom je zničenie všetkého, čo je súčasťou našej identity, našej kultúry a našej viery. Je to útok pekelnej elity, ktorá túži po smrti a nenávidí život; ktorá túžia po chorobe a nenávidí zdravie; ktorá nenávidí mier a túži po vojne. Je to elita, ktorá je založená na lži a nenávidí pravdu; elita, ktorá chce otroctvo a tyraniu a nenávidí slobodu Božích detí. Je to elita, ktorá nenávidí Boha, nenávidí nášho Pána Ježiša Krista a oddala sa službe Satanovi.

Ak sa naozaj chcete prebudiť, ak je veľké prebudenie to, čo inšpiruje váš protest, musíte mať odvahu pozrieť sa realite do tváre, aby ste pochopili, že ak sa týmto zradcom podarilo dostať k moci a dnes môžu rozhodnúť o osude jednotlivcov národov a celého sveta, je to preto, že sme už od počiatku nereagovali na prvé náznaky ich plánov.

Tolerovali sme zničenie rodiny, znášali sme zníženie postavenia pravého Boha na rovnakú úroveň s modlami, dovolili sme zabiť miliardy nevinných ľudí potratom, dovolili sme, aby naše deti boli skorumpované nemravnosťou, pornografiou, korupciou rodovej teórie a LGBT ideológie.

Dovolili sme našim vládcom využiť slobodu nie na to, aby slúžili Bohu a spoločnému dobru, ale aby uctievali Satana a šírili hriech a neresti. Verili sme, že ak necháme iných slobodne konať proti prirodzenému a božskému zákonu, oni nám na oplátku ponechajú slobodu byť čestnými a dobrými občanmi. Stali sme sa obeťou obrovského podvodu, lebo naša tolerancia voči zlu sa dnes nevyhnutne rozvinula do neznášanlivosti spoločnosti voči dobru.

Nastal čas konať. Musíme sa naozaj všetci zobudiť, postaviť sa na nohy a žiadať, aby tí, ktorí nám vládnu, boli čestní, mysleli na spoločné dobro a poslúchali iba Boha a tých, ktorí ich zvolili, aby pomáhali občanom žiť čestne, namiesto toho, aby sme sa videli, ako každý z nás je čím ďalej tým viac ponižovaný. Zaobchádzajú s ľuďmi ako s otrokmi a my sme nútení byť svedkami ničenia všetkého, čo naši otcovia namáhavo vybudovali.

Nastal čas odsúdiť skorumpovaných a zradcov, vyhnať tých, ktorí neslúžia ľuďom, ale temnému štátu a Novému svetovému poriadku. Nikto z nás nechce tento Nový svetový poriadok len pár tých, ktorí si myslia, že nás môžu stále terorizovať pandémiou, hrozbou jadrovej vojny, zbedačovaním národov a zavádzaním absurdných pravidiel, ktoré nikto nikdy nechcel.

Nastal čas nielen vstať, ale aj pokľaknúť: nie tak, ako to robí Black Lives Matter, ale ako to robí každý dobrý kresťan pred Majestátom Božím. Na kolenách, so svätým ružencom v rukách, modliac sa k Pánovi, aby nám odpustil naše hriechy a verejné hriechy národov, prosiac ho, aby sa nad nami zmiloval a sľubujeme mu, že sa najprv my všetci zaviažeme žiť ako dobrí kresťania, ako vlastenci, ako čestní občania, ako zodpovední otcovia a matky rodín, ako poslušné deti, ako udatní vojaci.

Nastal čas založiť Antiglobalistickú alianciu, celosvetové občianske hnutie, ktorá bude hlasom väčšiny občanov, ktorá odsúdi prevrat, čo práve prebieha, ktorá odhalí súkromie mocných, konflikty záujmov, ako aj loby a klamstvá mainstreamových médií.

Táto Aliancia musí mať svoj vlastný jasný a spoločný cieľ, ktorý vyvráti agendu globalizmu a postaví sa proti nemu konkrétnym návrhom v súlade s prirodzeným zákonom, spoločným dobrom a dobrou správou vecí verejných. Návrh, ktorý podporuje harmóniu medzi národmi a mierové spolunažívanie medzi suverénnymi národmi, ktorých právo na život vo vlastnej vlasti musí byť uznané, ako aj právo budovať si vlastnú budúcnosť a blahobyt bez vykorisťovania druhých.

Je to návrh, ktorý kladie dôraz na suverenitu národov, na ochranu náboženstva, kultúry a tradícií, na obranu života a rodiny. Návrh, ktorý definitívne láme odporné reťaze diktatúry ideológií, ktoré nám boli v posledných desaťročiach vnucované len preto, aby nás zničili na duši i na tele.

Drahí priatelia, vy, ktorí uznávate Spojené štáty americké ako štát podriadený Bohu, majte odvahu a súdržnosť postaviť sa zo všetkých síl proti sprisahancom, ktorí sa infiltrovali na posty vlády, postaviť sa proti všetkým skorumpovaným ľuďom, čo sú ochotní vyvolať svetový konflikt, len aby poslúchli svojich pánov a všetkých zradcov, ktorí chcú ľudstvo podrobiť Satanovej nenávistnej tyranii.

Prebuďte sa, drahí Američania! Prebuďte sa a oblečte si výzbroj svetla, ako hovorí svätý Pavol. Nebojte sa vydať odvážne svedectvo o svojej viere, láske k vlasti, oprávnenej túžbe po čestnosti a dobrote, po pravde a kráse. Ak sa viete postaviť na stranu Krista, jeho isté víťazstvo bude aj tvoje. Nech vás Pán Boh všetkých žehná. Nech Pán Boh žehná a inšpiruje vaše prebudenie k svätým zámerom. A nech Pán Boh žehná Spojené štáty americké.

+ Carlo Maria Viganò,
arcibiskup Bývalý apoštolský nuncius v Spojených štátoch amerických 2. apríla 2022

Hetké Velikonoce! Snad budou i ty příští! Snad….

Příspěvek byl publikován v rubrice Hodina vlka se štítky , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.