MS18: Osemnástku posilnia Suchý, Nátny, Dvorský, Repčík i Čiernik

PIEŠŤANY (SZĽH) – V záverečnom týždni prípravy na turnaj A-skupiny I. divízie MS hráčov do 18 rokov v Piešťanoch sa k slovenskej hokejovej reprezentácii pripoja viacerí hokejisti vrátane tých, ktorí pôsobiaci v zahraničí. Na pondelňajšom zraze sa trénerskému štábu na čele s Ivanom Fenešom hlásili obranca Dávid Nátny a útočník Markus Suchý. V utorok sa pripojí Dalibor Dvorský a vo štvrtok aj dvojica Peter Repčík – Alex Čiernik. 

Do širšej nominácie, poslednej predšampionátovej, zaradili tréneri 28 hráčov. Z minulotýždňového kempu uvoľnili viacerých vrátane Františka Deja, Roman Kukumberga, Tomáš Pobežala či Adama Cedza pre potreby reprezentácie do 17 rokov, ktorá v utorok a stredu absolvuje prípravný dvojzápas proti českým rovesníkom v Hodoníne a Skalici. „Keďže nás čaká v týždni už iba jeden prípravný zápas proti Modrým krídlam Slovan, využili sme príležitosť poslať chlapcov odohrať dva mimoriadne kvalitné súboje proti Čechom. Držíme ich v zápasovej praxi, čo je výborné pred tvorbou záverečnej nominácie na šampionát,“ povedal na margo zmien hlavný tréner osemnástky Ivan Feneš. V pondelok sa mu hlásili traja brankári, desať obrancov a dvanásť útočníkov. Trio Dvorský, Repčík, Čiernik sa pripojí postupne v nasledujúcich dňoch.  

Trénerský štáb naďalej pozorne sleduje aj vývoj sérii play-off nielen v domácej extralige, ale aj v Európe. V hre o miesto v záverečnej nominácii na MS je stále viacero talentovaných hokejistov ročníka 2004. „Všetko je otvorené. Vieme, na akých hráčoch čakáme. Uvidíme, ako dopadne séria Nitra – Poprad a ako dopadnú súboje vo Fínsku, kde hrá za TPS Turku Juraj Slafkovský. Každý deň všetko pozorne sledujeme. Od týchto výsledkov sa bude odvíjať aj tvorba záverečnej nominácie,“ zdôvodnil Ivan Feneš.

V pondelok a utorok čakali jeho zverencov dva tréningy, avšak nie na piešťanskom ľade, kde má osemnástka dlhodobo rozložené tréningové zázemie. Výprava sa musela presunúť do Trenčína z dôvodu predĺženia prác ohľadom prípravy piešťanskeho ľadu do šampionátovej podoby. „Je to bežné. Pred majstrovstvami sveta treba kvalitne pripraviť ľad vrátane maľovania reklám. Trenčín máme na skok, je to bez problémov,“ dodal Feneš.

V doterajšej fáze prípravy absolvovala slovenská osemnástka tri prípravné zápasy. V prvom pokorila o rok starší maďarský výber 9:1, následne v dvojzápase s Čechmi najskôr prehrala 3:4, následne v odvete zvíťazila 3:1. Posledný súboj pred štartom šampionátu absolvujú zverenci trénera Ivana Feneša vo štvrtok od 19.00 proti Modrým krídlam Slovan. Záverečná nominácia na šampionát bude známa v sobotu napoludnie.