Arnold Classic 2022 ovládlo známe meno: Mnohí súťažiaci predviedli životnú formu!

Posledný víkend sa konal v Columbuse celkovo 34. ročník Arnold Classic. Víťazom sa odovzdalo celkovo 799-tisíc dolárov v rámci ôsmich kategórií, súťaž sa konala v Battelle Grand Ballroom v Greater Columbus Convention Center. Večerný program otvoril spevák Dee Snider, ktorý bol členom skupiny Twisted Sister, okrem speváckej kariéry bol tiež známy DJ a herec, ktorý hral vo viacerých dokumentaristických filmov z prostredia hudobnej americkej scény.

PRO WHEELCHAIR

V kategórii Pro Wheelchair, v ktorej nastupujú zdravotne znevýhodnení športovci na vozíčkoch sa konalo prekvapenie. Päťnásobného víťaza Arnold Classic Harolda Kelleyho totiž preskočil Gabriele Andriulli, ktorý si odniesol finančnú výhru v hodnote 4-tisíc dolárov.

BIKINI INTERNATIONAL

V kategórii Bikini International, ktorej sa zúčastnili aj bývalé šampiónky Olympie Ashley Kaltwasser a Elisa Pecini či Lauralie Chapados, čelili favoritky silnej konkurencii, ktorú predstavovala Mauren Blanquisco, ktorá obsadila druhé miesto.

Svoj prvý titul Bikini International si pripísala Chapados, ktorá inkasovala celkom 10-tisíc dolárov. Druhá Blanquisco si odniesla 6-tisíc dolárov a tretia Kaltwasser získala odmenu 3-tisíc dolárov.

MEN´S PHYSIQUE

Favorit, ktorý potvrdil predpoklady na víťazstvo, reč je o Erinovi Banksovi, ktorý na Olympii v roku 2021 obsadil druhé miesto za Brandonom Hendricksonom. O prvenstvo sa pritom pobil s Emmanuelom Hunterom, ktorý je podľa viacerých odborníkov aktuálne v životnej forme. Banks tak získal odmenu 10-tisíc dolárov, Hunter o 4-tisíc menej a tretí Diogo Montenegro získal 4-tisícky.

WELLNESS INTERNATIONAL

Táto kategória je vhodná pre ženy s atletickou postavou, ktoré vykazujú väčšiu telesnú hmotu v oblasti bokov, zadku a stehien, tak znie definícia Wellness podľa stránky NPC News Online. Arnold Classic prvýkrát zaviedol túto kategóriu do rozpisu divízii v roku 2020. Historicky prvá víťazka IFBB Pro League Wellness Angela Borges bojovala s Juliou Chitara podľa divákov o prvenstvo, no napokon ho neovládla ani jedna zo spomínaných pretekárok. Víťazkou sa stala Isabelle Nunes, ktorá si odniesla výhru 7-tisíc dolárov.

ARNOLD CLASSIC

Porotcovia sa rozhodovali v zmysle absolútneho víťaza medzi bývalým víťazom Olympie Brandonom Curry a dvojnásobným šampiónom Arnold Classic Williamom Bonacom. Hlavný porotca Steven Weinberger sa rozhodol pred vyhlásením výsledkov fanúšikov a pretekárov potrápiť viac, keď obom menovaným borcom pridal dve kompletné kolá pózovania. Pred vyhlásením výsledkov si odniesol Curry 10-tisíc dolárov za najlepšie pózovanie a cenu Franca Columbu za Most Muscular si odniesol William Bonac, ktorý získal rovnako 10-tisíc dolárov.

Z prvenstva a získaných 200-tisíc dolárov sa napokon tešil Brandon Curry, Bonac obsadil druhé miesto, za ktoré si odniesol 120-tisíc dolárov a tretí Steve Kuclo inkasoval 70-tisíc dolárov.

V piatok ovládla kategóriu Figure International Cydney Gillionová, ktorá získala 16-tisíc dolárov.

NAKÚP ZA NAJLEPŠIE CENY UŠITÉ NA MIERU PRESNE ŽENÁM

marec patri zenam, fitplus, kampan, kolagen, den zien, mesiac zien