Fortuna liga - preview 1. kola nadstavby: Žilina přivítá Slovan

04.03.2022, 08:45, aktualizováno 06.03.2022, 09:44
Previews
Trnava doma překvapivě nestačila na Sereď a nabídla možnost Slovanu, mistr hraje v Žilině a dostane možnost navýšit náskok už na jedenáct bodů. Jedná se o jediný duel dnešního programu...
O titul
MŠK Žilina - Slovan Bratislava  (neděle 17:00)
V dohrávke 1. kola nadstavbovej časti aktuálneho ročníka Fortunaligy privíta MŠK Žilina pod Dubňom úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava.

Bratislavčania pricestujú pod Dubeň po necelých troch mesiacoch. V decembri tam hrali v rámci jesennej časti. Slovan podobne ako Žilina absolvoval prípravu na jarnú časť v Dubaji. Zo španielskeho veľkoklubu Atlético Madrid prišiel vystužiť útok po odchode najlepšieho strelca Ezekiela Hentyho do Saudskej Arábie srbský útočník Ivan Saponjić. Z kazašskej Astany pricestoval Tigran Barseghjan, reprezentujúci Arménsko. Z klubu sa na hosťovania porúčala trojica Filip Lichý (Ružomberok), Joeri de Kamps (Sparta Rotterdam) a Dejan Dražić (Honvéd). Zverenci trénera Petra Černáka splnili postupom do prvej šestky primárny cieľ, teraz je pred nimi ďalší v súbojoch proti najlepším.

"Bude to pre nás veľký test, chceme sa pobiť o dobré výsledky. Stále máme otvorené dve cesty do pohárovej Európy. Vieme, ako sme si to užívali v minulom ročníku a všetci by sme si to radi vyskúšali znovu. Urobíme všetko, čo bude v našich silách. Chalani budú určite motivovaní a budeme podávať dobré výkony. Samozrejme, sú to aj veľké skúsenosti pre mladých hráčov, aby sme aj my dokázali pracovať s ich potenciálom. Budeme sa snažiť ukázať všetko, na čo máme. Toto je jeden z cieľov, no určite chceme byť v týchto stretnutiach aj úspešní a pretaviť to do boja o európske priečky, ktoré sú veľkým lákadlom a motiváciou pre každého z nás," povedal lodivod žltozelených.

Zmena nastala na pozícii asistenta trénera. Viktor Pečovský nahradil odchádzajúceho Norberta Guľu a už v nedeľu bude sedieť vedľa vás na striedačke. "V prvom rade ďakujem Norovi Guľovi za spoluprácu a služby, ktoré odviedol pre celú klub MŠK Žilina. Viktor je legenda a hoci je začínajúci tréner, určite má bohaté skúsenosti na to, aby sme sa dopĺňali. K tomu je charakterovo výborný človek, ktorý vie stmeliť kabínu a preniesť svoj pohľad do hráčskej kabíny."

Ako vyzerá skladba tímu po zdravotnej stránke? "Sú tam ďalšie straty po zápase 19-tky proti Salzburgu (mládežnícka Liga majstrov - poznámka) a takisto máme aj dlhodobejšie výpadky. Z tohto pohľadu nebudeme kompletní. Určite však nastúpia chalani, ktorí sa budú chcieť pobiť o dobrý výsledok, za klub a za kolektív v šatni. Budeme hrať proti výbornému tímu. Dúfam, že nás diváci prídu povzbudiť. Chalani určite potrebujú takýto pozitívny a povolený doping."

Žilina a Slovan narazia na seba v úvodnom zápase nadstavby v nedeľu o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.75 - 4.00 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Trnava - ŠKF Sereď  (sobota 15:00)
V úvode nadstavbovej časti Fortunaligy hostí v skupine o titul Spartak Trnava ŠKF Sereď.

ŠKF ORION TIP Sereď v 22. kole základnej časti Fortunaligy zdolal ViOn Zlaté Moravce 2:1. Zverenci trénera Juraja Jarábka ukončili základnú časť najvyššej slovenskej súťaže na historickom piatom mieste tabuľky. FC Spartak Trnava naposledy uhral bezgólovú remízu na pôde bratislavského Slovana a je na druhej priečke. Domáci klub nastúpi v sobotu bez vykartovanej opory Martina Škrtela, ktorý nazbieral päť žltých kariet. Trnava v utorok postúpila do štvrťfinále Slovnaft Cupu, keď v Košiciach zvíťazila 2:1. Premiérový gól vo farbách Spartaka zaznamenal Martin Škrtel, druhý a zároveň postupový gól strelil Milan Ristovski.

ŠKF Sereď v troch jarných dueloch nazbieral deväť bodov. Na svojom konte má aktuálne 32 bodov. "Po zimnej prestávke sme išli do toho s tým, že možnosť dostať sa do hornej šestky je veľmi reálna. Nakoniec sa to podarilo! V troch jarných dueloch sme všetko podriadili výsledku. Aj keď herný prejav nebol vždy ideálny, vyšlo nám to. Sezóna pre nás nekončí; práve naopak, začína pre nás majstrovská vetva. Na súboje v top 6 sa veľmi tešíme," povedal útočník Serede Roman Haša. "Myslím, že teraz je ideálna príležitosť zdolať Trnavu. Bude im chýbať Škrtel, ktorý je hlavnou postavou súčasného Spartaka. Sústredíme sa na našu hru, ktorá nám vychádza. Verím v bodový zisk," dodal 29-ročný hráč. V oboch tohtosezónnych vzájomných dueloch bol úspešnejší trnavský Spartak, ktorý zvíťazil 2:0 doma a 1:0 vonku. Trnava privíta Sereď na Štadióne Antona Malatinského v Trnave v sobotu o 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.15 - 7.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Ružomberok - DAC Dunajská Streda  (pátek 17:00)
V prvom kole nadstavbovej časti Fortunaligy privíta v skupine o titul na Liptove MFK Ružomberok celok FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Liptáci v utorok odohrali domáce osemfinále Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava, ktorému podľahli 0:2. S pohárom sa tak rozlúčili. "Bolo to špecifické tým, že to bol pohár na jeden zápas. A vedeli sme, že Slovan ako majster dáva tomuto zápasu veľkú váhu. Prišiel k nám v plnej zostave. V zápase sme si vytvorili dosť streleckých príležitostí, aby sme mohli skórovať. Keď sme ich nepremenili, zápas nemohol skončiť inakším výsledkom, ako 0:2," skonštatoval tréner Ružomberka Peter Struhár. Jeho zverenci vstúpia do nadstavbovej časti Fortunaligy už v piatok súbojom s Dunajskou Stredou. Na konte majú 41 bodov a patrí im tretia pozícia. Štvrtý DAC získal o päť bodov menej. "Teraz v nadstavbe budú veľmi dôležité všetky zápasy. Vieme, že Dunajská Streda sa na nás veľmi dobre pripraví. Posledný zápas vyhrala, takže jej morálka určite pôjde hore. Možno sa dostane do akejsi pohody, čo by mohlo byť pre nás výhodou. Vieme, že jej nový tréner sa snaží zapájať nových hráčov," povedal lodivod mužstva spod Čebraťa.

"Vieme, v čom sú silní. Majú veľmi dobrých útočníkov, na čo si musíme dať pozor a nenechať im priestor. Čo sa týka našej hry, myslím si, že prvý vzájomný zápas v sezóne, ktorý sme hrali na našom domácom trávniku bol jeden z našich najlepších zápasov, aj keď sme ho prehrali 1:2. Nechcem sa opakovať, ale v tom zápase sme mali sedem príležitostí na to, aby sme skórovali. Do tohto zápasu pôjdeme s tým, aby keď budeme mať šancu, boli sme dostatočne efektívni. Potom verím tomu, že Dunajskú Stredu na našom trávniku zdoláme," dúfa Peter Struhár. Prvý vzájomný duel aktuálnej sezóny prehral Ružomberok 1:2, na Žitnom ostrove potom remizoval 0:0. Kvôli zraneniam nebudú môcť do deja zasiahnuť Ján Maslo, Samuel Šefčík, Jakub Tancik, Marek Zsigmund a Peter Ďungel. Ružomberok hostí DAC Dunajská Streda v piatkovej predohrávke úvodného kola nadstavby o 17:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.07 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slovan Bratislava22165152:1653
2.Spartak Trnava22136329:1245
3.MFK Ružomberok22118339:1741
4.DAC Dunajská Streda22106628:2336
5.ŠKF Sereď2295828:2832
6.MŠK Žilina2286834:3330
O udržení
FK Pohronie - FC Zlaté Moravce  (sobota 15:00)
Súčasťou sobotňajšej časti 1. nadstavbového kola Fortunaligy je aj súboj domáceho Pohronia proti ViOn-u Zlaté Moravce.

V 22 kolách základnej časti aktuálneho ročníka Fortunaligy vybojovali Zlatomoravčania 19 bodov. S nimi obsadili predposlednú - jedenástu priečku tabuľky a budú tak hrať v nadstavbovej skupine o záchranu v najvyššej súťaži. Posledné je Pohronie, ktoré na ViOn momentálne stráca deväť bodov. Desiaty Liptovský Mikuláš má 21 bodov, deviate Michalovce o dva viac, ôsmy Trenčín získal 25 bodov. Skupinu o záchranu v týchto chvíľach vedie s dvadsiatimi siedmimi bodmi siedma Senica. Zlaté Moravce majú pred sebou desať kôl a cieľ udržať sa vo Fortunalige. Po výprave na Pohronie ich čaká domáci súboj s Liptovským Mikulášom.

Prvú polovicu nadstavbovej časti uzavrú futbalisti od Žitavy pod hradom Matúša Čáka - v Trenčíne. Do druhej vstúpia domácim súbojom so Zemplínom Michalovce. Ročník finišuje 21. mája, kedy sa v rovnakom dni a čase odohrá záverečné 32. kolo. Pohronie a Zlaté Moravce narazia na seba v prvom nadstavbovom kole v sobotu o 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.43 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tatran Liptovský Mikuláš - FK Senica  (sobota 15:00)
V nadstavbovej skupine o záchranu vo Fortunalige privíta v Poprade MFK Tatran Liptovský Mikuláš mužstvo FK Senica.

V osemfinále Slovnaft Cupu cestovali Seničania počas týždňa do Sásovej, čo je miestna časť Banskej Bystrice. Sásová je účastníkom piatej ligy. Senica potvrdila úlohu vysokého favorita a na pôde súpera zvíťazila 3:0. Tréner Záhorákov však zároveň vyzdvihol výnimočný výkon domáceho brankára. Nováčik v najvyššej súťaže z Mikuláša nahral v základnej časti 21 bodov. Päťkrát súpera zdolal, šesťkrát si s ním body podelil. Aktuálne mu patrí desiata priečka. Pred jedenástymi Zlatými Moravcami má náskok dva body, na deviate Michalovce stráca takisto dva body.

Senica skupinu o udržanie sa vedie s 27 bodmi. Súpera zdolala sedemkrát, šesťkrát brala bod. Pred ôsmym Trenčínom má dvojbodový náskok. V šiestom kole prehrali Liptáci na svojej tráve so Záhorákmi 1:2. V odvete vyhrala Senica na domácej pôde opäť o gól 1:0. Liptovský Mikuláš a Senica zabojujú o prvé body na záchranu v najvyššej súťaži v sobotu o 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.41 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zemplín Michalovce - AS Trenčín  (sobota 15:00)
V 1. kole nadstavbovej časti Fortunaligy hostí najvýchodnejší celok republiky z Michaloviec celok AS Trenčín.

Najlepším strelcom družstva hostí je aktuálne Jakub Kadák. Ten je s desiatimi presnými zásahmi zároveň aj najlepším strelcom Fortunaligy. Kadák má na svojom konte i päť asistencií, čo je najviac z celého tímu. Okrem neho sa strelecky takisto darí nigérijskému útočníkovi Philipovi Elayo Azangovi, ktorý strelil šesť gólov a bývalému slovenskému reprezentantovi Erikovi Jendriškovi, ktorý si doposiaľ pripísal štyri presné zásahy. V tíme trénera Ančica pôsobí až 15 legionárov. Členom kádra je tiež Lucas Demitra, syn tragicky zosnulého Pavla, ktorý patril k najslávnejším hokejistom Slovenska.

Považania bez väčších komplikácií postúpili do štvrťfinále Slovnaft Cupu, keď v osemfinálovom zápase na domácom trávniku zdolali druholigové Humenné 3:1. "Dosiahli sme to, čo sme chceli. Podali sme dobrý výkon. Podstatné je, že sme postúpili," povedal strelec prvého gólu Adam Tučný. "Súper síce vyrovnal, ale povedali sme si, že v takomto prípade musíme byť mentálne silní. Išli sme ďalej, čo je dobré." V prvom tohtosezónnom vzájomnom zápase vyhral Trenčín v Michalovciach 2:1, v odvete pod hradom Matúša Čáka potom 4:2. Teraz sa celky stretnú v nadstavbovej skupine o záchranu v najvyššej slovenskej súťaži. Michalovce a Trenčín zabojujú o prvé body druhej časti sezóny v sobotu od 15:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.51 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
7.FK Senica2276921:3227
8.AS Trenčín2267932:3325
9.Zemplín Michalovce22721320:3123
10.Tatran Liptovský Mikuláš22561127:4321
11.FC Zlaté Moravce22471122:3619
12.FK Pohronie22241619:4710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele