Vakcíny od spoločnosti Novavax v stredu dorazili na Slovensko

Vakcíny od spoločnosti Novavax v stredu dorazili na Slovensko

Bratislava 2. marca 2022 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Alastair Grant)

 

Vakcíny od spoločnosti Novavax v stredu dorazili na Slovensko. Očkovanie novou vakcínou by sa malo spustiť do dvoch dní. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová

Novavax
Na snímke ampulka s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od americkej spoločnosti Novavax

“Môžeme potvrdiť, že predmetné vakcíny boli teraz doručené do centrálneho skladu v spoločnosti Unipharma, avšak ešte bude potrebné počkať na prepustenie šarže, aby sa vakcína mohla používať. Zrealizovanie tohto procesu odhadujeme maximálne do dvoch dní,” uviedla Eliášová. Následne bude podľa nej očkovanie predmetnou vakcínou spustené.

Reklama

Na Slovensko bolo doručených 93.000 vakcín. Celkovo ministerstvo zakontrahovalo 600.000 dávok.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) aktuálne eviduje 1813 registrácií na očkovanie touto vakcínou.

Reklama

“Z toho 793 osôb má záujem o 1. dávku a 1020 osôb o preočkovanie,” priblížila pre TASR hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Novým predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) má byť Ladislav Kizak. Rozhodlo o tom vo štvrtok bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ), ktoré jeho menovanie schválilo.

20:15

Futbalový tréner Dragan Stojkovič predĺžil zmluvu so Srbským futbalovým zväzom (FSS) do roku 2026. Päťdesiatdeväťročný kormidelník postúpil s národným tímom na dva veľké turnaje za sebou. Na tohtoročných ME v Nemecku sa predstavia Srbi prvýkrát v ére samostatnosti.

20:07

Početná partia dobrovoľníkov povysádzala vo štvrtok v Nízkych Tatrách neďaleko Malužinej 10.000 kusov nových stromčekov. Ide o nový slovenský rekord v počte stromčekov zasadených za jeden deň. Pre TASR to potvrdil rekordológ Igor Svítok. Akcia sa uskutočnila v rámci iniciatívy Voda pre stromy.

19:52

Americká tenistka Peyton Stearnsová sa prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji WTA v marockom Rabate. Vo štvrťfinále zdolala štvrtú nasadenú Luciu Bronzettiovú 6:4, 4:6 a 7:5.

19:43

Protipirátske jednotky Európskej únie v Indickom oceáne a Červenom mori, ktoré sú súčasťou operácie ATALANTA, vo štvrtok potvrdili informácie o možnom útoku pirátov na obchodnú loď pri pobreží Somálska. Informovala agentúra Reuters.

K útoku údajne došlo na obchodnú loď BASILISK, ktorá sa plavila pod libérijskou vlajkou. Informovala o tom vo štvrtok Agentúra Spojeného kráľovstva pre námorné obchodné operácie, keď dostala hlásenie o prepadnutí obchodného plavidla.

19:41

Maďarské tajné služby sú v neustálom kontakte so slovenskými tajnými službami, ako aj so službami iných krajín, napríklad v rámci siete európskych krajín či členských krajín NATO. Maďarsko tak má informácie o tom, čo sa stalo pri atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica. Konštatoval to vo štvrtok v rozhovore pre denník Blikk maďarský premiér Viktor Orbán.

19:33

Nasledujúca sezóna hurikánov v severnom Atlantiku bude podľa predpovedí mimoriadna. Očakávajú štyri až sedem hurikánov kategórie 3 alebo vyššej. Podľa agentúry AFP o tom vo štvrtok informovala americká meteorologická agentúra NOAA.

Búrky kategórie 3 dosahujú rýchlosť vetra viac ako 178 kilometrov za hodinu a spôsobujú ničivé škody na domoch, vyvracajú stromy a často na niekoľko dní či dokonca týždňov prerušia dodávku elektriny a vody.

19:33

V piatok (24. 5.) sa môžu na celom Slovensku vyskytnúť búrky. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa pre všetky okresy. Platí v piatok od rána do 21.00 h. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webe.

18:54

Iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul v nedeľu pri havárii vrtuľníka, vo štvrtok pochovali v jeho rodnom meste Mašhad na severovýchode Iránu. Informovali agentúry AP a Reuters.

Raísího pozostatky uložili do hrobu v svätyni imáma Rézu. Toto miesto posledného odpočinku imáma Rézu z 9. storočia je najposvätnejším miestom islamu v Iráne, dodáva Reuters.

S iránskym prezidentom Ebráhímom Raísím sa v jeho rodnom meste lúčia desaťtisíce ľudí
Na snímke ľudia obklopujú nákladné auto vezúce rakvu s telesnými pozostatkami zosnulého iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího a jeho spolupracovníkov, ktorí v nedeľu zahynuli pri havárii vrtuľníka na severozápade Iránu, v jeho rodnom meste Mašhad
18:14

Úspech júlového summitu Severoatlantickej aliancie vo Washingtone bude závisieť aj od priebehu neformálneho stretnutia ministrov zahraničných vecí krajín NATO, ktoré sa budúci týždeň uskutoční v Prahe. Hlavnou témou bude Ukrajina. Novinárom to vo štvrtok povedal vrchný riaditeľ sekcie bezpečnostnej a multilaterálnej politiky na Ministerstve zahraničných vecí (MZV) ČR David Konecký.

18:14

Valné zhromaždenie OSN vo štvrtok schválilo rezolúciu o vyhlásení 11. júla ako medzinárodného dňa na pamiatku genocídy v Srebrenici v roku 1995. Návrh vyvolal kritiku Srbska a v radoch bosnianskych Srbov. Informujú agentúry AP a AFP.

Rezolúcia OSN k Srebrenici
Na snímke členky združenia žien, ktoré v roku 1995 stratili rodinných príslušníkov pri masakre v bosnianskej Srebrenici, sledujú zasadnutie Valného zhromaždenia OSN v meste Potočari v Bosne
18:05

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal vo štvrtok výnos, ktorý umožní v Rusku zhabanie majetku patriaceho Spojeným štátom, ich občanom a firmám. Cieľom je kompenzácia pre subjekty, ktoré zasiahnu západné sankcie voči Moskve. Informovala o tom agentúra AFP.

Ruský dekrét stanovuje, že ruské firmy, organizácie a jednotlivci, ktorých sa dotknú sankcie, budú mať právo požiadať o odškodnenie ruskú vládu.

17:56

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje na dopravné obmedzenia na rýchlostnej ceste R4 medzi Kechnecom a Košicami, ktoré začali platiť od štvrtka. Čiastočná uzávera sa týka úseku mosta nad širokorozchodnou železničnou traťou v smere na Košice. Dôvodom je výmena mostného záveru, práce sa týkajú obdobia do 23. júna.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Muž beží na vlnolame pozdĺž jazera Michigan proti panoráme centra mesta

Autor: TASR/AP-Kiichiro Sato

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

René Pavlík

Marek Brna

Peter Haršáni

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali