Súd zverejnil rozsudok, ktorý rozhodol o deportácii Djokoviča

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jan 2022 o 12:25

Svojim názorom mohol ovplyvniť všetkých ľudí.

MELBOURNE. Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke uviedol, že pre jeho krajinu bolo rozumné vyhostiť z krajiny srbského tenistu Novaka Djokoviča.

Podľa sudcov, ktorí napokon v tomto prípade rozhodli, sú Djokovičove protivakcinačné názory hrozbou pre austrálsku verejnosť. Federálny súd krajiny zverejnil vo štvrtok rozsudok, ktorý rozhodol o deportácii Djokoviča.

Srb v nedeľu neuspel na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré predtým v piatok nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke.

Lídra svetového rebríčka deportovali z krajiny. Deväťnásobný šampión Australian Open prišiel prvýkrát o vízum ešte 6. januára krátko po prílete do Melbourne, keď pohraničné úrady usúdili, že nespĺňa podmienky vstupu do krajiny.

Djokovič potom strávil niekoľko dní v zariadení pre imigrantov, no minulý pondelok uspel s odvolaním na prvostupňovom súde a začal s tréningom. Hawke však využil osobitnú právomoc a opätovne tenistovi zrušil vízum.

"Minister mohol vyvodiť dôsledky z toho, že sa pán Djokovič nedal zaočkovať, pretože bol proti očkovaniu resp. nechcel byť očkovaný," vyhlásili sudcovia.

Djokovičov právny tím argumentoval, že neexistuje žiadny dôkaz pre takýto názor, ale sudcovia uviedli: "Ikonická svetová tenisová hviezda môže ovplyvniť ľudí všetkých vekových kategórií, mladých či starých, ale najmä mladých a ovplyvniť ich, aby ho napodobnili jeho kroky."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Súd zverejnil rozsudok, ktorý rozhodol o deportácii Djokoviča