Sulík a Matovič zas nevedia nájsť spoločnú reč, kompenzácie pre firmy za drahé energie preto zrejme nebudú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Matovič, Richard Sulík
Zľava: Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Foto: archívne, SITA/Branislav Bibel.

Medzi ministerstvom hospodárstva Richarda Sulíka a ministerstvom financií Igora Matoviča sú opäť nezhody. Tentokrát si posielajú odkazy pri otázke podpory firiem, ktoré trápia vysoké ceny energií.

Ministerstvo hospodárstva je pripravené podporiť takéto firmy, očakáva však uvoľnenie peňazí od ministerstva financií. To je ochotné poskytnúť prostriedky na podporu firiem, očakáva však od ministerstva hospodárstva nejaký plán.

Peniaze sú na rezorte financií

„Finančné kompenzácie sú o peniazoch, a tie sú na ministerstve financií. Ja podporujem akékoľvek kompenzácie a akonáhle ministerstvo financií uvoľní peniaze, tak my ich radi doručíme firmám, ktoré sú najviac postihnuté vysokými cenami energií,“ povedal po rokovaní vlády Sulík.

Sulík nebude zabíjať čas

Ministerstvo financií však najprv požaduje od ministerstva hospodárstva nejaký plán podpory firiem postihnutých vysokými cenami energií.

„Tieto tanečky už máme za sebou. Vieme ako to funguje. Pokiaľ máme nájsť peniaze na hlúposti typu očkovacia lotéria, tak tie sa nájdu vždy a na rozumné veci nie sú. Ja týmto nebudem zabíjať čas,“ odkázal svojmu ministerskému kolegovi Sulík.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičRichard Sulík
Firmy a inštitúcie MF Ministerstvo financií SRMH Ministerstvo hospodárstva SR