Očkovanie proti COVID-19 nebude v ČR povinné, oznámil premiér Fiala

NETKY.SK • 19 Január 2022, 18:21 • 2 min
Očkovanie proti COVID-19 nebude v ČR povinné, oznámil premiér Fiala

PRAHA – V Českej republike nebude pre nikoho povinné očkovanie proti covidu. Na tlačovej konferencii to v stredu oznámil premiér Petr Fiala. Vláda zrušila platnosť vyhlášky, ktorá zavádzala povinné očkovanie pre osoby staršie ako 60 rokov a niektoré profesijné skupiny.

slovakia

left justify in out

„Očkovanie proti COVID-19 nebude povinné, pretože nevidíme dôvody pre povinné očkovanie. Nechceme ešte viac prehlbovať zákopy v spoločnosti. Za hlavný prostriedok boja proti pandémii koronavírusu však naďalej považujeme vakcináciu,“ vyhlásil Fiala. Minister zdravotníctva Vlastimil Válek na tlačovej konferencii spresnil, že očkovacia povinnosť zmizne z predmetnej vyhlášky. To isté napísal aj na sociálnej sieti Twitter.

 

img

 

„Povinné očkovanie proti covidu som od začiatku považoval za nezmysel. Sľúbil som, že vyhlášku minulej vlády, šitú horúcou ihlou, novelizujeme a povinné očkovanie zrušíme. Dnes sa tak stalo. Napriek tomu, že očkovanie je najefektívnejšou zbraňou proti vážnemu priebehu choroby, nikoho nebudeme nútiť dať sa zaočkovať,“ napísal Válek. Česká vláda v stredu schválila aj novelu, ktorá predĺži účinnosť takzvaného pandemického zákona do konca augusta 2023. Legislatíva má pomáhať v boji proti covidu mimo režimu núdzového stavu. Dokument teraz poputuje na schválenie zákonodarcom.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka deklarovala podporu zlepšeniu podmienok záchranných zložiek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona