Ďalšia krajina zastavila traumatizáciu občanov. Zrušila povinné očkovanie
20 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Jednotlivé štáty čoraz viac ustupujú z pozícií opatrení a povinného očkovania. Zdá sa, že covidová doba sa pomaly končí a ľudia sa učia žiť s vírusmi. Napriek tomu, že bývalá česká vláda nariadila povinné očkovanie, vláda premiéra Fialu to zrušila. Vakcína je v Českej republike na báze dobrovoľnosti. Informuje RTVS.

Očkovanie proti ochoreniu COVID-19 nebude v susednej Českej republike povinné. Rozhodla o tom v stredu 19. 1. nová vláda ČR. Kabinet podľa premiéra Fialu „nechce prehlbovať priekopy v spoločnosti,“ informoval portál spravodajskej televízie ČT24.

Predtým sa hovorilo o možnosti, že by vláda zrušila povinnosť pre seniorov, ale ponechala ju pre niektoré profesijné skupiny, čo sa napokon tiež nestalo. Fiala okrem spomenutého prehlbovania napätia tiež uviedol, že v profesiách, ktorých sa mala táto povinnosť týkať, sa zaočkovanosť pohybuje na úrovni 90 %.

Minister zdravotníctva Vlastimil Válek spresnil, že z očkovacej vyhlášky „vypadnú tie paragrafy, ktoré sa týkajú covidu“.

Známy virológ zatiaľ NEODPORÚČA 4. posilňovacie očkovanie. Čakajú nás nekonečné vakcíny?
Pre noviny Die Welt nedávno poskytol rozhovor uznávaný nemecký virológ Florian Krammer. Hovoril o tom, aký by mohol byť priebeh pandémie COVIDu-19 pri súčasnom pokračovaní štvrtého očkovania. Reakcia imunitného systému naň nemusí dopadnúť podľa... Čítať ďalej
18 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.