Nemecko: Až 350 000 ľudí vyšlo do ulíc. Polícia použila vodné delá, aj slzný plyn (VIDEO)
19 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Desaťtisíce ľudí v Nemecku opäť vyšli do ulíc. Protestovali proti vládnym opatreniam a povinnému očkovaniu. Neoficiálne sa hovorí až o 350 000 demonštrantoch, píše epochtimes.de.

Podobne ako v predchádzajúcich týždňoch aj teraz demonštrovali po celom Nemecku desaťtisíce ľudí proti opatreniam a povinnému očkovaniu. Podľa agentúrnych odhadov vychádzajúcich z policajných údajov vyšlo do ulíc vyše 70 000 ľudí. Neoficiálne čísla sú však oveľa vyššie, hovorí sa až o 350 000 účastníkoch.

Polícia viaceré protesty rozohnala

Protesty sprevádzal početný policajný kontingent a na niekde aj protidemonštrácie. Na viacerých miestach polícia demonštrácie rozohnala, napríklad v Rostocku či Cottbuse. Ako dôvod uviedla porušenie povinnosti mať rúško a to, že nevedela, kto protestné zhromaždenie organizuje.

Skutočné čísla sú oveľa vyššie

Podľa policajných údajov bolo len v Durínsku napočítaných 21 000 demonštrantov, v Hesensku 15 000, v Bavorsku asi 14 000, v Meklenbursku-Predpomoransku 11 000, v Sasku-Anhaltsku, Brandenbursku a Bádensku-Württembersku po 7 000, v Severnom Porýní-Vestfálsku asi 4 000 a v Sasku a Berlíne po 3 000. Či však policajné údaje odrážajú skutočnú situáciu, zostáva otázne.

Odporcovia vládnej koronovej politiky už niekoľko týždňov vychádzajú do ulíc na mnohých miestach v Nemecku. Nie vždy demonštrácie ohlasujú, alebo registrujú. Mnohé mestá zakázali neohlásené protesty, ktoré sa stali známe aj ako tzv. prechádzky.

Použitie policajných psov a obuškov. Protest tisícok ľudí v Amsterdame napriek zákazu (VIDEÁ)
Tisíce ľudí sa v Amsterdame zúčastnili na zhromaždení proti pandemickým obmedzeniam. Došlo k vážnym potýčkam s políciou, informuje de.euronews.com. Na videozáznamoch, ktoré sa šíria internetom, vidno protestujúceho, ktorého pohrýzol policajný pes,... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Búrlivý protest v Berlíne

V Berlíne sa jedna z väčších demonštrácií presunula z námestia Alexanderplatz k Brandenburskej bráne. Protestovalo sa proti povinnému očkovaniu. Len niekoľko ľudí malo rúška. Z reproduktora znelo: „Merkelová, Spahn, Steinmeier, Drosten do väzenia!".

V Durínsku sa podľa prvých informácií z krajinského policajného riaditeľstva na zhromaždeniach na mnohých miestach zúčastnilo viac ako 20 000 ľudí. Polícia zaznamenala aj vysoký počet účastníkov z Bádenska-Württemberska.

V Sasku-Anhaltsku napočítali v Halle približne 2 400 ľudí, v Lutherstadte Wittenbergu 1 900, v Bitterfelde 1 100 a v Halberstadte približne 1 000 účastníkov.

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Policajti použili vodné delá a slzný plyn

V saskom meste Bautzen pochodovalo centrom mesta podľa polície 1 200 ľudí dve hodiny. Policajti nezasiahli, pretože podľa vedúceho operácie boli dodržané vzdialenosti medzi ľuďmi. Zo sprievodu bola odpálená pyrotechnika.

V Meklenbursku-Predpomoransku sa atmosféra v centre Rostocku vyostrila po tom, čo demonštrácie boli rozohnané. Polícia použila vodné delá a zadržala desiatky „narušiteľov poriadku“. Celkovo sa tam zišlo asi 3 000 demonštrantov a protidemonštrantov, vo Schwerine asi 2 400. V brandenburskom Cottbuse polícia dokonca pri rozháňaní protestujúcich použila slzný plyn, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.