Benova
Europoslankyňa Monika Beňová. PHOTO: © European Union-EP.

Monika Beňová bola opätovne zvolená za kvestorku a členku predsedníctva Európskeho parlamentu

Plénum Európskeho parlamentu si po uskutočnenej voľbe novej predsedníčky a podpredsedov dnes v tajnej voľbe zvolilo piatich kvestorov. Tí budú súčasťou nového predsedníctva Európskeho parlamentu. Jednou zo zvolených kvestoriek sa na nasledujúce dva a pol ročné obdobie opätovne stala aj slovenská europoslankyňa Monika Beňová.

Je pre mňa veľká česť byť opätovne zvolená. Skutočne si cením a som vďačná za dôveru kolegov. Veľmi milo ma prekvapil vysoký počet hlasov a podpora, tak z našej sociálnodemokratickej frakcie, ale aj z iných frakcií zastúpených v Európskom parlamente,“ uviedla Monika Beňová. Voľba nového predsedníctva zabezpečí kontinuitu a efektívne inštitucionálne fungovanie Európskeho parlamentu v druhej polovici jeho súčasného legislatívneho obdobia.

Doposiaľ som ako kvestorka zodpovedala za väčšinu vydaných interných rozhodnutí týkajúcich sa fungovania Európskeho parlamentu z hľadiska ochrany zdravia, bezpečnosti. To súviselo aj so zabezpečením jeho administratívnej prevádzky v čase pandémie,“ priblížila europoslankyňa. O novom portfóliu a oblasti, ktorej sa bude v nadchádzajúcom čase venovať, by sa malo rokovať v najbližšom období.

Viac..  Bilčík: Kým slovenská vláda stupňuje útoky na médiá, EÚ posilňuje slobodu a ochranu novinárov

Kvestori majú vo svojej kompetencii predovšetkým administratívne a finančné záležitosti týkajúce sa poslancov Európskeho parlamentu. Môžu predkladať návrhy na prepracovanie, či doplnenie textov v pôsobnosti predsedníctva Európskeho parlamentu. Zároveň disponujú poradným hlasom pri hlasovaní predsedníctva.

O mam

Odporúčame pozrieť

Orbán: Voľby v USA a do Európskeho parlamentu môžu priniesť mier do Európy

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán sa domnieva, že tento rok môže nastať …

Consent choices