Rusové mají v širší nominaci na ZOH sedm šampionů z Pchjongčchangu

Foto: Instagram Russiahockey

19. ledna 2022, 10:54

Adam Bagar

Rusové zveřejnili širší nominaci na blížící se olympijský turnaj v Pekingu, figuruje v ní hned 37 hokejistů.

Hlavní trenér Alexej Žamnov ukázal na pět brankářů, dvanáct obránců a dvacet útočníků. Všichni působí v Kontinentální lize, která momentálně kvůli covidu stojí. A tak sborná už mohla začít s přípravou na akci pod pěti kruhy, kde bude vystupovat pod hlavičkou Ruského olympijského výboru.

Ve výběru je sedm zlatých medailistů z poslední olympiády v Pchjongčchangu – beci Vjačeslav Vojnov z Dynama Moskva, Jegor Jakovlev z Magnitogorsku a Nikita Nestěrov z CSKA Moskva, v útoku pak jeho spoluhráči Sergej Andronov a Michail Grigorenko, Nikita Gusev z Petrohradu a Vadim Šipačov z Dynama Moskva.

Foto: Francois Laplante / HHOF-IIHF IMAGES

Kromě Vojnova, Grigorenka, Nestěrova, Guseva a Šipačova má zkušenosti z NHL třeba i Arťom Anisimov z Jaroslavle. Jak informoval Sport-Express, posledního jmenovaného ze začátku kempu vyřadil koronavirus, ale po uzdravení by se měl k týmu připojit.

Konečnou pětadvacetičlennou nominaci mají Rusové oznámit 23. ledna. Na olympijském turnaji se představí v základní skupině B, kterou zakončí v sobotu 12. února soubojem s českým národním týmem. V Pekingu začnou ve středu 9. února duelem proti Švýcarsku, dva dny nato změří síly s Dánskem.

Širší nominace Rusů na ZOH 2022 v Pekingu

Brankáři:
Jaroslav Askarov, Alexandr Samonov (oba Petrohrad), Timur Biljalov (Kazaň), Ivan Fedotov (CSKA Moskva), Dmitrij Šugajev (Čerepovec).

Obránci:
Semjon Čisťakov, Damir Šaripzjanov (oba Omsk), Arťom Minulin, Jegor Jakovlev (oba Magnitogorsk), Alexandr Nikišin, Dmitrij Višněvskij (oba Spartak Moskva), Alexandr Jelesin (Jaroslavl), Šakir Muchamadullin (Ufa), Nikita Něstěrov (CSKA Moskva), Daniil Pylenkov (Petrohrad), Sergej Tělegin (Čeljabinsk), Vjačeslav Vojnov (Dynamo Moskva).

Útočníci:
Sergej Andronov, Michail Grigorenko, Pavel Karnauchov, Sergej Plotnikov, Anton Slepyšev (všichni CSKA Moskva), Anton Burdasov, Nikita Gusev, Andrej Kuzmenko, Kirill Marčenko (všichni Petrohrad), Arťom Anisimov, Artur Kajumov (oba Jaroslavl), Stanislav Galijev, Vadim Šipačov (oba Dynamo Moskva), Arťom Galimov, Dmitrij Voronkov (oba Kazaň), Аrsenij Gricjuk, Kirill Semjonov (oba Omsk), Andrej Čibisov (Magnitogorsk), Alexandr Kadějkin (Ufa), Vladimir Tkačov (Čeljabinsk).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz