15
nových článků - klikněte pro zobrazení

poetry of life

URL:

http://poetryoflife.blogspot.com

Katalog:

Lifestyle → Jedlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Slivkové koláčiky s posýpkou

15.října
Slivkové, slivkový, so slivkami... máme dobu slivkovú a treba voľačo dobré napiecť! Najviac nám chutí klasika - kysnuté cesto, mäkké, sladké, šťavnaté slivky a všetko posypané voňavou posýpkou, ktorá príjemne chrumká v puse a úžasne chutí. Môžete upiecť koláč, alebo sa troška pohrať s koláčikmi. Slivkové koláčiky vyzerajú krajšie, viete ich šikovne chytiť do ruky a sú to také malé chrumkavé kôpky…

Batátovo mrkvová polievka

28.dubna
Máte chuť na polievku? Dobručkú a voňavučkú? Urobte si batátovú. Určite s ňou budete mať úspech aj u detí. Pretože je sladká a krémová a farebná a to majú deti radi. Ale aj my. Je to pochúťka. Sľubujem. batátova polievka Recept: 1 stredne veľká cibuľa olej soľ 2 batáty 1- 2 mrkva 1- 2 cm čerstvého zázvoru trocha kurkumy a kari korenia - len aby vznikla jemná podchuť (1 strúčik cesnaku) čierne kor…

Kalendár Sicília 2019

1.února
Ešte zostalo pár kusov kalendárov. Tentokrát (opäť )naša obľúbená Sicília. Každý rok si povieme, že Sicíliu už uzavrieme a zakaždým sa nám otvoria nové dvere... Tak čo s tým? Nedá sa nevrátiť!

Voňavé medpvníčky od Renatky

17.prosince
Medovníčky a všetky medovníkovité veci nám najviac chutia v zime. Je v nich med a voňavé koreníčka, ktoré nás zohrievajú. Škorica, klinčeky, badyán... Zima je čas na teplý čaj, veľa teplého čaju. Na príjemné posedenia pri čaji s dobrými priateľmi. A k čaju čo najlepšie chrumká? Voňavé medovníčky. Voňavé medovníčky Toto je recept od Renatky a podľa neho robievam medovníčky najčastejšie. Keďže dnes…

Parížske rožky

21.listopadu
Parížske rožky ... Priznám sa, že dlho som vôbec netušila, aké lahodné chute sa skrývajú pod týmto názvom. Vždy som si myslela, že tento dezert mi nebude chutiť a tak som ich jednoducho neochutnala. Pripomínali mi typické "svadobné" zákusky v tom negatívnom zmysle. Sladké a mastné, brrrr. Až raz som ich dostala do daru od kamarátky Evky a hneď som sa zamilovala. Vlastne ani neviem prečo som sa ic…

Cappuccino dezert podľa Gate rastaurant

15.listopadu
Mám pocit, že všetci sú posadnutí rôznymi raw dezertami, vegánskymi, fitness...a podobne. Dosť som tomu odolávala, ale potom som ich pár ochutnala. Niektoré mi chutili, iné som nedojedla a ďalšie... vôbec. Bŕŕr. A tak som vyskúšala dezert jednej londýnskej vegetariánskej reštaurácie, volá sa Gate. Tam sme si so synom pred pár rokmi veľmi, veľmi pochutnali. Je to ich Cappuccino Cheesecake. Zaujalo…

Pikantná krémová romanesco polievka na ázijský spôsob

14.listopadu
Nie každý má rád karfiolovú polievku, ale keď sa urobí dobre, je to fajn zmena. Mňa voľakedy zaujal karfiol zelenej farby. Romanesco, ktorý zbožňujeme v rizote podľa Jamieho. Už dlhšie ma lákalo urobiť z neho polievku. P očasie je stále viac novembrové, stále menej svetla, stále stále menej tepla, stále viac hmly... Raz, keď som taká dosť uzimená vbehla do obchodu, napadlo ma, že by som si dala n…

Prečo mám rada cestoviny s kalerábom podľa Antónie mačingovej

1.října
Priznám sa, že pár krát do roka "mačingujem"a je to zatiaľ najúčinnejší a "najpríjemnejší " spôsob, ako byť opäť vo svojej koži. Keď som sa dostala po recept na cestoviny s kalerábom, až tak veľmi som sa nepotešila. S kalerábom... :( Nemám rada ani kapustové, nie to ešte s kalerábom. Ale chcela som mať štíhly pás, tak som musela poslúchať jasné pokyny v knižke. Prečo mi napokon chutia? Pretože tr…

Datlové guľky s čokoládovou čiapočkou

28.března
Ak sa mám priznať, veľmi nemusím rôzne "zdravé" dobrotky, radšej mám tie menej zdravé. Mne tam totiž stále niečo chýba. Zjete to, väčšinou je to sladké, aj celkom dobré, ale nerozplývate sa nad tým. Nerozmýšľate nad tajomstvom receptu a zvláštnou tajomnou príchuťou, jemnosťou krému... A tak vám väčšinou aj stačí jeden kúsok. Datlové guľky som zo slušnosti raz ochutnala a tiež som nečakala niečo v…

Ako nám otec chystal topinky s cesnakom

18.února
Na chalupe sa kúrilo pieckami, a tak každé ráno bolo treba opäť všetko rozkúriť. Otec vždy vstával prvý. Zakúril v krásnej veľkej peci v kuchynke a nachystal nám čaj a ... “topinky” s cesnakom. Toto som mohla jesť každý deň, otcove topinky sú dodnes pre mňa magické jedlo. Piekol ich na peci, ukladal postupne na veľký tanier, ponatieral cesnakom a masťou. K tomu rozvoniaval horúci čaj s medom a s …

Orechová torta so sušenými slivkami a čokoládou -bezlepková, bezlaktózová

26.prosince
Občas časová tieseň a nútená improvizácia prinesú celkom dobrý výsledok. Takto to bolo aj v prípade tejto torty. Tešila som sa na veľmi milú návštevu, bolo málo času a tak som musela použiť, čo bolo doma a vytvoriť dezert bez múky a mlieka. Celkom fajn výzva. Vznilka naozaj chutná orechová torta . Orechová torta so sušenými slivkami a s čokoládou - bezlepková, bezlaktózová RECEPT: Korpus: 100 - 1…

Ružový čaj - bojovník proti chrípke a prechladnutiu

11.prosince
Čas ruží je už dááávno za nami. Čo už, môžeme sa len tešiť, že o rok sú tu zas. :) Ale môžeme aj niečo iné. Môžeme si uvariť ružový čaj . Možno poznáte aj vy nejakú dobrú dušu, ktorá vám darovala ružový čaj alebo ste si ho jednoducho kúpili. Ružový čaj , to sú vlastne ružové púčiky alebo lupienky z ruží, ktoré neboli chcemicky ošetrované, ale pestované na tento alebo podobný účel. Najlepšia je ru…

Kalendár 2018 Banská Štiavnica - autumn pictures

28.listopadu
Čo nevidieť, začína nový rok a s ním sú tu nové kalendáre. Opäť je to Banská Štiavnica. Prečo? Jednoduché - pretože si ju ľudia stále pýtajú. Ja sa vždy len poteším, lebo mám aspoň dôvod toto milé mestečko opäť navštíviť. Nech sa páči, tentokrát sa vám táto krásavica predstavuje v jesennom šate. Ružová ulica, Banská Štiavnica Banská Štiavnica lesná cestička, štiavnické lesy Nový zámok, Banská Šti…

Treska s bylinkovo cesnakovým maslom, batátove pyré, mrkvové a cuketové rezance na cibuľke s koriandrom a s kurkumou, čierna mr

1.října
Uf, dosť dlhý názov. Rybu mám najradšej so zeleninou. A ak ju mám na tanieri v rôznych chutiach a vônach, tak to mám ešte radšej. Podľa mňa je toto také ľahké, príjemné neskoroletné, či skorojesenné jedlíčko. čo poviete? Je to naozaj výborné, jediný môj problém je, že si často nepamätám, ako som to naposledy presne robila. Tak skúsim... Potrebujeme: tresku maslo čierne korenie batáty petržlenovú …
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes